fbpx

Οι Gen-Z και οι Millennials κάνουν viral τα videos με συμβουλές και tips για ανακύκλωση!

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μια αύξηση ενδιαφέροντος από τους Gen-Z και τους Millennials προς βίντεο που δίνουν συμβουλές και tips ανακύκλωσης. Τα ευρήματα συμπίπτουν χρονικά και με το Plastic Free July, μια παγκόσμια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι, αποδεχόμενοι την πρόκληση να ζήσουν για ένα μήνα χωρίς να χρησιμοποιήσουν πλαστικά. Παρόλο που φέτος η προσοχή όλων είναι στην πανδημία, το θέμα αυτό συνεχίζει να απασχολεί και να προσελκύει το ενδιαφέρον των Gen-Z, ιδιαίτερα στο TikTok.

Μάλιστα, στοιχεία της TheSoul Publishing, ενός από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα ψηφιακά στούντιο στον κόσμο, επιβεβαιώνουν ότι οι συμβουλές και τα tips για ανακύκλωση είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο νεανικό κοινό ανά το παγκόσμιο. Για παράδειγμα, το βίντεο που δίνει tips για την ανακύκλωση μπαλονιών μετράει μέχρι στιγμής περισσότερες από 30 εκατομμύρια προβολές.

Το βίντεο ανέβηκε στο καινούργιο κανάλι 5-Minute Recycle, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο TikTok στις 14 Μαΐου, μετρώντας ήδη 2 εκατομμύρια followers. Το κανάλι αποτελεί μία νέα εκδοχή του 5-Minute Crafts, του δημοφιλούς και No. 1 DIY digital brand στον κόσμο και ενός από τα κορυφαία 5 κανάλια στο YouTube.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους η Gen-Z και οι Millennials επαναπροσδιορίζουν τα υπάρχοντά τους:

Χρήση πλαστικού μπουκαλιού για να φτιάξετε κουτί δώρου
Κόψτε το μεσαίο μέρος του μπουκαλιού και ενώστε τα κομμάτια μαζί για να φτιάξετε ένα κουτί ιδανικό για κοσμήματα ή μικρά αντικείμενα.

Μετατρέψτε επιτραπέζιες κορνίζες σε καδράκια τοίχου
Πάρτε το μεταλλικό καπάκι από το κουτάκι αναψυκτικού και χρησιμοποιήστε το σαν ‘κρεμάστρα’ κάδρου. Απλώς κολλήστε το σε μια επιτραπέζια κορνίζα και μετατρέψτε την σε καδράκι τοίχου.

Καλλιεργείστε το δικό σας σέλινο
Τοποθετήστε το σε νερό για λίγες μέρες, έπειτα φυτέψτε το σε χώμα και απολαύστε το δικό σας σπιτικό σέλινο.

Επαναχρησιμοποιήστε τα καλαμάκια σας
Η ομάδα της TheSoul Publishing προτείνει δύο ευρηματικούς τρόπους να επαναχρησιμοποιήσετε τα καλαμάκια σας: 1. Κόψτε το καλαμάκι κατά μήκος και χρησιμοποιήστε το για να σφραγίσετε μια συσκευασία έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε το περιεχόμενο αν δεν το χρησιμοποιήσετε όλο, 2. Χρησιμοποιείστε το καλαμάκι για να αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα το φύλλο μιας φράουλας.

Διορθώστε ένα σπασμένο φερμουάρ
Μην το πετάξετε – διορθώστε το με ένα πιρούνι και το σπασμένο φερμουάρ σε ένα φούτερ ή σακάκι θα είναι σαν καινούργιο!

Άλλα βίντεο που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον περιλαμβάνουν tips για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα παλιά καλσόν στα μαλλιά, πώς να φτιάξετε ποτήρια από ζελέ και πώς να μετατρέψετε φύλλα που έχουν πέσει, σε τέχνη.

Η δημοτικότητα του περιεχομένου που αφορά την ανακύκλωση υποδηλώνει ότι, ενώ η πανδημία έχει σταματήσει τις διαμαρτυρίες για δράση έναντι στην κλιματική αλλαγή, τα παιδιά δεν έχουν ξεχάσει το ζήτημα, απλώς έχουν μεταφέρει τον σκοπό τους στο διαδίκτυο.

Ο Victor Potrel, αντιπρόεδρος του Platform Partnerships στη TheSoul Publishing, δήλωσε σχετικά: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι το περιεχόμενο που αφορά την ανακύκλωση είναι τόσο δημοφιλές τόσο στους Millennials όσο και στους Gen-Z. Οι προβολές αυτού του περιεχομένου δείχνουν ότι και οι δύο ομάδες είναι καταναλωτές με συνείδηση ​​και αγκαλιάζουν τις δημιουργικές ιδέες που επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση καθημερινών αντικειμένων, δίνοντάς τους νέα μορφή, όπως για παράδειγμα η μετατροπή ενός παλιού πλαστικού μπουκαλιού σε ένα κουτί δώρου.»

«Όλοι περάσαμε μήνες απομονωμένοι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσαν ένα τρόπο για να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με ανθρώπους και διάφορα θέματα ή ζητήματα. Καθώς επεκτεινόμαστε σαν πλατφόρμα στο TikTok, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να βλέπουμε ότι το ενημερωτικό, εμπνευσμένο και πρωτότυπο περιεχόμενό μας προσελκύει ένα νεαρό και καινούργιο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο».

*Με έδρα τη Λεμεσό, η TheSoul Publishing είναι ένα ανεξάρτητο ψηφιακό στούντιο το οποίο παράγει ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο για ένα παγκόσμιο κοινό. Το κανάλι της 5-Minute Crafts, είναι το No. 1 DIY ψηφιακό brand στον κόσμο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία 5 κανάλια στο YouTube.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending