fbpx

Όσα θα δούμε στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού αυτόν τον Σεπτέμβρη!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού προχωρά στη φετινή 15η διοργάνωσή του, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2020, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall), δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού.

Αναδεικνύοντας ανεξερεύνητες πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης και του περιβάλλοντός της, το Φεστιβάλ προτείνει ταινίες ντοκιμαντέρ που συγκλονίζουν, προσκαλώντας τους πιστούς θαμώνες του αλλά και νέους θεατές σε ένα ακόμη ταξίδι στον κινηματογράφο της πραγματικότητας. Στην μεγάλη οθόνη θα δούμε φέτος πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ, όπως τα προτεινόμενα για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2020, Honeyland και For Sama.

Με λιγότερες θέσεις θεατών αλλά με το ίδιο υψηλό επίπεδο στο πρόγραμμα των προβολών του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού υπόσχεται και φέτος μια άρτια διοργάνωση, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε.

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού αποτελεί σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός στον πολιτιστικό χάρτη της Κύπρου, και φέτος καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να γίνει η διεξαγωγή του, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Καλούμε το κοινό να μας στηρίξει όπως έχει κάνει τόσα χρόνια.

Στόχος μας είναι να συνεχίζουμε κάθε χρονιά με το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα ταινιών, καθώς πιστεύουμε πως η τέχνη του ντοκιμαντέρ προσφέρει στους θεατές μας ψυχαγωγία, ουσιαστική ενημέρωση αλλά και μια -αναγκαία στις μέρες μας-  κοινωνική αφύπνιση”, αναφέρει ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που έχουν επιβληθεί. Φέτος, θα προσφέρονται λιγότερες θέσεις ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική αποστασιοποίηση εντός της αίθουσας, η οποία διαθέτει επαρκή και συστηματικό αερισμό μέσα από το σύγχρονο σύστημα κλιματισμού της.

Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών από την κινηματογραφική αίθουσα θα είναι υποχρεωτική. 


Σχεδιασμός Αφίσας: Την αφίσα για τα δεκαπεντάχρονα του Φεστιβάλ έχει σχεδιάσει ο Αρτέμης Ψαθάς. Η ιδέα βασίζεται στην έννοια της απόστασης και μετάδοσης απόψεων, μηνυμάτων και εμπειριών, κάτι που συμβαίνει κατα τη θέαση ενός ντοκιμαντέρ. Οι κύκλοι στο δημιουργικό είναι 15, όσα και τα φεστιβάλ, ενώ η εναλλαγή του χρώματος βασίζεται στην πιο πάνω ιδέα.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://www.filmfestival.com.cy και στο Facebook. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant-Garde

Υποστηρικτές: Iνστιτούτο Γκαίτε, Πρεσβεία Ολλανδίας, Πρεσβεία Αυστρίας, UNHCR, Cardet, Κέντρο Φωτογραφίας 6×6 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Tηλέφωνο: 99 517 910

E-mail: lemesosdocs@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.filmfestival.com.cy

Instagram | Facebook @lemesosdocfest

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending