fbpx

5 τρόποι για να κάνεις νέες φιλίες με τους συμφοιτητές σου στο πανεπιστήμιο!

Το μυστικό για τα πιο αξέχαστα φοιτητικά χρόνια είναι φυσικά (εκτός από το να περνάς τα μαθήματα!) το να είσαι κοινωνικός και να κάνεις νέες φιλίες!

Το πανεπιστήμιο αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για να γνωρίσεις νέα άτομα, να ανοίξεις τον κύκλο σου και να αποκτήσεις εμπειρίες ζωής που θα θυμάσαι για πάντα!

Δες τι σου προτείνουμε για να προσεγγίσεις τους συμφοιτητές σου και να βγεις από το comfort zone σου!

1
Πήγαινε στις συναντήσεις γνωριμίας!

pexels.com/fauxels

Τα πλείστα πανεπιστήμια (αν όχι όλα) διοργανώνουν κάθε χρόνο (είτε πριν την έναρξη, είτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων) διάφορες εκδηλώσεις “προσαρμογής”, τόσο για νέους, όσο και για υφιστάμενους φοιτητές!

Μην χάνεις κανένα welcome party ή συνάντηση γνωριμίας που οργανώνουν τα τμήματα ξεχωριστά. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία για να γνωρίσεις νέα άτομα, καθώς οι περισσότεροι που πηγαίνουν σε τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν τον ίδιο σκοπό με σένα – να κάνουν νέες φιλίες!

2
Οργάνωσε εκδρομές/εξόδους με τους συμφοιτητές σου!

mz.unic.ac.cy

Ακόμη και μια γνωριμία να κάνεις αρχικά αρκεί για να διοργανώσετε ημερήσιες εκδρομές ή βραδινές εξόδους! Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις στην αρχή του εξαμήνου για να δημιουργήσεις εμπειρίες με νέα πρόσωπα κι εκτός πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι ή να είσαι ντροπαλός, καθώς μην ξεχνάς πως στην αρχή όλοι νιώθουν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Κάνε, λοιπόν, την αρχή χωρίς να το πολυσκεφτείς – δεν έχεις να χάσεις κάτι, παρά μόνο να γνωρίσεις νέα άτομα!

Αν πάλι νιώθεις άβολα να κάνεις “το πρώτο βήμα”, έλεγξε τυχών εκδρομές που διοργανώνει το πανεπιστήμιο για πρωτοετείς φοιτητές!

3
Ζήτα και πρόσφερε βοήθεια!

pexels.com/Buro Millennial

Μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια για το οτιδήποτε. Είτε αυτό είναι το πού βρίσκεται η αίθουσα, το πώς να πας στην καφετερία, ή κάποια διευκρίνηση εν ώρα μαθήματος! Επιπλέον, το να ζητήσεις κάτι από τον άλλον (αντισηπτικό, στυλό, χαρτί, κλπ) είναι μια πολύ έξυπνη και απλή αφορμή για να ξεκινήσεις μια συζήτηση!

Από την άλλη, όμως, πρέπει να είσαι κι εσύ “ανοιχτός” στις απορίες των άλλων, βοηθώντας με τη σειρά σου με όποιον τρόπο μπορείς! Αν δεις, για παράδειγμα, κάποιον φοιτητή να κοιτάζει τριγύρω, ρώτησέ τον αν χρειάζεται βοήθεια!

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου την ατάκα “A simple HELLO could lead to a million things”!

4
Γίνε μέλος των φοιτητικών ομίλων!

Facebook.com/ucy students clubs

Σε όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια θα βρεις πληθώρα ομίλων, οι οποίοι έχουν ως κύριο σκοπό να συγκεντρώσουν (και εν τέλη να επιμορφώσουν) λάτρεις μιας συγκεκριμένης ασχολίας (π.χ. θέατρο, φωτογραφία, εθελοντισμό, χορό, κλπ).

Εκεί μπορείς να γνωρίσεις πάρα πολλά άτομα, με τα οποία θα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις μια συζήτηση, καθώς έχετε ένα κοινό ενδιαφέρον!

Παράλληλα, οι φοιτητικές παρατάξεις μπορεί πολλές φορές να αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να κάνεις νέες φιλίες. Μην διστάσεις να τους ζητήσεις οτιδήποτε χρειαστείς, καθώς η κύρια ασχολία τους είναι να βοηθούν τους φοιτητές!

5
Μην χάνεις μαθήματα! (τουλάχιστον στην αρχή)

canva.com/pexels.com/Roxanne Minnish

Περίμενε, μεν φύεις να σου εξηγήσω! ? Εννοείται δικαίωμά σου να μην πηγαίνεις στις διαλέξεις (αν βαριέσαι), απλά αν θέλεις να προσεγγίσεις τους συμφοιτητές σου -κυρίως αν είσαι πρωτοετής- πρέπει να κάμεις τζιαι καμιά θυσία!

Προσπάθησε, λοιπόν, να παρακολουθείς τις διαλέξεις (τουλάχιστον στην αρχή) για να έχεις έτσι την ευκαιρία να ξεκινήσεις συζήτηση με άτομα από το τμήμα σου! Πίστεψε με, δουλεύει!

Πλέον έμαθες κάποιους τρόπους για να προσεγγίσεις τους συμφοιτητές σου, άρα το μόνο που απομένει είναι να μην ντρέπεσαι και να τους εφαρμόσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending