fbpx

10 λόγοι για να κάνεις Μεταπτυχιακό!

Με την απόκτηση ενός πτυχιακού τίτλου έχεις διάφορες επιλογές και διαφορετικούς δρόμους που μπορείς να ακολουθήσεις. Να κάνεις μεταπτυχιακό, να βρεις δουλειά, να ξεκινήσεις κάτι άλλο! Θα πρέπει να αποφασίσεις ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

Η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού απαιτεί μια σημαντική επένδυση χρόνου και χρημάτων, αλλά οι μεταπτυχιακές σπουδές αποτελούν σήμερα απαραίτητο συστατικό στοιχείο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ένα ή και περισσότερα μεταπτυχιακά υψηλής κατάρτισης διασφαλίζουν καλύτερους όρους μετάβασης στην αγορά εργασίας. Θα σε βοηθήσει να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά και να προχωρήσεις παρακάτω.

Όποια απόφαση και να πάρεις θα πρέπει πρώτα να ξέρεις τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει ένα μεταπτυχιακό. 

Η εγγραφή σε διεθνούς φήμης μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και η εξερεύνηση ενός καινούριου τρόπου ζωής είναι από τα σημαντικότερα κίνητρα και αποτελούν πρόκληση για να επιλέξει κανείς τα μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό. 

Η Global Education θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ανάμεσα σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε χώρες, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία, αλλά και χώρες με ισχυρό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Τσεχία. Επίσης η Ρουμανία, η Μάλτα ή η Κροατία μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από μεταπτυχιακά προγράμματα καλύπτοντας όλο το εύρος των επιστημονικών πεδίων.

Συνοπτικά, δες πιο κάτω τους λόγους που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να κάνεις το μεταπτυχιακό σου!

1
Γίνε Ειδικός

Η απόκτηση ενός master, σου δίνει μια πιο εμπεριστατωμένη κατανόηση της ειδικότητας και του αντικειμένου σου. Αποκτάς έτσι τεχνογνωσία, εξειδίκευση και αξιοπιστία σε ένα συγκεκριμένο τομέα.

Αυτή η εξειδικευμένη γνώση αυξάνει τις ικανότητές σου σε έναν συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο και σου δίνει πλεονέκτημα σε μια εποχή που πολλοί εργοδότες αυξάνουν τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για τις νέες θέσεις.

2
Απόκτησε καριέρα με γρήγορη ανέλιξη

Όσοι αποκτούν έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, συχνά συμβαίνει να εξελίσσονται γρηγορότερα στην καριέρα τους. Μπορεί να ξεκινούν από μία χαμηλή θέση εργασίας, μα σύντομα προάγονται σε υψηλότερες θέσεις με καλύτερες απολαβές.

3
Μεγαλύτερες απολαβές 

Ένα μεταπτυχιακό είναι μια επένδυση στο οικονομικό σου μέλλον. Ένας εργαζόμενος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, συνήθως κερδίζει περισσότερα χρήματα από όσους έχουν μόνο πτυχίο πανεπιστημίου. 

4
Υποτροφίες και βοηθήματα

Τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν υποτροφίες ή χρηματοδότηση για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο σύμβουλοι της Global Θα μπορούν να σε ενημερώσουν κατάλληλα.

5
Είσοδος σε Ακαδημαϊκή Καριέρα 

Ακόμη, αν σε ενθουσιάζει η έρευνα και το αντικείμενο σπουδών σου, μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε διδακτορικό επίπεδο και να αποκτήσεις επιπλέον τη δυνατότητα να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή καριέρα.

6
Απόκτησε εμπειρία από πρώτο χέρι

Οι μεταπτυχιακές σπουδές εστιάζουν στο αντικείμενο που θα επιλέξεις. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών σου θα αποκτήσεις επαφή με την εργασία μέσω της πρακτικής εξάσκησης που θα πρέπει να κάνεις ως μέρος του πτυχίου σου.

7
Διαφοροποίηση από το πρώτο πτυχίο

Αν με την ολοκλήρωση του πτυχίου σου δεν μπορείς να βρεις θέση εργασίας στον τομέα που σε ενδιαφέρει, με το μεταπτυχιακό σου θα μπορείς να μεταπηδήσεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει και να κάνεις καριέρα. 

8
Απόκτησε τις βασικές απαιτήσεις μιας θέσης

Σε πολλά πεδία και σε μεγάλες εταιρείες, απαιτείται μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών, είτε για να προσληφθείς, είτε για να πάρεις προαγωγή σε μια θέση ανώτερης διοίκησης.

Η απόκτηση μεταπτυχιακού σου παρέχει ασφάλεια και εξειδίκευση στα προσόντα σου καθώς προχωράς στην καριέρα σου.

9
Απόκτησε τη μοναδική αίσθηση της προσωπικής ολοκλήρωσης

Αν και η προσωπική σου ανάπτυξη δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το επίπεδο εκπαίδευσης ή την καριέρα σου, εντούτοις, ένα μεταπτυχιακό είναι σίγουρα ένα επίτευγμα για το οποίο θα πρέπει να νιώθεις περηφάνεια.

Όταν αποκτάς ένα πτυχίο, έχεις κερδίσει επιπλέον αξία και αξιοπιστία που προκαλεί τον σεβασμό των άλλων.

10
Απόκτηση επαγγελματικών γνωριμιών

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα έρθεις σε επαφή και θα κάνεις φιλίες με συμφοιτητές σου και γιατί όχι και καθηγητές και προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Οι γνωριμίες αυτές ίσως σου φανούν χρήσιμες σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και εταιρείες και οργανισμούς που έχεις κάνει την πρακτική σου εργασία.

Τώρα που γνωρίζεις όλα τα μοναδικά πλεονεκτήματα ενός μεταπτυχιακού, ίσως να σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Η επιλογή μεταπτυχιακού είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία και ανέλιξή σου γι’ αυτό και εμπιστεύσου την 20ετή εμπειρία της Global Education και κανόνισε μια δωρεάν συνάντηση με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σύμβουλο της Global Education για να σε βοηθήσει να κάνεις το σωστό βήμα για μια πετυχημένη σταδιοδρομία.

Θέλεις να εξειδικεύσεις τις γνώσεις σου με μεταπτυχιακό, αλλά το οικονομικό κόστος αποτελεί εμπόδιο; Η Global Education γνωρίζει ότι για πολλούς φοιτητές η επιλογή της Αγγλίας ή της Αμερικής φαντάζει εξωπραγματική, γιατί τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και η ζωή είναι πολύ ακριβή.

Ο εκπαιδευτικός σύμβουλος της Global Education θα σε βοηθήσει να επιλέξεις μεταπτυχιακά σε χώρες με χαμηλό κόστος διαβίωσης και έως και δωρεάν δίδακτρα. Πώς; 

Κάλεσε και εξερεύνησε το επόμενο ακαδημαϊκό σου βήμα με την Global Education!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending