fbpx

5+1 τύποι φοιτητών που σίγουρα θα συναντήσεις κι εσύ στο πανεπιστήμιο!

Αγαπητά πρωτο-ετάκια, μπορεί η μετάβαση από τη μαθητική ζωή στη φοιτητική να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά δεν παύει να είναι μια νέα αρχή που σου ανοίγει καινούριους ορίζοντες, με νέους άνθρωπους και ευκαιρίες.

Οπόταν, κάνε υπομονή μέχρι να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον κι όλα θα πάνε καλά!

Κάποια πράγματα στη φοιτητική ζωή τα συναντάμε όλοι στάνταρ! Ένα από αυτά είναι και οι διάφοροι τυποι φοιτητών.

Δες ποιους σου μαζέψαμε:

1
Ο γλείφτης

thesavvycouple.com

Όλοι γνωρίσαμε αυτό το παιδί (από το σχολείο ακόμα) που δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στη σχολή και τα έχει ήδη κάνει πλακάκια με όλους τους καθηγητές!

Είναι αυτός/ή που κάθεται πάντα στις πρώτες σειρές, σηκώνει συνέχεια το χέρι (λες και πάει για τροχονόμος) και στο τέλος της διάλεξης -φυσικά- θα πάει να πιάσει τον καθηγητή να πει πόσα ενδιαφέροντα πράγματα έμαθε.

Αααα και να μην ξεχάσουμε! Είναι ο τύπος που εννοείται αν πέσεις στην ανάγκη του, καλύτερα να πέσεις στον δρακουμέλ… καημένο μου στρουμφάκι!

2
Ο πρωτοετής ή αλλιώς «νεοσύλλεκτος»

pexels.com @ Andrea Piacquadio

Μια φάση που κακά τα ψέματα όλοι περάσαμε! Οι περισσότεροι πρωτοετείς είναι κάπως έτσι, νομίζοντας ότι το ίδιο concept λυκείου, υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο.

Θα τον/τη δεις με το σακίδιο στην πλάτη, το οποίο μέσα θα έχει μολύβια, σβηστήρια, ρίγες, ψαλίδι κτλ. Θα κάθεται μόνος/η σε μία ακρούλα, γιατί ντρέπεται ή φοβάται να πλησιάσει κάποιον που δεν ξέρει (λογικότατο). Είναι ο ίδιος που δεσμεύεται ότι δεν θα χάσει καμία διάλεξη και θα ξεκινήσει να διαβάζει από… χθες κιόλας. Εεεε είπαμε δεσμεύεται!

3
Ο κλαμπάκιας

party-university-unilife
thefinickycynic.wordpress.com/Grapevine

Το εν λόγω άτομο έχει συνδυάσει τη φοιτητική ζωή ξεκάθαρα με τα ποτά και τα ξενύχτια. Θα τον/τη δεις σπάνια στα μαθήματα, μιας και ξενυχτάει και την επομένη έχει χανγκόβερ. Πού χρόνος για το uni;

Αν τύχει και τον/την πετύχεις, είναι σαν κουρέλι και τριγυρνάει με έναν καφέ στο χέρι, μήπως και συνέλθει.

Είναι το ίδιο άτομο που θα χουμίζεται (αλά κυπριακά) για το πόσο ωραία πέρασεν και φυσικά στο τέλος του εξαμήνου θα πρήζει τους πάντες για σημειώσεις, γιατί δεν έχει παρακολουθήσει ούτε μισή διάλεξη το προηγούμενο διάστημα. Τς τς τς!

4
H Ντίβα ή ο γόης…

pexels.com

Εννοείται είναι η κοπέλα που θα δεις στις 8 το πρωί, βαμμένη στην πένα, φορώντας πάντα γυαλιά ηλίου, sneakers ή μποτάκια και φυσικά την «τελευταία λέξη της μόδας» (αφού θα πεθάνει μόλις δει το χακί μπουφάν με την πολύχρωμη κουκούλα)! ?

Δεν μιλάει σε κανέναν και κοιτάζει τους πάντες αφ’ υψηλού, αλά GNTM φάση… Ας μην ξεχνάμε και τον γόη με το μαλλί “on point”, με το ρολόι και τις μάρκες σε ρούχα και παπούτσια.

5
Το «φυτό»

pexels.com

Αυτός ο τύπος φοιτητή μοιάζει κάπως με τον «γλείφτη». Η διαφορά τους είναι ότι το «φυτό» κάνει τα πάντα ανιδιοτελώς, είναι καλός φοιτητής δηλαδή, επειδή το θέλει!

Από την άλλη, ο «γλείφτης» παριστάνει τον καλό φοιτητή, επειδή έχει έναν απώτερο σκοπό: υψηλότερους βαθμούς! Η καθημερινότητά του είναι: πανεπιστήμιοσπίτιδιάβασμα, πανεπιστήμιο.

6
και μπόνους… το «φάντασμα»

pexels.com

Αποκλείεται να τον έχεις δει, αφού είναι εξαφανισμένος από προσώπου Γης! Είναι εκείνος ο φοιτητής που στο πρώτο έτος έρχεται τακτικά, ενώ στη συνέχεια δεν θα ξαναπατήσει.

Θα κάθεστε να συζητάτε με τους φίλους σου ποιους έχετε να δείτε καιρό και θα φιγουράρει πρώτος/η στη λίστα!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι εν τέλει, θα καταφέρει να πάρει πτυχίο στην ώρα του/της, μιας και με κάποιον μαγικό (και πολύ εκνευριστικό) τρόπο πατάει μόνο στις εξεταστικές και περνάει και μαθήματα (με καλύτερο βαθμό κι από ‘σένα)…

Εσύ ποιο τύπο φοιτητή συνάντησες ήδη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending