fbpx

5 ομάδες που θα παρακολουθούμε στενά τη σεζόν 2020-21!

Σίγουρα η σεζόν 2020-21 μοιάζει λίγο περίεργη. Καλά-καλά δεν χωνέψαμε πότε ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα της προηγούμενης σεζόν και η μπάλα ξαναμπήκε στη σέντρα για τη νέα σεζόν.

Μια νέα σεζόν που φέρνει αρκετά αξιοσημείωτα μαζί της και αρκετά μικρά-μικρά για να προσέξει κανείς, είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές και μεταγραφές, είτε για ομάδες.

Από όλες τις ομάδες των μεγάλων, τουλάχιστον, πρωταθλημάτων της Ευρώπης εμείς βάλαμε στο μάτι πέντε.

Ποιες είναι και για ποιους λόγους θα τις παρακολουθούμε στενά μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
Leeds

sports.yahoo.com@Oli Scarff/Pool/AFP/Getty Images

Μετά από μεγάλη περίοδο αναμονής η Leeds United κέρδισε την άνοδο της στην Premier League. Μια αναμονή που κράτησε συνολικά 16 χρόνια, αφού η τελευταία παρουσία των “παγωνιών” στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας ήταν τη σεζόν 2003-04!

Έμοιαζε έτοιμη από καιρό πάντως η Leeds, ειδικά από το 2018 που ανέλαβε ως προπονητής της ο Marcelo Bielsa. Με τον Αργεντινό προπονητή η ομάδα του Yorkshire παρουσιάζει ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο και αναμένεται να κερδίσει αρκετούς φίλους.

Αν καταφέρει να μην έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της δεν θα ήταν έκπληξη αν χτυπούσε ακόμα και ευρωπαϊκό εισιτήριο…

2
Atalanta

sports.yahoo.com

Τα τελευταία χρόνια η Atalanta παρουσιάζει σταδιακή πρόοδο με την περσινή σεζόν να ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Από ένα σημείο και έπειτα ήταν σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου (τελικά τερμάτισε 3η, πέντε πόντους μακριά από την πρωταθλήτρια Juventus), είχε την καλύτερη επίθεση στην Ιταλία (98 τέρματα ενεργητικό), ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League όπου και αποκλείστηκε στο παρά κάτι από την PSG.

Σε σχέση με πέρσι το ρόστερ δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου, ο προπονητής, Gian Piero Gasperini παραμένει στη θέση του, οπότε η λογική λέει πως πρέπει να αναμένουμε τα ίδια ή και καλύτερα από την ομάδα του Bergamo.

3
Lazio

worldfootball.net

Πάνω-κάτω ότι ισχύει για την Atalanta, ισχύει και για τη Lazio.

Η περσινή σεζόν τη βρήκε να κυνηγά το πρωτάθλημα μέχρι τέλους (τελικά τερμάτισε στη 4η θέση, 5 πόντους πίσω από τη Juventus) με τον Ciro Immobile να είναι το επιθετικό της υπερόπλο (σκόραρε συνολικά 39 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις).

Σε σχέση με πέρσι δεν άλλαξαν πολλά στους Ρωμαίους και αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Simone Inzaghi μπορεί να εξελίξει ακόμα περισσότερο τους laziali, φέρνοντας στη Ρώμη το πολυπόθητο scudetto.

4
Chelsea

Twitter.com@iF2is

Η Chelsea κέρδισε δικαιωματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο μεταγραφικό παζάρι.

Με την άρση του μεταγραφικού εμπράγκο απέκτησε τους Hakim Ziyech από τον Ajax, τον Ben Chilwell από τη Leicester, τους Kai Havertz και Timo Werner από τη Bayer Leverkusen και την RB Leipzig, όπως και τον Thiago Silva και τον Edouard Mendy.

Πρόσθεσε, λοιπόν, αρκετή ποιότητα στο ρόστερ της που πέρσι έκανε μια πολύ καλή σεζόν τερματίζοντας στην 4η θέση.

Πλέον, αρκετοί θεωρούν την Chelsea ως ουσιαστική διεκδικήτρια του τίτλου και αυτό που απομένει να δούμε στο γήπεδο αν θα θυμίσει εποχές Jose Mourinho! Το σίγουρο είναι πως ο Frank Lampard έχει όλα τα εχέγγυα να το καταφέρει!

5
Red Bull Leipzig

dw.com@picture-alliance/dpa/D. Karmann

Η περσινή σεζόν ήταν η κορυφαία στη βραχύβια ιστορία της ομάδας που χρηματοδοτείται από τη Red Bull.

Τα Χριστούγεννα του 2019 ήταν πρώτη στη βαθμολογία της Bundesliga, τερματίζοντας τελικά στη 3η θέση, ενώ έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη φιναλίστ PSG.

Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Julian Nagelsmann είναι αν θα καταφέρει να αντικαταστήσει τον Timo Werner, που πέρσι σκόραρε συνολικά 34 φορές.

Αν καταφέρουν οι Γερμανοί να βρουν από άλλους παίκτες τα τέρματα του Werner τότε ίσως μπορέσουν να μπουν σφήνα στο δίπολο Bayern Munich-Borussia Dortmund και γιατί όχι να χτυπήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή…

Εσύ ποια ομάδα θα παρακολουθείς από κοντά φέτος και γιατί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending