fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους τι θα άλλαζαν αν ήταν ξανά πρωτοετείς φοιτητές!

Μιας και σιγά-σιγά τα πανεπιστήμια κλείνουν και οι τελειόφοιτοι αποχαιρετούν το uni τους, βρήκαμε την ευκαιρία και ρωτήσαμε 5 Κύπριους τι θα άλλαζαν αν ήταν ξανά πρωτοετείς φοιτητές!

Όπως και να το κάνουμε, καθώς περνούν τα χρόνια συνειδητοποιούμε πως κάποια πράγματα θα έπρεπε να τα είχαμε κάνει διαφορετικά…

Δες εδώ τι θα άλλαζαν 5 Κύπριοι αν ήταν ξανά πρωτοετείς φοιτητές!

1
Στέφανη (21 ετών)

pexels.com/Gustavo Fring

«Λοιπόν, αν ήμουν ξανά πρωτοετής φοιτήτρια θα ήθελα να ήμουν πιο κοινωνική, γιατί στις αρχές ήμουν πολλά ντροπαλή.
Δεύτερο
θα επροτιμούσα να έπιανα μαθήματα με άλλους καθηγητές, γιατί είχε 2-3 (εν θέλω να τους χαρακτηρίσω… εκατάλαβες νομίζω) που μου εκάμαν τη ζωή μου δύσκολη στο Πανεπιστήμιο (μεν σου πω θα εσκέφτουμουν αν θα επήαινα ξανά στο συγκεκριμένο uni)!»

2
Joseph (21 ετών)

freepik.com

«Ααα ώρα να μιλήσει η πολύχρονη μου πείρα σαν φοιτητής! Βασικά, νομίζω εν να επροσπαθούσα να μεν σκέφτουμαι τόσο πολλά το τι νομίζουν οι άλλοι για ‘μένα.
Θα ήμουν πιο “open” που την αρχή – δηλαδή όχι τόσο επιφυλακτικός όταν θα γνώριζα κάποιον/α. Επίσης, εν θα εδιούσα την ίδια σημασία στα 300 άτομα που εν στη αρχική «παρέα», επειδή στο τέλος πάντα καταλήγεις παραπάνω με τζιείνους του κλάδου σου.»

3
Χριστίνα (19 ετών)

freepik.com

«Να σου πω την αλήθκεια εν θα άλλαζα τζιαι πολλά πράματα, ήμουν ευχαριστημένη που τους καθηγητές μου, έκαμα τζιαι αρκετές γνωριμίες, αλλά νομίζω αν ήμουν ξανά πρώτο έτος ήταν να εθκιάβαζα λλιο παραπάνω!
Ξέρεις,
ώσπου να προσαρμοστείς νομίζεις πως με ένα πέρασμα που πάνω – που πάνω εν να τα καλύψεις.»

4
Μιχάλης (20 ετών)

freepik.com/wirestock

«Αν ήμουν ξανά πρωτοετής φοιτητής τζιαι ήξερα ότι θα έρτει ο κόρωνος, σίουρα θα έβγαινα κάθε μέρα μπουζούκια (σπουδάζω Αθήνα) για αναπλήρωση του χρόνου που χάνω τωρά.
Τζιαι επίσης ήταν να εξερευνούσα πιο πολλά την πόλη που σπουδάζω. Όι πως τωρά στα επόμενα χρόνια των σπουδών μου εν μπορώ να το κάμω, αλλά εντάξει τον πρώτο χρόνο είσαι τζιαι λιον πιο άνετος που πλευράς μαθημάτων.»

5
Ιουλία (22 ετών)

freepik.com

«Λοιπόν τι θα άλλαζα καταρχάς, θα άλλαζα κάποιους καθηγητές, διότι βλέπουν τους φοιτητές με υποκειμενικό τρόπο αντί με αντικειμενικό (υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες δυστυχώς).
Δεύτερο θα ηθελα να μπορούσα να επιλέγω μαθήματα από το πρώτο εξάμηνο. Ααα και κάτι τελευταίο, που νομίζω ισχύει για όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, προτείνω να μην ντρέπονται να ρωτάνε πράγματα και να παίρνουν συμβουλές!»

Εσύ τι θα άλλαζες αν ήσουν ξανά πρωτοετής φοιτητής; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending