fbpx

5+1 πανεύκολες τεχνικές για να περιορίσεις το άγχος της καθημερινότητας!

«Πνίγεσαι κι εσύ σε μια κουταλιά νερό» και νιώθεις ότι ο κόσμος καταρρέει γύρω σου όταν τρέχεις να προλάβεις μια γεμάτη με υποχρεώσεις μέρα; Αν ναι, μην ανησυχείς, άγχος είναι… θα περάσει!

Καθημερινά περιτριγυριζόμαστε από καταστάσεις, ανθρώπους και δυσκολίες που μας προκαλούν πίεση. Αποτέλεσμα; Το στρες να γίνει τόσο αναπόφευκτο στην καθημερινότητά μας που να αποτέλει πλέον (δυστυχώς) αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας.

Τα κάλα νέα είναι ότι μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό – να μάθεις να χαλαρώνεις τον νου και το σώμα! Δεν γίνονται θαύματα, άλλα οι απλές τεχνικές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν.

Δες τις τεχνικές που σου προτείνουμε:

1
Να σκέφτεσαι πάντα θετικά

pexels.com/Tania Rompen

Με λίγη δουλεία, το μυαλό θα αρχίσει να αποβάλλει τις αρνητικές σκέψεις και θα σκέφτεται θετικά. Πώς θα γίνει αυτό;

Αντικατέστησε τις αρνητικές λέξεις ή φράσεις με θετικές. Για παράδειγμα, αντί να λες «αυτό δεν μπορώ να το κάνω» για δοκίμασε τη φράση «αυτό δεν μπορώ να το κάνω ΑΚΟΜΗ». Πες “Challenge Accepted” σε οποιαδήποτε κατάσταση σου προκαλεί άγχος – πες «νιώθω ήρεμος και συγκεντρωμένος» και «θα το δοκιμάσω».

Extra tip: Γράψε ή πες δυνατά τις θετικές αυτές φράσεις, ώστε να τις ακούς και να τις εμπεδώνεις!

2
Βάλε πρόγραμμα και κάνε λιγότερα

pexels.com/Ann H

Όσο cliché και αν ακούγεται το να προγραμματίζεις τη μέρα σου, είναι κάτι που σίγουρα σε βοηθά να χαλαρώνεις. 

Πάρε το planner σου και γράψε τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γίνουν μέσα στη μέρα (π.χ φαγητό, εργασίες, meetings, deadlines). Βάλε αριθμούς αρχίζοντας από αυτό που σου προκαλεί περισσότερο στρες και επικεντρώσου σ’ αυτό. Μην φοβηθείς να κάνεις «λιγότερα»!

3
Μείνε μακριά από το άγχος των άλλων

pexels.com/Andrea Piacquadio

Το άγχος είναι μεταδοτικό! Όσο cool και αν προσπαθείς να είσαι, όταν κάποιος άλλος φοιτητής είναι αγχωμένος, μπορεί υποσυνείδητα να το νιώσεις και εσύ.

Για να το αποφύγεις, προσπάθησε να πεις κάτι θετικό. Αν συνεχίσει, άλλαξε θέμα – έτσι μειώνεις τις πιθανότητες να νιώσεις πίεση και παράλληλα φτιάχνεις τη διάθεση του ατόμου αυτού.

4
Βάλε στη ζωή σου την άσκηση

pexels.com/pixabay

Όπως λέει και η Λορα Μιλν, «άσε την άσκηση να σε ανακουφίσει από το στρες»! Βρες μια άσκηση (π.χ περπάτημα, ποδήλατο, γυμναστήριο) και ενσωμάτωσέ την κάπου ανάμεσα στα μαθήματά σου.

Η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες (ορμόνες της ευτυχίας), αποβάλλοντας την ένταση από το σώμα σου. Εκτονώσου λοιπόν!

5
Γέλα δυνατά (κι άσ’ τους να βλέπουν)

pexels.com/Andrea Piacquadio

«Γέλα γιατί χανόμαστε»! Το γέλιο σε απελευθερώνει από τον πόνο, το στρες και την ένταση. Ένα καλό γέλιο χαλαρώνει τους μύες σου έως και 45 λεπτά. 

Ξεκίνα, λοιπόν, τη μέρα σου με ένα αστείο video από τα social media ή με ένα ανέκδοτο, κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις με την ψυχή σου και θα σου φτιάξει τη μέρα.

6
Μην φοβάσαι να κλάψεις

pexels.com/Karolina Grabowska

Τέλος, αν νιώθεις ότι τίποτα από τα πιο πάνω δεν μπορεί να σε χαλαρώσει, τότε κλάψε! Άσε τα δάκρυα σου να κυλήσουν και νιώσε «ελεύθερος»… Θα εκπλαγείς από την ανακούφιση που θα νιώσεις!

Εσύ ποιο από αυτά θα δοκίμασεις για να περιορίσεις το άγχος σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending