fbpx

Φοιτητές μοιράζονται μαζί μας τις πρώτες εικόνες από τις νέες φοιτητικές εστίες στη Λεμεσό!

Στις 5 Οκτωβρίου οι νέες φοιτητικές εστίες “Apollonia Student Halls” άνοιξαν τις πόρτες τους για τους πρώτους φοιτητές, οι οποίοι πήραν τα κλειδιά για τα νέα τους «σπίτια».

Οι εστίες “APOLLONIA” βρίσκονται στη Λεμεσό και αποτελούν μια δωρεά της Αρχιεπισκοπής στο ΤΕΠΑΚ. Ανεγέρθηκαν σε γη που ανήκει στην Εκκλησία, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου και Παϊσίου και κοντά στο Τσίρειο Στάδιο, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες φοιτητικής στέγασης του Πανεπιστημίου.

cyprus-mail.com

Οι εστίες δεν είναι εντελώς έτοιμες ακόμη, διότι προέκυψε η πανδημία που καθυστέρησε την πλήρη ολοκλήρωση του έργου της Αρχιεπισκοπής. Με αρκετό κόπο, όμως και εντατικές εργασίες κατάφεραν να παραδώσουν στους φοιτητές τα πρώτα τους διαμερίσματα!

Πρόκειται για 220 συνολικά φοιτητικές εστίες, τις οποίες το ΤΕΠΑΚ, με τη δική του σειρά, προσπάθησε να μοιράσει -δίκαια- με προτεραιότητα σε οικογένειες που έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Αυτό επιτεύχθηκε με τη διαδικασία της μοριοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αιτήσεις φοιτητών (από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων) για την κατανομή κατοικίας από το πανεπιστήμιο έχουν ικανοποιηθεί!

Προς το παρόν δόθηκαν τα πρώτα 180 δωμάτια, στα οποία εγκατασταθήκαν ήδη οι πρώτοι φοιτητές! Οι υπόλοιπες εστίες αναμένεται να τελειώσουν και να δοθούν στους ενοίκους τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι τιμές των φοιτητικών εστιών ανέρχονται στα 250 ευρώ τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων των: κοινόχρηστων, νερού, επίπλωσης, ηλεκτρικού ρεύματος, σύνδεσης στο διαδίκτυο και χώρου στάθμευσης.

Κάθε διαμέρισμα είναι ένα ανεξάρτητο στούντιο 20τμ+, με πλήρη επίπλωση, ατομικό χώρο υγιεινής και πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα (ψυγείο, μάτια, φούρνος).

Ακόμη είναι υπό κατασκευή ένα mini market, γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος πλυντηρίων, αναγνωστήριο και καφεστιατόριο, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός φοιτητή. 

Για τη μετακίνηση των φοιτητών οι φοιτητικές εστίες θα συνδέονται με τα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου με πυκνό δρομολόγιο λεωφορείων της ΕΜΕΛ, ενώ οι φοιτητές θα μπορούν να κάνουν χρήση και των αστικών λεωφορείων, με προορισμό το κέντρο της πόλη. Θα υπάρχουν δρομολόγια ως αργά τη νύχτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φοιτητών!Σε δηλώσεις του, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, κ. Βασίλης Πρωτοπαπάς εξέφρασε, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, θερμές ευχαριστίες προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

«Είναι τεράστια στήριξη στο Πανεπιστήμιο, στους φοιτητές και στις οικογένειές τους», είπε και πρόσθεσε: «Για μας είναι πολύ σημαντικό διότι μας προσφέρει τη δυνατότητα να δώσουμε φθηνή στέγη σε φοιτητές του Πανεπιστημίου», ο αριθμός των οποίων είναι φέτος αυξημένος κατά 25%.

Όπως δήλωσε ο κ. Πρωτοπαπάς, «οι φοιτητικές εστίες της Αρχιεπισκοπής και οι ιδιόκτητες εστίες που θα ανεγείρει στο μέλλον το Πανεπιστήμιο στην περιοχή Βερεγγάρια θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο κέντρο φοιτητών, πέραν των 700 φοιτητών, που θα αλλάξει την περιοχή και τη σχέση της περιφέρειας της Λεμεσού με το κέντρο, με ποδηλατόδρομους, με πιο πυκνές αστικές διαδρομές. Θα έχουμε μια άλλη πόλη σε 4-5 χρόνια».

Πιο κάτω σου μαζέψαμε μερικές ακόμη φωτογραφίες:

Γράψε μας στα σχόλια πώς σου φαίνονται οι νέες εστίες στη Λεμεσό!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending