fbpx

5+1 στιγμές που οι Κύπριοι απέδειξαν τι σημαίνει πραγματικά #ThisIsCyprus!

Όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, σίγουρα δεν μας κολακεύουν ούτε μας κάνουν περήφανους σαν λαό. Παρ’ όλα αυτά οι πράξεις και τα λάθη μερικών δεν αντικατοπτρίζουν (ούτε πρέπει) όλη την κυπριακή κοινωνία! Δεν είναι όλοι οι Κύπριοι διεφθαρμένοι…

Μπορεί οι Κύπριοι να μην χάνουμε εύκολα το χιούμορ μας και να δημιουργούμε σαρκαστικά videos και αστεία memes για την όλη κατάσταση, όμως το #ThisIsCyprus πήρε, δυστυχώς, μια αρνητική χροιά.

Εμείς, με αυτό το άρθρο θα σου θυμίσουμε 6 στιγμές που οι Κύπριοι απέδειξαν τι πραγματικά σημαίνει το “This is Cyprus” και τι εστί φιλόξενος, καλόκαρδος, ενωμένος και περήφανος λαός!

Δες τις πιο κάτω:

1
Όταν ένα παιδί κατάφερε να “ενώσει” όλη την Κύπρο

alphanews.live

Ο μικρός Αντώνης είναι ένα παιδί που με την ιστορία του κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να ενώσει όλο το νησί (και όχι μόνο).

Η ιστορία του έγινε γνωστή τον Αύγουστο του 2019, όταν άρχισε να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του. Ο μικρός Αντώνης στον 5ο μήνα της ζωής του διαγνώστηκε με τη νόσο Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1, μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο με μέσο προσδόκιμο επιβίωσης χωρίς θεραπεία τα δύο χρόνια.

Όλη η Κύπρος “στάθηκε βράχος” στο πλευρό της οικογένειας και του παιδιού που χάρη στον κόσμο της Κύπρου στάλθηκε εγκαίρως στη Βοστώνη για θεραπεία.

2
Όταν οι πυρκαγιές γίνονται φονικές και δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους

cnn.gr/REUTERS/Costas Baltas

Οι πυρκαγιές στην Αττική το 2018 άφησαν πίσω τους μόνο στάχτες και απίστευτο πόνο, αφού η πρώτη ξέσπασε στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης, επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 103 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Από τις δύο πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια, ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Η Κύπρος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απέδειξε για άλλη μια φορά τη φιλανθρωπική της πλευρά. Η κυβέρνηση παρείχε 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων, ενώ μεγάλα ποσά συγκεντρώθηκαν και από τους πολίτες.

3
Όταν μια έκρηξη σε γειτονική χώρα συγκλονίζει το παγκύπριο

india.com/Beirut blasts

Η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020 προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, κόστισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ τραυμάτισε και άφησε άστεγους χιλιάδες άλλους. Η στιγμή της έκρηξης έγινε αισθητή μέχρι το νησί μας.

Η Κύπρος για άλλη μια φορά “έτρεξε” να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε, εν μέσω μάλιστα και της πανδημίας.

Ελικόπτερα, σκύλοι ιχνηλάτες, μέλη της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ, οικονομική βοήθεια, ιατρικός εξοπλισμός, φάρμακα, ρουχισμός και τρόφημα ήταν μόνο μερικά απ’ όσα έστειλαν οι Κύπριοι προς τον Λίβανο.

4
Όταν οι Κύπριοι του εξωτερικού μας κάνουν περήφανους

ert.gr/AP Photo/Jon Gambrell

Η Κύπρια Άντρια Ζαφειράκου διδάσκει καλλιτεχνικά σε σχολείο που βρίσκεται στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου και κέρδισε το 2018 το βραβείο της Καλύτερης Δασκάλας του Κόσμου “Global Teacher” του Varkey Foundation!

Η Κύπρια δασκάλα χαρακτηρίστηκε ως «φαινόµενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και µια παθιασµένη επιθυµία να δίνει σε κάθε µαθητή τον κόσµο όλο».

Εκτός από την Άντρια, δεν είναι λίγοι οι Κύπριοι που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς στο εξωτερικό και μας κάνουν περήφανους με την σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματά τους!

5
Όταν δώσαμε στέγη και τροφή σε πρόσφυγες

alphanews.live

Η Κύπρος άνοιξε τις “πόρτες” της πολλές φορές σε πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι βλέπεις που σε αυτά τα θέματα έχουμε μια extra ευαισθησία, λόγω του ότι τα ζήσαμε κι εμείς σαν λαός το 1974. 

Αυτήν τη στιγμή στην Κύπρο λειτουργεί ένα κέντρο γενικής φιλοξενίας αιτητών ασύλου, στην Κοφίνου, το οποίο λειτουργεί από το 2004 και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 400 άτομα.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί, με χρηματοδότηση από την ΕΕ, ένα προσωρινό ανοικτό κέντρο υποδοχής ατόμων που πιθανόν να χρήζουν διεθνούς προστασίας σε περιπτώσεις μαζικής εισροής (στην Κοκκινοτριμιθιά).

6
Όταν οι Κύπριοι έδιναν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους

enikos.gr

Το 2013, λίγο μετά το “κούρεμα καταθέσεων”, πάνω από περίπου 20.000 τα άτομα έδωσαν το ”παρών” τους, στη συναυλία ”Cyprus Aid”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τάφρο Κωστάντζα στη Λευκωσία, και στόχευε στη συλλογή τροφίμων και φαρμάκων!

Χιλιάδες κόσμου, άτομα, οικογένειες και εταιρείες προσέφεραν ότι μπορούσαν, για να μαζευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για άτομα και οικογένειες που τα χρειάζονταν άμεσα εκείνο το διάστημα.

Αυτή είναι η Κύπρος μας. Όλα αυτά και άλλα τόσα δείχνουν το ήθος και τη ψυχή του κάθε Κύπριου πολίτη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending