fbpx

Χειμερινή ώρα 2020: Μάθε πότε αλλάζει η ώρα!

Και ναι, η στιγμή που πρέπει να γυρίσεις τους δείκτες των ρολογιών σου πάλι πλησιάζει! Μην το ξεχάσεις…

Η χειμερινή ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω), ενώ την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μια ώρα μπροστά) αλλάζει στη Θερινή ώρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτήν την Κυριακή (25/11), τίθεται σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα. Συγκεκριμένα, στις 4 π.μ. τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω!

Τι αποφασίστηκε τελικά σχετικά με την αλλαγή της ώρας στην Ευρώπη;

freepik.com/foxysgraphic

To ζήτημα που απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό είναι αν τελικά θα αλλάζει ή όχι η ώρα από θερινή σε χειμερινή.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021, όπως υπερψηφίστηκε στην ψηφοφορία του στο Στρασβούργο.

Αποφασίστηκε όμως, ότι θα δίνεται η δυνατότητα στην κάθε χώρα της Ε.Ε να πάρει τη δική της απόφαση μέσω της κυβέρνησης της, κατά πόσο θα καταργήσει ή θα συνεχίσει την αλλαγή αυτή – μια καλοδεχούμενη πρόταση που στηρίζει τα δημοκρατικά ιδεώδη της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση, όμως, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα η αλλαγή της ώρας, διότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο!

1
Πότε ξεκίνησε η εφαρμογή της αλλαγής της ώρας;

Η αλλαγή της ώρας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα αιώνα κι αποσκοπούσε στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά από αυτό, συνεχίστηκε και επίσημα.

Εσύ θα ήθελες να συνεχιστεί η αλλαγή της ώρας στην Κύπρο; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending