fbpx

Ξέχνα το Shazam… Η Google θα σου βρίσκει το τραγούδι απλά σφυρίζοντας τη μελωδία!

Τα έμαθες; Η Google σου δίνει (για ακόμη μια φορά) τη λύση που χρειάζεσαι για το πιο εκνευριστικό «πρόβλημα» που σίγουρα σου τυχαίνει και ‘σένα πολύ συχνά!

Πες μου πόσες φορές σου έτυχε να «φας κόλλημα» με ένα συγκεκριμένο τραγούδι, να το σιγοτραγουδάς όλη μέρα και να μην μπορείς να θυμηθείς με τίποτα τον τίτλο ή κάποιον στίχο του για να το βρεις στο YouTube.

Ρωτάς αδέρφια, φίλους, γνωστούς και αγνώστους για βοήθεια, κανένας όμως δεν το ξέρει και τελικά καταλήγετε να το ψάχνετε όλοι μαζί. Full σπάσιμο νεύρων, σωστά; 

Δες τι έκανε η Google για να σε βοηθήσει να λύσεις αυτό το (αιώνιο και σπαστικό) πρόβλημα!

Η Google, λοιπόν, έρχεται να βάλει ένα τέλος (επιτέεεεελους) και να σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια!

Το νέο tool της ονομάζεται “Hum to Search” και είναι ό,τι καλύτερο! Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σφυρίξεις, να μουρμουρίσεις ή και να τραγουδίσεις τον ρυθμό/μελωδία του τραγουδιού που σου κόλλησε και η Google θα στο βρει.

1
Τι γλώσσες θα «καταλαβαίνει» το “Hum to Search”;

Το νέο «σωτήριο» feature της Google θα φτάσει μαζί με το update της εφαρμογής και θα είναι διαθέσιμο στα αγγλικά για τους χρήστες iOs και σε περισσότερες από 20 γλώσσες για τους κατόχους Android. Μελλοντικά αναμένεται να προστεθούν κι άλλες.

Ελπίζουμε να καταλαβαίνει και ελληνικά… μην τα χαλάσουμε στη γλώσσα τώρα! 

2
Πώς θα το χρησιμοποιείς;

timesofindia.indiatimes.com

Ο τρόπος χρήσης του “Hum to Search” είναι απλός. Καταρχάς θα πατάς στο μικρόφωνο και θα λες “what is this song” ή θα πατάς το νέο κουμπί “search a song”.

Στη συνέχεια θα πρέπει να μουρμουρίσεις ή να σφυρίξεις για 10 – 15 δευτερόλεπτα τη μελωδία, προκειμένου να εμφανιστούν τα σχετικά αποτελέσματα από την αναζήτηση!

Η αναγνώριση γίνεται βάσει αλγορίθμων μηχανικής εκμάθησης που ξεχωρίζουν την ηχογράφηση και εντοπίζουν πιθανά κομμάτια που ταιριάζουν με τη μελωδία. Οι εν λόγω αλγόριθμοι, μάλιστα, είναι εκπαιδευμένοι να απομονώνουν άλλους ήχους, όπως μουσικά όργανα και να εστιάζουν αποκλειστικά στη φωνή, προκειμένου να βρίσκουν τραγούδια από πολλές πηγές, όπως ηχογραφήσεις σε στούντιο, άλλα σφυρίγματα χρηστών, κτλ.

Εμείς πάντως ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε! Εσύ;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending