fbpx

5 παίκτες που αποκλείεται να θυμάσαι πως κατέκτησαν το Champions League!

Ότι και αν ξεκινήσεις να λες και να γράφεις για το Champions Leagueη πραγματικότητα είναι μια: είναι η μεγαλύτερη συλλογική διοργάνωση στον κόσμο, στην οποία παίζουν οι κατά τεκμήριο καλύτερες και πιο γνωστές ομάδες και οι πιο διάσημοι παίκτες στον κόσμο.

Και ενώ οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του ονειρεύεται μια μέρα να παίξει στη διοργάνωση, υπάρχουν άλλοι τόσοι που όχι μόνο έπαιξαν στο Champions League, αλλά το κατέκτησαν κιόλας.

Πιο κάτω θα δεις 5 από αυτούς που αποκλείεται να θυμάσαι πως κάποτε πανηγύρισαν την κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης:

1
Djimi Traore

talksport.com/Getty Images

Ο αμυντικός από το Μάλι δεν ήταν και κάτι το εξαιρετικό. Έκανε μια αξιοσέβαστη για τα δεδομένα του καριέρα με highlight την επταετή (1999-2006) παρουσία του στη Liverpool. Κατ΄ακρίβεια, με τη φανέλα των reds έμελλε να ζήσει την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο Djimi, που μέχρι σήμερα θεωρείται από τις πιο cult φιγούρες που πέρασαν από το Anfield ήταν το αριστερό μπακ της Liverpool στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005, όταν και επικράτησε της Milan στα πέναλτι!

2
Kiko Casilla

dailyadvent.com

Όσο και αν σου ακουστεί παράλογο, εκεί που κάποιοι παλεύουν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο Champions League, ο Francisco “Kiko” Casilla μετρά 3 από αυτά!

Και αν δεν τυγχαίνει να τον θυμάσαι, τα κέρδισε ως ο 2ος τερματοφύλακας της Real Madrid, πίσω από τον Keylor Navas, την τριετία 2016-18.

Ο 34χρονος Kiko από το 2019 αγωνίζεται με τα χρώματα της αγγλικής Leeds.

3
Jose Bosingwa

zimbio.com@Laurence Griffiths/Getty Images Europe

Σίγουρα και η Porto του 2004, αλλά και η Chelsea του 2012 είχαν στο ρόστερ τους καλύτερους ποδοσφαιριστές από τον Jose Bosingwa που μπορεί να ήταν ένας αξιόπιστος αμυντικός, αλλά δεν ήταν ποτέ παγκόσμιας κλάσης παίκτης.

Ο Πορτογάλος αμυντικός, όμως, θα έχει να λέει στα εγγόνια του πως σήκωσε 2 φορές στον αέρα την κούπα με τα μεγάλα αυτιά!

4
McDonald Mariga

sempreinter.com

Κάποτε ο Κενυάτης πρώην μέσος θεωρείτο ένα σπουδαίο ταλέντο με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Εξάλλου, δεν σε αποκτά μια ομάδα σαν την Inter αν δεν έχεις κάτι ξεχωριστό.

Και μπορεί στο τέλος η καριέρα του Mariga να μην εξελίχθηκε όπως περίμεναν αρκετοί ειδικοί του scouting, αλλά η παρουσία του στην Inter στα καλύτερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας των nerazzuri σήμανε και ένα μετάλλιο Champions League (αυτό του 2010) στην τροπαιοθήκη του Κενυάτη που στις μέρες μας ασχολείται με την πολιτική.

5
Oleguer

90min.com

Σε μια Barcelona που είχε στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές όπως ο Ronaldinho, o Eto’o, o Iniesta, o Xavi, o Puyol δύσκολα θα θυμάται κανείς πως το 2006 ανήκε στην ομάδα της Βαρκελώνης και ο Oleguer, κατακτώντας μάλιστα ως μέλος της βασικής εντεκάδας το Champions League απέναντι στην Arsenal.

Και όμως ο Oleguer ήταν από τους πλέον φιλότιμους αμυντικούς που είχε η Barcelona τα τελευταία 20 χρόνια, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της σχετικά σύντομης καριέρας του ντυμένος στα blaugrana.

Θυμόσουν πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές κατέκτησαν κάποτε το Champions League;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending