fbpx

5 παίκτες που δεν θυμάσαι πως ήταν υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα!

Ο θεσμός της Χρυσής Μπάλας δίνει αξία στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο κάθε χρόνο.

Και παρ’ ότι τα τελευταία χρόνια ο θεσμός είναι μονοπώλιο ανάμεσα σε Cristiano Ronaldo και Lionel Messi, υπήρξαν χρονιές στο παρελθόν που η μονομαχία για την κατάκτηση της ήταν πραγματικό ντέρμπι.

Και παρόλα τα πολλά γνωστά ονόματα που είτε διεκδίκησαν είτε κέρδισαν τη Χρυσή Μπάλα, υπήρξαν μερικές υποψηφιότητες που κατά πάσα πιθανότητα δεν θυμάσαι.

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε 5 από αυτές:

1
Papa Bouba Diop

talksport.com

Πίσω στο 2002 το όνομα του Papa Bouba Diop ήταν ένα από εκείνα που απασχόλησε έντονα το καλοκαίρι μας, κυρίως χάρη στην εξαιρετική παρουσία της Σενεγάλης στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς.

Η υποψηφιότητα του Σενεγαλέζου, ωστόσο, για τη Χρυσή Μπάλα ήταν έκπληξη για πολλούς. Απέσπασε μόλις 2 ψήφους

2
Hatem Trabelsi

svenskafans.com

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Hatem Trabelsi ήταν ένας από τους καλύτερους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές και ο κορυφαίος Τυνήσιος.

Παρ’ ότι έκανε εξαιρετική σεζόν το 2003 φορώντας τη φανέλα του Ajax, ακόμα και η υποψηφιότητα του για Χρυσή Μπάλα ήταν πολύ παραπάνω από όσα θα μπορούσε να ελπίζει…

3
Milan Baros

sportaktualne.cz@ctk

Το Euro 2004 ανήκε στην εθνική Ελλάδας, αλλά ατομικά ο Milan Baros έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά, σκοράροντας 5 φορές και κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Μάλλον η παρουσία του στο Euro ήταν που του χάρισε και την υποψηφιότητα για τη Χρυσή Μπάλα, αφού συλλογικά σκόραρε μόλις 2 γκολ με τη φανέλα της Liverpool τη συγκεκριμένη σεζόν…

4
Emmanuel Adebayor

whoateallthepies.tv

Η σεζόν 2007-08, ατομικά, τουλάχιστον ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Emmanuel Adebayor, αφού σκόραρε 30 τέρματα με τη φανέλα της Arsenal. Αυτή η φανταστική σεζόν του χάρισε και μια υποψηφιότητα για τη Χρυσή Μπάλα.

Η συνέχεια, πάντως, στην καριέρα του Τογκολέζου επιθετικού είχε πτωτική πορεία…

5
Nani

planetfootballcom

Όπως και στην περίπτωση του Adebayor, ο Nani έκανε φανταστική σεζόν το 2011, πιθανότατα και την καλύτερη της καριέρας του. Αυτή η φανταστική σεζόν του Πορτογάλου εξτρέμ του έδωσε και υποψηφιότητα για τη Χρυσή Μπάλα εκείνης της χρονιάς.

Έλαβε, όμως, μόλις το 0,22% των ψήφων…

Ήξερες πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές ήταν κάποτε υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending