fbpx

Η τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, Cryos International, γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Γονιμότητας!

Στις 2 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την έναρξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γονιμότητας. Είναι μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ενημέρωση, στην κατανόηση των προβλημάτων υπογονιμότητας και στην ενθάρρυνση των ατόμων που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα. Η αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας αποτελεί ακόμα ταμπού για πολλούς ανθρώπους.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Γονιμότητας σκοπό έχει να σπάσει τη σιωπή και να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα υπογονιμότητας να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι. Η Cryos, η πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα δοτών σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γονιμότητας ενισχύει τις προσπάθειες ενημέρωσης για τα προβλήματα υπογονιμότητας και την αντιμετώπίσή τους παραθέτοντας σημαντικές συμβουλές.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει για περισσότερο από 12 μήνες χωρίς επιτυχία θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό του. Για τις γυναίκες άνω των 35 ετών συνίσταται να επισκεφθούν το γιατρό τους το συντομότερο για να ελέγξουν τις δυνατότητες να μείνουν έγκυος. Έρευνες δείχνουν ότι η γονιμότητα των ανδρών μειώνεται μετά την ηλικία των 40-45.

Εάν τυγχάνει να μην μπορείς να συλλάβεις φυσιολογικά, δεν πρέπει να χάνεις την ελπίδα σου. Όπως δείχνουν και οι στατιστικές, δεν είσαι μόνος, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια θέση με εσένα και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να λάβεις την κατάλληλη βοήθεια. Η γονιμότητα δεν είναι πάντοτε μόνιμη – 15 % των ανθρώπων μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υπογονιμότητας σε κάποια φάση στη ζωή τους. Mπορεί να μειωθεί και να αυξηθεί ανάλογα με τον τρόπο ζωής. Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας λόγω του βάρους τους. Μπορούν να βελτιώσουν τη γονιμότητά τους με υγιή διατροφή, ισορροπημένη άσκηση, μειώνοντας την κατανάλωση αλκοόλ και αποφεύγοντας το κάπνισμα.

Κάποιοι άντρες και γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία γονιμότητας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά θέματα όπως κατάθλιψη και άγχος. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αρνητικά συναισθήματα προέρχονται από την μεγάλη και ανικανοποίητη επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδί. Όταν αντιμετωπίζονται θέματα κατάθλιψης και άγχους, η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα βοηθητική, όχι μόνο για την ψυχική υγεία, αλλά ακόμα και για τη δυνατότητα να μείνει μια γυναίκα έγκυος.

Είναι πολύ σημαντικό, τα άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα γονιμότητας να συμβουλεύονται το γιατρό τους, ώστε να εντοπίζουν την αιτία του προβλήματος. Όταν γνωρίζεις όλα τα στοιχεία της κατάστασης, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις τους πιθανούς τρόπους να αποκτήσεις το δικό σου παιδί. Σε σοβαρές περιπτώσεις η δωρεά ωαρίων ή σπέρματος μπορεί να είναι η λύση σε προβλήματα υπογονιμότητας.

Η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos, Saghar Kasiri, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γονιμότητας ανέφερε σχετικά: «Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν τα ζευγάρια είναι ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη διαδικασία και να ξεκινήσουν να ερευνούν τις πιθανότητες για τα επόμενα βήματα που θα τους βοηθήσουν να γίνουν γονείς. Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα σύλληψης, τότε το πρώτο βήμα είναι να καθορίσεις την αιτία και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Η Cryos International, παρέχοντας υψηλής ποιότητας σπέρμα και ωάρια, έχει βοηθήσει χιλιάδες ζευγάρια να υλοποιήσουν το όνειρό τους και να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια».

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending