fbpx

Best Demo Award για ερευνητική ομάδα του Ανοικτού Πανεπ. Κύπρου, του CyCAT και του RISE!

Το βραβείο «Best Demo Award» για την εφαρμογή OpenTag εξασφάλισε συνεργαζόμενη ερευνητική ομάδα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το Κυπριακό Ερευνητικό Κέντρο για την Αλγοριθμική Διαφάνεια (Cyprus Center for Algorithmic TransparencyCyCAT), στο ΑΠΚΥ, και από το Research Center on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies (RISE).

Η διάκριση αυτή στo 8th AAAI Conference on Human Computation and Crowdsourcing (AAAI HCOMP 2020) αντικατοπτρίζει την υψηλού επιπέδου έρευνα που επιτελείται από τους τρεις φορείς στα πεδία της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και υπολογιστών και του σχεδιασμού εφαρμογών με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε η Jahna Otterbacher, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΑΠΚΥ, συντονίτρια του CyCAT και της ομάδας Transparency in Algorithms (TAG) του RISE και οι ερευνητές Κυριάκος Κυριάκου (TAG RISE), Pinar Barlas (TAG RISE) και Δρ. Στυλιανή Κλεάνθους Λοΐζου (CyCAT, ΑΠΚΥ).

Το OpenTag είναι μια εφαρμογή που υποστηρίζει ταυτόχρονα εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες. Ως εργαλείο εκπαίδευσης επιτρέπει την κατανόηση από το ευρύ κοινό των κινδύνων της αλληλεπίδρασης ανθρώπου – υπολογιστών και της αλγοριθμικής μεροληψίας. Ως ερευνητικό εργαλείο, διευκολύνει την καλύτερη διερεύνηση και κατανόηση των ανθρώπινων αντιλήψεων και συμπεριφορών και την ερμηνεία της αλγοριθμικής σκέψης, πάνω στην οποία βασιζόμενοι οι άνθρωποι αποκτούν εμπιστοσύνη για τη χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • OpenTag live demo:

http://ec2-34-255-198-84.eu-west-1.compute.amazonaws.com/opentag/

  • Βίντεο-παρουσίαση:

https://www.youtube.com/watch?v=Jqx5eYTwvtA

  • Περιγραφή:

https://www.humancomputation.com/assets/2020/wip_demos/HCOMP_2020_paper_76.pdf

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending