fbpx

5 παίκτες που είναι ο ορισμός του παίκτη-πολυθεσίτη!

Συνηθίζουμε να ακούμε τους προπονητές να λένε πως θέλουν ποδοσφαιριστές που να έχουν ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, όμως, επίσης μια ομάδα να έχει αρκετά μεγάλο ρόστερ για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας μεγάλης σεζόν.

Γι’ αυτό και όσο περνά ο καιρός ακούμε όλο και περισσότερο τη φράση “παίκτες-πολυθεσίτες“, παίκτες δηλαδή που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά σε 2-3 θέσεις.

Υπάρχουν ωστόσο και πoδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σχεδόν σε κάθε θέση που υπάρχει μέσα στο γήπεδο, παίκτες που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του.

Τα 5 πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μπορείς να δεις πιο κάτω:

1
James Milner

thetimes.co.uk@Nick Potts/PA/Wire

Μόνο και μόνο να σκεφτείς πως αυτός ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του ως εξτρεμ σε πιάνει μια ανατριχίλα! Ο James Milner απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια πως πρόκειται για ένα από τους πλέον αξιόπιστους ποδοσφαιριστές εκεί έξω.

Μιλάμε ουσιαστικά για ένα παίκτη που είναι η χαρά του κάθε προπονητή να τον έχει, αφού έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις εντός πεδιάς, εκτός από αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Ο Milner έχει καλύψει με επιτυχία τις θέσεις του αριστερού και δεξιού μπακ, του εξτρέμ, του επιτελικού μέσου, αλλά και του επιθετικού για λίγα παιχνίδια όσο ήταν στην Manchester City.

Τα τελευταία χρόνια τον ξέρουμε ως κεντρικό χαφ και φουλ μπακ.

2
Javier Zanetti

skysports.com

Υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για να αγαπήσει κανείς τον Javier Zanetti, ειδικά αν είναι κάποιος οπαδός αυτού που λέμε ρομαντικό ποδόσφαιρο.

Καθαρά ποδοσφαιρικά ομιλούντες πάντως, ένας λόγος να λατρεύει κανείς τον Αργεντινό πρώην ποδοσφαιριστή της Inter ήταν η ικανότητα του να προσαρμόζεται σε πολλές και διαφορετικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, είδαμε τον Zanetti να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, ως αριστερός μπακ, κεντρικός αμυντικός, κεντρικό χαφ, αλλά και ως εξτρέμ, τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα αριστερά.

3
Alessandro Florenzi

psgtalk.com

Ένας από τους λόγους που αν μπορούσε η Roma να κρατήσει τον Florenzi στην “αιώνια πόλη” θα το έκανε αυτός θα ήταν η προσαρμοστικότητα του Ιταλού, πέρα φυσικά από το συναισθηματικό κομμάτι.

Ο Florenzi μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία ως δεξί μπακ και κεντρικό χαφ, αλλά δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία ως εξτρέμ, αλλά και δεκάρι!

Τα κάνει (σχεδόν) όλα και συμφέρει ο Florenzi!

4
Kevin Grosskreutz

espn.in@Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images

Στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 2010, ο Kevin Grosskreutz ήταν ένα από τα μωρά που έκαναν εκπληκτικά πράγματα με τη φανέλα της Dortmund και ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Jurgen Klopp.

Και μπορεί η καριέρα του Γερμανού ποδοσφαιριστή να πήρε τελικά την κατιούσα, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμιά περίπτωση το γεγονός πως ο Grosskreutz υπήρξε ένας παίκτης-πασπαρτού.

Αγωνίστηκε, συγκεκριμένα, ως δεξί μπακ, αριστερό μπακ, κεντρικό χαφ και εξτρέμ, τόσο δεξιά όσο και αριστερά.

5
Ashley Young

goal.com/Getty Images

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Ashley Young θεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα prospects του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί η συνέχεια να μην ήταν ανάλογη, κυρίως επειδή ο Young έγινε κάτι σαν το σήμα-κατατεθέν μιας μέτριας Manchester United, αλλά το γεγονός είναι ένα: Αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις εκτός από αυτή του τερματοφύλακα στην μέχρι στιγμής καριέρα του!

Ποιος άλλος παίκτης σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη “πολυθεσίτης”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending