fbpx

ΟΝΕΚ: Μάσκες για νέους, φτιαγμένες από Κύπριους καλλιτέχνες – Πάρε κι εσύ τη δική σου!

Ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για την υγεία και την ασφάλεια όλων χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και ειδικότερα της χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Ο κ. Αλαμπρίτης υπογραμμίζει ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλοι ξεχωριστά, και κυρίως οι νέοι, προκειμένου να προστατεύσουμε άτομα τα οποία είναι ευάλωτα στον ιό. Προσθέτει ακόμη πως ο ΟΝΕΚ θα συνεχίσει τη δράση του ανάμεσα στους νέους για ενθάρρυνση του σκοπού αυτού.

Για τον λόγο αυτό ο ΟΝΕΚ, θέλοντας να κάνει τις μάσκες πιο ελκυστικές για τους νέους, προχώρησε σε συνεργασία με πέντε Κύπριους καλλιτέχνες, οι οποίοι σχεδίασαν τις δικές τους μοναδικές μάσκες. Ο ΟΝΕΚ θα προχωρήσει στη διάθεση των συγκεκριμένων μασκών προς τους νέους, θέλοντας με την ενέργειά του αυτή να αναδείξει την ενεργή εμπλοκή των νέων καλλιτεχνών, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νεολαία.

Γνώρισε τους νέους καλλιτέχνες και δες πώς να πάρεις τη δική σου μάσκα:

1
Twenty Three

Μεταξύ των καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν είναι ο Twenty Three, ο οποίος ασχολείται με την τέχνη του δρόμου από το 2012. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ μέρος της πτυχιακής του εργασίας αποτέλεσε η συμμετοχή του στην Κυπριακή αποστολή στην Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2014. Τα street art έργα του βρίσκονται στη Λευκωσία, στη Μαδρίτη, στην πόλη του Μεξικό, στο Παλέρμο, στη Λα Κορούνια και στη Ρώμη.

2
Ερμίνα Εμμανουήλ

Η Ερμίνα Εμμανουήλ, εικονογράφος και graphic designer, ζει και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στη Λευκωσία. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο στην Ιταλία και έκανε μάστερ στην Οπτική Επικοινωνία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε για μερικά χρόνια σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στη Λευκωσία αλλά και σε Animation Studio στη Λάρνακα.

3
Andrea Illustration

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες είναι και η Άντρια Αλαμπρίτη, Freelance Graphic Designer και Illustrator, αλλά και ιδιοκτήτρια του «Andrea Illustration». Μεταξύ άλλων εργάστηκε για δύο χρόνια στη Smiley Company στο Λονδίνο, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο, αφού συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρίες όπως Zara Home, Claire’s Accessories, Moonpig, Vittel κ.ά.

4
Φίλιππος Βασιλειάδης

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Βασιλειάδης, κάτοχος μεταπτυχιακού στις Γραφικές Τέχνες από το Camberwell College of Arts του London Institute, ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου και από το 2004 έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις γραφιστικής και Καλών Τεχνών στην Κύπρο και το εξωτερικό.

5
Άννι Δαμιανού

Τέλος, η Άννι Δαμιανού, η οποία από το 2008 συνεργάστηκε με διαφημιστικά γραφεία και δημιουργικά στούντιο, αλλά και με ελεύθερους επαγγελματίες και εκδοτικούς οίκους. Προσωπικές της δουλειές παρουσιάστηκαν μέσα από 3 προσωπικές της εκθέσεις, αλλά και μέσα από περιοδικά έντυπα και κάποιες ομαδικές εκθέσεις.

6
Πώς να πάρεις τη μάσκα σου

Για τον σκοπό της διάθεσης των μασκών, θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΝΕΚ συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου από τις 12.00 μέχρι τις 16.00, θα στηθεί περίπτερο διανομής μασκών στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία.

Η προστατευτική μάσκα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στη μάχη κατά της πανδημίας. Η χρήση της είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία, καθώς μόνο έτσι μειώνουμε τις πιθανότητες εμείς ή κάποιος συνάνθρωπός μας να μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Η μάσκα δεν είναι αγγαρεία, είναι υποχρέωση.

Φόρεσε τη μάσκα σου, προστάτεψε τον συνάνθρωπό σου. 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending