fbpx

Αυτά είναι τα 7 πιο Instagrammable spots που βρήκαμε στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα!

Δεν είναι μυστικό ότι η Κύπρος μας είναι ένας τόπος που επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις στους επισκέπτες της. Φέτος, τη μάθαμε όλοι λίγο καλύτερα, μιας και οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό.

Αν αποφασίσεις να την εξερευνήσεις, λοιπόν, τότε θα ανακαλύψεις κι εσύ τους κρυμμένους θησαυρούς της. Σημεία ανεξερεύνητα, χωριά «φαντάσματα», μυστήριες σπηλιές, παράξενα σπιτάκια μέσα στο δάσος, ιστορίες και μύθους… Ναι, όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στο νησί μας!

Και όπως είναι φυσικό, κάθε φορά που ένα τέτοιο σημείο κάνει την «εμφάνισή» του στο Instagram, πολλοί “explorers” (σαν εμάς) ρωτάνε, ψάχνουν και εντοπίζουν. Και κάπως έτσι καταλήγουμε να έχουμε τα πιο Instagrammable spots, όπου όλοι φωτογραφίζονται (ή θέλουν να φωτογραφηθούν).

Δες πιο κάτω τα 7 σημεία που αξίζει να επισκεφθείς (ακόμα κι αν δεν είσαι «φίλος» του Instagram):

1
Το τρίγωνο σπιτάκι στη Διερώνα

dierona-xorio-kirpos-ksilino-trigono-spitaki-dasos
Instagram.com/@the_lp_traveller/@maria_tsakalidy

Σίγουρα το έχεις δει άπειρες φωτογραφίες από αυτό το ξύλινο, τριγωνικό σπιτάκι! Θα το βρεις έξω από το χωριό Διερώνα, της επαρχίας Λεμεσού, 200 περίπου μέτρα πριν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος και όπως φαίνεται και απ’ τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, χαρίζει μια εκπληκτική θέα, ανάμεσα στα πεύκα και το απέραντο γαλάζιο του ουρανού.

Αξίζει να το βάλεις στη λίστα σου με τα “must seen places” του νησιού!

2
Το χωριό «φάντασμα» Άγιος Σωζόμενος

Instagram.com/@night.pix/@loukasch_

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία, βόρεια από το Δάλι και μεταξύ των περιοχών Γέρι και Ποταμιά, βρίσκεται το χωριό Άγιος Σωζόμενος. Ένα χωρίο… φάντασμα!

Η ιστορία θέλει το χωριό να οδηγείται στην εγκατάλειψη μετά τα αιματηρά γεγονότα του 1963, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοί του, το εγκατέλειψαν μέσα σε μια νύχτα.

Κάποτε, λοιπόν, μπορεί να έσφυζε από ζωή, τώρα, όμως, δεν έχει παραμείνει τίποτα άλλο παρά μόνο ξεχασμένα ερείπια, χαλάσματα και απομεινάρια από παλιά πλιθόκτιστα σπίτια.

Παρ’ όλα αυτά η εκκλησία του Αγίου Σωζόμενου, καθώς και το ερημητήριο του, λαξευμένο σε ένα βράχο στην άκρη ενός υψώματος, λίγο έξω από το χωριό, παραμένουν επιβλητικά και εντυπωσιακά μέχρι σήμερα, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο όμορφα και μοναδικά Instagrammable spots.

3
Τα πολύχρωμα σκαλιά στα Λύμπια

Instagram.com/@chrystalmanoli/@michalis_vr

Όλοι φωτογραφίζουν και φωτογραφίζονται (σ)τα πολύχρωμα σκαλιά, κάνοντας το Instagram μας λίγο πιο χρωματιστό και χαρούμενο! Η «σκάλα της αγάπης», λοιπόν, βρίσκεται στο χωριό Λύμπια, της επαρχίας Λευκωσίας.

Το όνομα που της δόθηκε δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η ομάδα νέων που συνέβαλε σ’ αυτό το όμορφο δημιούργημα αποτελείται από κατοίκους του χωριού, που μετέτρεψαν μια γκρίζα και μονότονη σκάλα σε μια πανδαισία χρωμάτων, εξαιτίας της αγάπης τους για τον τόπο τους!

Σκοπός της σκάλας είναι να παρακινήσει τον κόσμο να ανέβει το συγκεκριμένο βουνό, έτσι ώστε να δώσει προσοχή σε απαρατήρητα -μέχρι σήμερα- σημεία του χωριού.

4
Το εγκαταλειμμένο αεροπλάνο στο Τσέρι

aircrash-tseri-egkatalelimeno-aeroplano
Instagram.com/@konstantinos_orphanou/@tasostzirtzipis

Ευτυχώς δεν πρόκειται για κάποιο αεροπορικό ατύχημα, αλλά για ένα εγκαταλελλειμένο αεροπλάνο στο Τσέρι, στη Λευκωσία (λίγο πίσω από τη φάρμα “Lapatsa”).

Μέσα στις ατέλειωτες ξηρές εκτάσεις της περιοχής, λοιπόν, θα βρεις το εν λόγω σημείο που είναι -ό,τι πρέπει- για τα πιο Instagrammable photo shooting σου.

Έτσι για την ιστορία, το μικρό επιβατικό αεροσκάφος “Piper” τύπου PA-23-250 Aztec, κατασκευής του 1971, άνηκε κάποτε στην αεροπορική βάση της Λακατάμιας, όπου και παρέμεινε όταν εκκενώθηκε και εγκαταλείφθηκε η βάση. Έπειτα, το μετέφεραν στη σημερινή του τοποθεσία.

5
Τα Τείσια της Μαδαρής στο Τρόοδος

Facebook.com/@markitanisr.photography/Instagram.com/@joannatacha

Η Μαδαρή με κορυφή τους Αδελφούς έχει ύψος 1613 μέτρα και είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Κύπρου μετά το σύμπλεγμα του Ολύμπου.

Στις παρυφές της Μαδαρής ξεπετιούνται τα «τεισιά» της (δηλαδή τα τείχη στην κυπριακή διάλεκτο) που είναι μεγάλοι, κάθετοι βράχοι, εντυπωσιακοί στην όψη που μοιάζουν με ψηλά τείχη – γι’ αυτό και το όνομα.

Ένα μονοπάτι της φύσης ιδανικό για δράση, αλλά και για ένα χαλαρό περπάτημα που προσφέρει ταυτόχρονα ένα απίστευτο σκηνικό, αφού η θέα που μπορείς να απολαύσεις από εκεί πάνω είναι μοναδική!

6
Το εκκλησάκι (σπήλαιο) των Αγίων Σαράντα

Instagram.com/@kokkinos_lefteris/@cyprustourism_

Ένα μέρος που συνδυάζει από τη μια το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του Πρωτάρα και από την άλλη ένα βραχώδες βουνό με αραιή βλάστηση! Θα το βρεις στον Πρωτάρα, μπαίνοντας στο Δασός Φανού.

Σε μια φυσική σπηλιά, κρυμμένη μέσα στο δάσος, λοιπόν, θα δεις έναν πέτρινο τρούλο που σε καθοδηγεί από μακριά για να φτάσεις ακριβώς μπροστά από το σπήλαιο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, που χτίστηκε πριν από πολλά χρόνια.

Η σπηλιά δημιουργήθηκε με το πέρασμα του χρόνου και αφιερώθηκε στους Άγιους Σαράντα, πολύ πιθανόν εξαιτίας των σαράντα -περίπου- σταλακτιτών που έχουν δημιουργηθεί στην οροφή της!

7
Το δεντρόσπιτο στον Φαρμακά

Instagram.com/@pablitosj/@bluebellagl2

Λίγο έξω από τη Λευκωσία, στο Καμπί του Φαρμακά, υπάρχει ένα πανέμορφο δεντρόσπιτο, το οποίο -φυσικά- και δεν θα μπορούσε να λείπει από το άρθρο!

Κοντά στον ποταμό, κάποτε κάποιοι νεαροί κάτοικοι της περιοχής έφτιαξαν με ξύλα ένα μικρό σπιτάκι πάνω στο δέντρο. Με το πέρασμα του καιρού, όμως, αυτό καταστράφηκε και σήμερα έχει ανακαινιστεί με τη βοήθεια κάποιων κονδυλίων της Ε.Ε., του Κέντρου Νεότητας του χωριού και του Συνδέσμου Αποδήμων.

Για να φτάσεις στο σημείο θα πρέπει πρώτα να κάνεις μια πανέμορφη (και διάρκειας μόλις δέκα λεπτών) διαδρομή, η οποία αποτελείται από μικρά μονοπατάκια και γέφυρες.

Εσύ ποιο spot θα επισκεφθείς αυτές τις μέρες;

Υστερόγραφο: Όπου κι αν αποφασίσεις να πας πρόσεξε να αφήσεις τον τόπο όπως τον βρήκες. Μην καταστρέφεις την ομορφιά που μας χαρίζει απλόχερα η φύση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending