fbpx

Αυτοί οι 5 λόγοι θα σε πείσουν να στολίσεις από νωρίς φέτος για τα Χριστούγεννα!

Αγαπάς ή αγαπάς να μισείς τα Χριστούγεννα; Σε όποια κατηγορία ανθρώπων κι αν ανήκεις, η αλήθεια είναι ότι φέτος ανυπομονούμε διπλά για την ωραιότερη περίοδο του χρόνου!

Είτε απλά για να διώξουμε τον χρόνο μακριά, είτε για να ζήσουμε για λίγο τη χριστουγεννιάτικη μαγεία. Γι’ αυτό βάλε το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο τραγούδι και ξεκίνα να ανοίγεις τις κούτες με τα στολίδια. Christmas mode on, που λέμε!

«Μα από τωρά;» Ναι! Γιατί η προ-Χριστουγέννων περίοδος είναι εδώ και είναι η καλύτερη! Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί;

Δες τους 5 βασικότερους λόγους που θα σε κάνουν να στολίσεις από νωρίς φέτος:

1
Έρχεσαι πιο κοντά στον χειμώνα!

pexels.com/Radu Andrei Razvan

Ο χειμώνας στην Κύπρο έρχεται γύρω στα Χριστούγεννα. Αρχίζοντας σιγά-σιγά να προετοιμάζεσαι γι’ αυτά ίσως επηρεαστεί και ο καιρός. Χαχαχα!

Για ‘σένα, όμως, που ο χειμώνας είναι η χειρότερη σου εποχή, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση -ίσως- να σε βοηθήσει και να σε κάνει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Έτσι θα αποδεχτείς λίγο πιο εύκολα τον χειμώνα.

2
Περισσότερος χρόνος για να απολαύσεις τις γιορτές!

pexels.com/Any Lane

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Δυο μέρες όλες και όλες και μετά… «και του χρόνου». Στολίζοντας, λοιπόν από νωρίς, έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεση σου να ζήσεις και να απολαύσεις την περίοδο αυτή!

Θα έχεις την ευκαιρία να χαρείς περισσότερο το χριστουγεννιάτικο σου δέντρο, να φας τα αγαπημένα σου γλυκά (προσοχή όμως με μέτρο!), να μην διαβάζεις (ευκαιρία ψάχνεις;) και να ευχαριστηθείς ότι σου αρέσει να κάνεις αυτή την εποχή. Φυσικά, όλα με την δικαιολογία «έρχονται Χριστούγεννα».

Extra λόγος: θα έχεις περισσότερο χρόνο για να σκεφτείς πώς να στολίσεις, αλλά και περισσότερο χρόνο για να ξεμπλέξεις… τα λαμπάκια σου!

3
Θα είσαι πιο ευτυχισμένος (σύμφωνα με έρευνες)!

giphy.com

Ναι καλά διάβασες! Σύμφωνα με έρευνες, αυτοί που μπαίνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και στολίζουν από νωρίς, είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους! 

Συγκεκριμένα, ο ψυχαναλυτής Steve McKeown εξηγεί ότι σε έναν κόσμο γεμάτο πίεση και άγχος, οι άνθρωποι επιθυμούν πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους. Ένα απ’ αυτά είναι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η οποία μεγαλώνει τον ενθουσιασμό και τη χαρά.

Με άλλα λόγια, η διάθεση μας αλλάζει και γίνεται καλύτερη. Γιατί να χάνεις χρόνο από την ευτυχία σου λοιπόν; Ιδανικότερη ημέρα για να στολίσεις είναι 4 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα!

4
Έρχεσαι πιο κοντά στα παιδικά σου χρόνια!

pexels.com/Jeswin Thomas

Τα παιδικά μας χρόνια συνδέονται άμεσα με το αίσθημα της ανεμελιάς και της αθωότητας, κάτι που δυστυχώς δεν ζούμε τον τελευταίο καιρό. Βάζοντας, όμως, από νωρίς τα γιορτινά μας, ερχόμαστε πιο κοντά στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μας, τα παιδικά μας χρόνια και αναμνήσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin, όσοι στολίζουν πιο γρήγορα συνδέονται ξανά με την παιδική τους ηλικία, υπενθυμίζοντας τους τις ευτυχισμένες στιγμές που ζούσαν κάθε φορά που προετοιμάζονταν για τα Χριστούγεννα.

Φέτος, αυτό είναι που όλοι μας έχουμε ανάγκη, να νιώσουμε για λίγο ανέμελοι και χαρούμενοι! Τι λες, θα το δοκιμάσεις;

5
Όλα γύρω μας είναι ήδη γιορτινά!

pexels.com/Luka Susak

Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι είναι νωρίς; Αν ναι, για δες λίγο καλύτερα, επειδή όλα και όλοι είναι ήδη σε χριστουγεννιάτικο mood (όσο κι αν δεν το δείχνουν μερικοί)!

Απόδειξη; Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στα ράφια των καταστημάτων, οι γιορτινές βιτρίνες, οι διαφηφίσεις που σου θυμίζουν τις αξίες των γιορτινών ημερών, οι ταινίες στο Netflix και τα Instagram stories γνωστών και μη. Μήπως έχεις αργήσει τελικά;

Τι λες; Θα στολίσεις κι εσύ πιο νωρίς φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending