fbpx

Πώς θα έμοιαζε το “Emily in Paris” αν γυριζόταν… στην Κύπρο;

Φαντάζομαι ότι για να βρίσκεσαι σ’ αυτό το άρθρο, παρακολούθησες ή σκοπεύεις να παρακολουθήσεις κι εσύ το “Emily in Paris”, μια από τις πιο πρόσφατες σειρές του Netflix, η οποία μάλιστα επιβεβαίωσε ότι επιστρέφει με 2η season γύρω στον Οκτώβρη του 2021!

Μια κοπέλα απρόβλεπτα και εντελώς τυχαία πάει στο Παρίσι για δουλειά και ασφαλώς ενθουσιάζεται (και ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν δηλαδή). Τι θα γινόταν, όμως, αν της ανακοίνωναν ότι αντί για Παρίσι έρχεται… Κύπρο; ?

Σε ποια πόλη θα έπρεπε να ζήσει; Εγώ πάντως θα την έβαζα στη Λευκωσία, να προσαρμοστεί λλίο εύκολα καλέ, να έβρει τζιαι ιδιότροπους σαν τζιείνη. Ή λες να ήταν καλύτερα στη Λεμεσό που έσσιει τζιαι ψηλούς «πύργους» να νιώθει λίο ότι εν στο Παρίσι;

Δες από ποιες «δοκιμασίες» θα περνούσε η “Emily in… Cyprus”:

1
Θα έπρεπε να φκάλει πρώτα «χρυσό διαβατήριο»!

must.com.cy

Αρχικά, εννοείται θα την εκανόνιζε ο Συλλούρης (εν να τον ξέρουν ως τζιαι στην Αμερική, κοτζιάμ όνομα) να πιάσει το πολυπόθητο «χρυσό» της διαβατήριο, αφού εν να έρτει που τόσο μακριά η κοπελλούα εν να χρειαστεί “full support”!

Έτσι, θα ήταν νόμιμη τζιαι με τη βούλλα τζιαι που Emily Cooper θα την εκάμναμε η «Μηλίτσα (μίνι) κούπερ». ?

2
Θα έμενε στο καλύτερο διαμέρισμα by Giovanni Group

vogue.co.uk

Ε, λογικά όταν έρτει κάπου πρέπει να μείνει, σωστά; Τζιαι κάπου δαμέ έρκεται η σειρά του φίλου σου του Giovani να κάμει τα δικά του τζιαι να βοηθήσει! Μα τι ενόμισες… Εν που το Σικάγο που έρκεται η μιτσιά θέλει τις ανέσεις της!

Θα μένει στα καλύτερα μας! Πρώτα εν να την ετραπέζωνε με τα καλύτερα catering της πόλης, με το κρασούι της (μπρούσκο βεβαίως – βεβαίως!) εννοείται και μετά θα εδιαπραγματεύκετουν, όπως μόνον εμείς οι Κυπραίοι ξέρουμε.

3
Ένας καλός δικηγόρος, πάντα εν χρήσιμος στην Κύπρο!

Twitter.com

– Helloo, Mr Pittadjis can you help me please? – Don’t worry Μηλίτσα (Emily), when you know the angels you don’t need God!

Όταν μετακομίζεις σε άλλην ήπειρο, θέλεις τζιαι ένα δικηγόρο για τα διαδικαστικά, να σε κανονίσει με τις υπηρεσίες, να σου εξηγήσει λλία πράματα για τις κοινωνικές σου ασφαλίσεις, τον φόρο, κλπ. Άλλωστε η γραφειοκρατία από χώρα σε χώρα διαφέρει.

Αφού κανονίσει όλα τα πιο πάνω (νόμιμα πάντα έτσι;), θα μπορεί η Emily μας να ξεκινήσει επιτέλους δουλειά! Μα πού ενόμισες ότι έρκεσαι, όμως, κουκλίτσα μου; This is Cyprus! Άτε να εξηγήσεις του χώρκατου για καινοτομίες, νέους τρόπους προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων κλπ. Όι μόνο δεν θα καταλάβει τίποτε που τζιείνα που θα πεις, αλλά θα σου κάμουν τζιαι επίπληξη που πάνω!

Η Emily όμως θα τα καταφέρει! Δαμέ επιβίωσε με τον Trump πρόεδρο… εν θα επιβιώσει με Νίκαρο στην Κύπρο;

4
Ε μιας τζιαι ήρτεν, να μεν φάει τζιαι ένα brunch η κορούα;

techattract.com/Vogue

Το brunch, ως γνωστόν, εμπήκε πλέον στην καθημερινότητα του Κυπραίου για τα καλά! Φαντάστου, λοιπόν, την Μηλίτσα μας να μεν δοκιμάσει το special το brunch, το «κυπριακό» σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Λευκωσίας ή της Λάρνακας!

Ύστερα, φυσικά μπορεί να θέλει να φάει τζιαι κάτι (όντως) ντόπιο. Προτείνουμε να ξεκινήσει που τα «μαλακά» πρώτα τζιαι σιγά – σιγά να πάει στο οφτόν. Κρουασάν οι Γάλλοι, χαλλούμιν εμείς!

Με τον καιρό η Emily θα μάθει ούλλα τα κυπριακά “must”, όπως τα snacks, τα κόλπα/μαφίες, τη διάλεκτο. Τζιαι κάποτε θα προσαρμοστεί στην αρμονία και αθωότητα του τόπου μας… ?

Εσύ πώς φαντάζεσαι την κυπριακή εκδοχή της “Emily in Paris”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending