fbpx

Cryos: Δημιουργεί την πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα δοτών σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο

Η Cryos δημιουργεί την πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα δοτών σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο ενισχύοντας τον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

H Cryos, η μεγαλύτερη διεθνής τράπεζα σπερματοζωαρίων και ωαρίων με έδρα τη Δανία, ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της πρώτης ανεξάρτητης τράπεζας δοτών γαμετών στην Κύπρο, στη Λευκωσία, έχοντας λάβει όλες τις αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να πραγματοποιεί δωρεά, προμήθεια, έλεγχο, επεξεργασία, συντήρηση, διανομή, εισαγωγή και εξαγωγή σπερματοζωαρίων και ωαρίων. Ως διεθνής εταιρεία με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην κρυοσυντήρηση, η Cryos έρχεται να ενισχύσει τον κλάδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη χώρα μας και να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες όπως η δωρεά σπέρματος και ωαρίων.

Η Cryos International ιδρύθηκε το 1987, ξεκινώντας ως τράπεζα σπέρματος. Σταδιακά επεκτάθηκε σε τέσσερις τοποθεσίες στη Δανία και μία στις ΗΠΑ. Τα τελευταία 5 χρόνια διεύρυνε τον τομέα των δραστηριοτήτων της στη δωρεά ωαρίων και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων για ιατρικούς ή κοινωνικούς λόγους. Αποστολή της είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας σπερματοζωάρια και ωάρια από επιλεγμένους και ελεγμένους δότες ανεξαρτήτως φαινότυπου και εθνικής καταγωγής. Το Βιβλίο Ρεκόρ Guinness έχει καταγράψει την Cryos ως τη μεγαλύτερη βάση δοτών παγκοσμίως με πάνω από 1000 ανώνυμους και μη ανώνυμους δότες. Η Cryos International προμηθεύει σπέρμα και ωάρια σε περισσότερες από 100 χώρες και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων εγκυμοσύνων παγκοσμίως.

Η εξειδικευμένη ομάδα της Cryos στην Κύπρο, αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι ακολουθούν όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία παγκοσμίως και βρίσκονται στο πλευρό των δοτών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για τη δωρεά σπέρματος και ωαρίων. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Λευκωσία, ανταποκρίνονται σε όλα τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, όπως συστήνονται από την κυπριακή νομοθεσία και από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κύτταρα και ιστούς (EUTCD).

Η Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Cryos, Saghar Kasiri, δήλωσε σχετικά με την επέκταση της εταιρείας στην Κύπρο: «Όραμα της Cryos είναι να βοηθήσει άτεκνες οικογένειες να κάνουν το όνειρό τους, να αποκτήσουν παιδί, πραγματικότητα. Μετά την επιτυχημένη ίδρυση της τράπεζας σπέρματος και ωαρίων της Cryos στις ΗΠΑ, η εταιρεία άδραξε την ευκαιρία να επεκταθεί περαιτέρω προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για σπερματοζωάρια και ωάρια καλής ποιότητας στην Ευρώπη.

Η Κύπρος, επελέγη όχι μόνον επειδή έχει τη σωστή υποδομή και τους κανονισμούς για τις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ευθυγραμμίζονται με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας Ανθρωπίνων Ιστών, αλλά επίσης γιατί είναι μια χώρα που είναι προσιτή και δρα γεωγραφικά ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ευελπιστούμε ότι με την παρουσία μας εδώ και με την παροχή υψηλής ποιότητας σπέρματος και ωάριων, θα συμβάλουμε στην προσέλκυση διεθνών ασθενών στη χώρα, ώστε η Κύπρος να γίνει ένα «καταφύγιο γονιμότητας» για οικογένειες που χρειάζονται θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cryosinternational.com.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending