fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Διαδικτυακά οι τελικές εξετάσεις – Αποφάσεις και για το νέο εξάμηνο

Μετά την απόφαση να μεταφερθούν διαδικτυακά όλα τα μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου 2020 – 2021 λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με την πανδημία, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις που αφορούν τις τελικές εξετάσεις καθώς και τα μαθήματα του νέου εξαμήνου.

Δες πιο κάτω τις αποφάσεις:

1
Τελικές Εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2020 – 2021

Οι τελικές εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου θα διεξαχθούν διαδικτυακά, εκτός εάν ο/η διδάσκουσα υποβάλει τεκμηριωμένο αίτημα στην Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων που να επεξηγεί τους λόγους/ ανάγκη διεξαγωγής της εξέτασης με φυσική παρουσία.

Σε τέτοια περίπτωση και εφόσον το αίτημα εγκριθεί, ο/η διδάσκων/ουσα θα εφαρμόζει ειδικές ρυθμίσεις στις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα οι εξεταζόμενοι/ ες δεν δύνανται να παραστούν (π.χ. λόγω περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, περιπτώσεις φοιτητών/ριών που είναι στο εξωτερικό και αδυνατούν να ταξιδέψουν λόγω περιορισμών στη χώρα που βρίσκονται, περιπτώσεις που βρίσκονται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό).

Ο/Η εξεταζόμενος/η θα πρέπει εγκαίρως να υποβάλει αποδεικτικό της αδυναμίας του να αξιολογηθεί με φυσική παρουσία.

2
Διδασκαλία Εαρινού Εξαμήνου 2020 – 2021

Με διαφαινόμενη τη συνέχιση της πανδημίας και το ερχόμενο εξάμηνο, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της διδασκαλίας εξ αποστάσεως με εξαίρεση μαθήματα εργαστηριακού/ κλινικού τύπου και πρακτικής άσκησης που επιβάλλουν τη φυσική παρουσία διδασκόντων/διδασκουσών και διδασκομένων.

3
Ενδιάμεσες και τελικές εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2020 – 2021

Αποφάσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2020 – 2021 θα ληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα.

Όπως τονίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης “μέριμνά μας είναι πρώτιστα η ασφάλεια και υγεία όλων” και συνεχίζει “η ασφαλής διεξαγωγή των εξετάσεων και η διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων, είναι στις προτεραιότητές μας. Εύχομαι σε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας κάθε επιτυχία στις εξετάσεις τους.”

Δες ολόκληρη την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending