fbpx

CIIM: Νέο εξ’ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον κλάδο της Ναυτιλίας

Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που καλύπτει το τεράστιο φάσμα του κλάδου της Ναυτιλίας, θα προσφέρει από τον Ιανουάριο 2021, το Cyprus International Institute of Management.

To MSc in Shipping Operations & Management, επικεντρώνεται στη Ναυτιλιακή βιομηχανία και είναι σχεδιασμένο για διευθυντές και άλλους εργαζομένους στον κλάδο, ενώ προσφέρεται και για απόφοιτους ή επαγγελματίες συνυφασμένων κλάδων που φιλοδοξούν ένα λαμπρό μέλλον στη Ναυτιλία.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα καλύπτει ειδική εκπαίδευση για το θαλάσσιο οικοσύστημα, την επιχειρηματική στρατηγική και χρηματοδότηση καθώς και το ρόλο της ανάλυσης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης για ενίσχυση της αποδοτικότητας στον τομέα.

Οι βασικές εκπαιδευτικές ενότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος, , περιλαμβάνουν τη θαλάσσια οικονομία, το διεθνές εμπόριο και τη ναυτιλία και εξειδικευμένες ναυτιλιακές αγορές. Επίσης, διαχείριση πληρώματος, ηγεσία, δημιουργία ομάδων, εκπαίδευση, διατήρηση και διαχείριση επιδόσεων ναυτικών, αγορές ναύλωσης, πρακτική ναύλωσης και ανάλυση charterparty. Ακόμη, περιλαμβάνονται νομικά και ασφαλιστικά ζητήματα, λιμενικά οικονομικά και logistics, χρηματοδότηση και διαχείριση κινδύνων συμπεριλαμβανομένων των παράγωγων παραδόσεων και τέλος, περιβαλλοντική προστασία και ασφάλεια.

Μια από τις σημαντικές διαφοροποιήσεις του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος είναι ότι έχει σχεδιαστεί ειδικά για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας που έτσι κι αλλιώς υποχρέωσε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα να στραφούν στη διαδικτυακή διδασκαλία. Το CIIM, θέλοντας να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη αρκετών επαγγελματιών στον κλάδο της ναυτιλίας που επιθυμούν να εξειδικευτούν και να βελτιώσουν τις προοπτικές της σταδιοδρομίας τους, όπως οι ναυτικοί, παρέχει με άρτια εκπαίδευση το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα με εξ αποστάσεως μάθηση.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη, διευθυντή και καθηγητή του CIIM, Θεόδωρο Παναγιώτου, το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2021 με μια ομάδα 30 μαθητών. «Επιλέγουμε μικρότερες τάξεις για μεγιστοποίηση της συμμετοχής στο διαδικτυακό μάθημα και της ατομικής αφοσίωσης. Χρειάζονται 15 μήνες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, το οποίο χωρίζεται σε τρία εξάμηνα, το καθένα για 18 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια κάθε εξαμήνου τρία από τα εννέα μαθήματα του προγράμματος διδάσκονται μέσω τριών ωρών ζωντανών συνεδριών, κατά μέσο όρο, ανά εβδομάδα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσα από το πρόγραμμα θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο προσλήψεις φοιτητών ετησίως, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των ενισχυμένων δεσμών του CIIM, με εταιρείες διαχείρισης πλοίων, το Κυπριακό νηολόγιο, υπηρεσίες και συνδέσμους με επιχειρηματίες του κλάδου Ναυτιλίας ανά το Παγκόσμιο».

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο MSc in Shipping Operations & Management, γίνονται διαδικτυακά και οι αιτητές ενημερώνονται για τη αποδοχή ή μη της συμμετοχής τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εντός 24 ωρών. Η προϋπόθεση που απαιτείται για την εισδοχή στο πρόγραμμα είναι η κατοχή πτυχίου Bachelor από διαπιστευμένο πρόγραμμα και τεκμηριωμένη επάρκεια στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.ciim.ac.cy/msc-shipping-operations-management/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending