fbpx

Νέο update: Επιτέλους θα μπορείς να κάνεις ‘keyword search’ και στο Instagram!

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας apps, το Instagram, κάνει συχνά νέα updates, με στόχο την καλύτερη και την πιο εύκολη λειτουργία από τους χρήστες του!

Αυτήν τη φορά, η νέα αναβάθμιση που ετοιμάζει, θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει αναζητήσεις, χωρίς να βάζει hashtags. Επιτέλους η ζωή μας θα γίνει πιο εύκολη, αφού θα έχουμε ένα εργαλείο (κάτι σαν Google) μέσα στο Instagram.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι αγγλόφωνοι χρήστες σε έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας και του Καναδά, θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

tekdeeps.com

Πριν, όπως πολύ καλά θα ξέρεις, η αναζήτηση γινόταν μόνο με hashtags για να σου εμφανίσει είτε λογαριασμούς, είτε τοποθεσίες, είτε κάποια από τα top tags. 

Έτσι, για παράδειγμα, αν ήθελες να βρεις μια υγιεινή συνταγή μπορούσες να αναζητήσεις μόνο posts που είχαν χρησιμοποιήσει κάποιο σχετικό hashtag, όπως το #healthyrecipes ή λογαριασμούς με παραλλαγές του “healthy recipes” στο username ή στο bio τους.

healthy-recipe-instagram-search-keyword-xoris-hashtag
thespruceeats.com/Getty Images/Westend61

Με το νέο update το Instagram θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να αναζητήσουν οι ίδιοι τις λέξεις-κλειδιά, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανίζονται αναρτήσεις που περιέχουν υγιεινές συνταγές, ακόμα και αν λείπει το συγκεκριμένο hashtag!

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμα πώς η υπηρεσία θα καθορίζει ότι ένα post συμπίπτει στην κάθε κατηγορία αναζήτησης, ούτε έχει γίνει γνωστό πότε το update αυτό θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες.

Αυτή είναι μια σχετικά μεγάλη αλλαγή για την εμφάνιση περιεχομένου, αφού το Instagram ήταν πάντα πολύ περιορισμένο στο να δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να βρίσκουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν.

Εμείς πάντως ανυπομονούμε γι’ αυτό το update που θα μας «λύσει τα χέρια»! Εσένα πώς σου φαίνεται;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending