fbpx

Αυτά είναι τα 5+1 «εναλλακτικά» μαθήματα που ΟΛΟΙ θα θέλαμε να κάνουμε στο πανεπιστήμιο!

Επιλογή μαθημάτων… Μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε σαν φοιτητές. Γιατί; Επειδή θέλουμε το μάθημα να είναι και εύκολο και ενδιαφέρον, φυσικά με λίγες εργασίες και με τον αγαπημένο μας καθηγητή (εννοώ αυτόν που βάζει τους καλύτερους βαθμούς)!

Παρ’ όλα αυτά, όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί πού θα μας χρησιμεύσει αυτό το μάθημα ή γιατί το διαλέξαμε. «Δεν βρέθεται η ίσια μας», που λέμε. Αν είχαμε, όμως, πιο «εναλλακτικά» μαθήματα; Μαθήματα πιο «χρήσιμα» για την εποχή στην οποία ζούμε; Δεν θα ήταν πιο εύκολη η απόφαση μας;

Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε και σου βρήκαμε τα «εναλλακτικά» μαθήματα επιλογής που ΟΛΟΙ θα θέλαμε να κάνουμε στο πανεπιστήμιο!

Δες ποια προτείνουμε:

1
Αστρολογία I, II, III

Δευτέρα και Πέμπτη 9:00 – 10:30 Αστρολογία ή αλλιώς Ψυχολογία των πλανητών και μάλιστα σειρά μαθημάτων για 3 ή 4 χρόνια.

Στο μάθημα αυτό θα μάθουμε: να αναλύουμε τα ζώδια και τον ωροσκόπο, τεχνικές για να προσελκύουμε κάποιον/α σύμφωνα με το ζώδιό του/της, και tips πώς να κάνουμε το πρόγραμμά μας σύμφωνα με εκλείψεις, πανσέληνο, ανάδρομους πλανήτες κλπ.

Αν το βρίσκεις ακόμα αστείο, το έχει πει και ο Παύλος Χαϊκάλης (aka Μίμης από τη σειρά 50-50), ο οποίος εύχεται «κάποια στιγμή η αστρολογία να μπει στα σχολεία», μιας και σύμφωνα με τον ίδιο τον έχει βοηθήσει πολύ!

Υ.Γ. Δες το βίντεο για να καταλάβεις πώς ήταν και η αντίδρασή μας σε όσα ακούσαμε! ?

2
Πώς να γίνεις παίκτης σε reality show

youtube.com/famoosh

Τρίτη και Παρασκευή 10:30 – 12:00. «Παιχτολογία 101» ή με πιο απλά λόγια «Πώς να γίνεις παίκτης σε reality show 101».

Σ’ αυτό το μάθημα στόχος είναι να μάθουμε πώς δημιουργούνται οι «κλίκες», πώς στήνονται ψεύτικοι καβγάδες και πώς να επιβιώσεις σε ένα σπίτι με άλλους 10+ άγνωστους. Και μιας και μιλάμε για επιβίωση, παίξε το Quiz και δες αν θα μπορούσες να πας στο GNTM και να αντέξεις μέσα στο σπίτι!

Το σκέφτομαι και με πιάνει νευρικό γέλιο! Αλλά το λες και το πιο χρήσιμο μάθημα. Μιας και γεμίσαμε realities, δεν γίνεται οι ίδιοι και οι ίδιοι να πηγαίνουν απ’ το ένα reality στο άλλο… Χρειάζεται και μια ανανέωση (σωστών) παικτών.

3
Influencing 101

Τετάρτες 2:00 – 5:00 εργαστήριο “Influencing 101″ ή αλλιώς «Πώς να γίνεις επαγγελματίας Influencer».

Αυτό το μάθημα – εργαστήριο θα έχει λίγο απ’ όλα… Πώς να βγάλεις τη σωστή φωτογραφία για το Instagram, πώς να την κάνεις edit, πώς θα αυξήσεις τους followers σου (χωρίς να αγοράσεις ψεύτικους) πώς θα βρεις χορηγούς – συνεργάτες και πώς να κάνεις δυνατά giveaways!

Υπάρχει άραγε καλύτερη και καταλληλότερη καθηγήτρια από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου;

4
Modeling, πασαρέλα και styling

Instagram.com/@vickykaya_

Τρίτη και Παρασκευή 8:00 – 9:30 Μαθήματα modeling, πασαρέλας και styling με καθηγήτρια τη Βίκυ Καγιά!

Στόχος του μαθήματος είναι -όχι απαραίτητα να γίνουμε όλοι μοντέλα- άλλα να μάθουμε τουλάχιστον πώς να περπατάμε «σωστά», χωρίς να καμπουριάζουμε και πώς να στηνόμαστε σωστά. Επίσης, η «απόλυτη θεά» θα μας μάθει πώς να ντυνόμαστε και πώς να συνδυάζουμε βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας.

Το 40% του βαθμού μας θα προέρχεται από τις επιδόσεις μας στην πασαρέλα, κάθε τέλος της εβδομάδας, όπου θα ντυνόμαστε στο θέμα που θα μας αναθέτει η Βίκυ.

5
Μάθημα Δημοσιογραφίας: «Ελένη Μενεγάκη»

Δευτέρα και Πέμπτη 15:00 – 16:30 Μάθημα «Ελένη Μενεγάκη» ή αλλιώς «Παρουσίαση πρωϊνής εκπομπής στην τηλεόραση».

Αποκλειστικό μάθημα του κλάδου της Δημοσιογραφίας. Στόχος του η ανάλυση της επιτυχίας της Ελένης Μενεγάκη ως παρουσιάστρια. Διότι, σύμφωνα με το Δημήτρη Αλεξάνδρου, «η Ελένη Μενεγάκη είναι έξυπνη, όμορφη, δημιουργική και γι’ αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στο πανεπιστήμιο». Μέσα από το μάθημα αυτό θα δίνονται και διάφορα tips για το πώς να παρουσιάσεις μια επετυχημένη εκπομπή.

Το λες και απαραίτητο μάθημα γι’ αυτούς που θα έχουν και το μάθημα επιλογής «Παίκτης σε reality show» μιας και ποτέ δεν ξέρεις σε τι εκπομπή θα καταλήξεις μετά από ένα reality show!

6
Μάθημα «Λύνουμε τα ερωτικά σας προβλήματα»

pexels.com/designecologist

Τετάρτη 12:00– 14:00 “Love Stories” ή αλλιώς «Λύνουμε τα Ερωτικά σας Προβλήματα», αυτό κι αν είναι εναλλακτικό μάθημα.

Το μάθημα αυτό θα είναι workshop φυσικά! Σ’ αυτό, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις ερωτικές μας ιστορίες με τους συμφοιτητές και καθηγητές μας, οι οποίοι θα πρέπει να μας συμβουλέψουν, δίνοντας λύση (ή και όχι) στα ερωτικά μας προβλήματα.

Καθηγητής ο Νίκος Μουτσινάς ή ο Κύπριος “Dr. Love” Χάρης Παπαθεοχάρους.

Εσύ ποιο μάθημα θα ήθελες να κάνεις στο πανεπιστήμιο; Ψήφισε πιο κάτω! ?

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending