«Just Another Youth Story»: Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων από τον ΟΝΕΚ!

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει δημιουργήσει 4 βίντεο που αφορούν ιστορίες νέων, οι οποίες έρχονται να φωτίσουν ένα διαφορετικό “success story” από εκείνο που υπαγορεύουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ο ΟΝΕΚ με την παραγωγή αυτών των βίντεο στοχεύει στην καταπολέμηση των κοινωνικών ταμπού τα οποία εμποδίζουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους όπως αυτοί το ονειρεύονται αλλά και να ζήσουν το παρόν τους χωρίς να κουβαλούν το βάρος του “διαφορετικού”, διευρύνοντας τους ορίζοντες της κοινωνίας ώστε αυτή να μην περιορίζει τους ορίζοντες των νέων μέσα από την ύπαρξη στερεότυπων μοντέλων επιτυχίας και κοινωνικών ταμπού.

Σκοπός των βίντεο είναι να αναδείξουν τις ιστορίες αυτών των νέων, οι οποίοι βαδίζουν στην “αντιπέρα όχθη” και οι οποίοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή. Μέσα από τις ιστορίες τους, οι οποίες αποδεικνύουν την δύναμη αλλά και την θετική τους ενέργεια να περπατήσουν διεκδικώντας μια θέση στο αύριο, επιδιώκουμε να σπάσουμε τα όποια κοινωνικά ταμπού περιορίζουν τον ορίζοντα τους και επιμένουν στην όποια “περιθωριοποίηση” τους.

Την παραγωγή των βίντεο υπογράφουν η δημιοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο σκηνοθέτης Χριστόφορος Ροδίτης, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Νo Hate Speech Online».

Τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook κάθε Παρασκευή, αρχίζοντας στις 27/11.

Δες το trailer πιο πάνω και ανάμενε τα 4 βίντεο με ιστορίες νέων!