fbpx

Eurovision 2021: Αυτή θα εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι “El Diablo”!

Είσαι Eurovision-fan; Μάθε πως το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) ανακοίνωσε επίσημα τη φετινή εκπρόσωπο της χώρας μας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision γαι το 2021.

Ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού θα γίνει στο Rotterdam της Ολλανδίας, μετά τη νίκη του Duncan Laurence στο διαγωνισμό του 2019 στο Ισραήλ με το τραγούδι “Arcade”. Στις 18 και 20 Μαΐου (Ημιτελικοί) και ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου 2021 με τον μεγάλο Τελικό.

Η Κύπρος έχει ανακοινώσει, λοιπόν, τη φετινή εκπρόσωπό μας στον διαγωνισμό, που δεν είναι άλλη από την Έλενα Τσαγκρινού! Ανυπομονείς κι εσύ να τη γνωρίσεις;

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τη συμμετοχή μας:

Όπως έγινε γνωστό από την πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ1, η νεαρή ερμηνεύτρια θα διαγωνισθεί στην Eurovision 2021 με το τραγούδι El Diablo! H 26χρονη Ελληνίδα Έλενα Τσαγκρινού, επιλέχθηκε έπειτα από απευθείας ανάθεση.

Το 2019 το όνομα της «φιγούραρε» ψηλά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Η ίδια μέσα στο καλοκαίρι, σε συνέντευξη της, δήλωσε ότι την ενδιαφέρει φυσικά να συμμετάσχει στην Eurovision, είτε με την Ελλάδα, είτε με την Κύπρο.

Pleased and excited to announce our 2021 Entry:

Elena Tsagrinou

Elena Tsagrinou is one of the most talented and…

Posted by CYBC: Eurovision Cyprus on Tuesday, 24 November 2020

1
Ποια είναι η Έλενα Τσαγκρινού;

Η Έλενα Τσαγκρίνου είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και λαμπερές τραγουδιστές της ελληνικής ποπ σκηνής, που κατάφερε να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα της καριέρας της!

Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1994 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και φοίτησε σε Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Το 2009 και σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στο talent show του ΑΝΤ1 «Ελλάδα έχεις ταλέντο», φτάνοντας στους ημιτελικούς.

Το καλοκαίρι του 2013, επιλέχθηκε σε οντισιόν από το συγκρότημα “OtherView” (μετά την αποχώρηση της Κρυσταλλίας) για τη θέση της κεντρικής τραγουδίστριας. Την ίδια χρονιά, η Έλενα συμμετείχε στο μουσικό show του MEGA, «Just The 2 Of Us» ως coach του Ιβάν Σβιτάιλο. Τη σεζόν 2016-2017, ήταν παρουσιάστρια των backstage στο talent show του ΣΚΑΙ, The Voice of Greece.

Από το 2018 και μετά από 5 επιτυχημένα χρόνια με το συγκρότημα, η Έλενα ακολουθεί σόλο καριέρα στο τραγούδι. Έχει κυκλοφορήσει αρκετά πετυχημένα single, ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με τα πιο “hot” ελληνικά ονόματα όπως, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Demy, ο Πάνος Κιάμος, ο Αναστάσιος Ράμμος, οι Melisses, η Τάμτα.

Είναι ένα φρέσκο πρόσωπο της μουσικής βιομηχανίας και χωρίς αμφιβολία μπορεί να σταθεί επάξια στη σκηνή της Eurovision, αφού πέρα από μία πολύ καλή φωνή διαθέτει και μια εντυπωσιακή παρουσία!

2
Ποιοι υπογράφουν το “El Diablo”;

Το ΡΙΚ έχει καταλήξει και στο τραγούδι, καταφέρνοντας να έχει ως δημιουργούς της φετινής του συμμετοχής μία πολύ δυνατή ομάδα, αφού το “El Diablo” υπογράφουν οι Thomas Stengaard, Laurell Barker, Jimmy Joker και Oxa.

Ο Thomas Stengaard ήταν ένας εκ των δημιουργών του “Only Teardrops”, της νικητήριας συμμετοχής της Δανίας στην Eurovision 2013. Ο Laurell Barker ήταν πίσω από πέντε συμμετοχές της Eurovision. Της Ελβετίας το 2018, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ελβετίας το 2019 και της Πολωνίας το 2020. Έχει συμμετάσχει επίσης αρκετές φορές στο Melodifestivalen, αλλά και σε άλλους εθνικούς τελικούς. O Jimmy Joker έχει συνεργασθεί κυριολεκτικά με όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Lady Gaga, One Direction, Marc Anthony κλπ). Έχει κερδίσει ακόμη και βραβείο Grammy, για την συνεργασία του στο δίσκο του Pitbull, Dale.

Θυμίζουμε ότι το ΡΙΚ έχει ήδη ανακοινώσει ως καλλιτεχνικό διευθυντή της συμμετοχής του στον επόμενο διαγωνισμό, τον αυστριακής καταγωγής, Marvin Dietmann, που ήταν υπεύθυνος για την σκηνική παρουσία, τόσο της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας στην Eurovision 2014 με την Conchita Wurst, αλλά και της νικητήριας συμμετοχής στην βαθμολογία των επιτροπών, της Αυστρίας στην Eurovision 2018 με τον Cesár Sampson.

Εμείς, ανυπομονούμε να ακούσουμε το “El Diablo” και να ευχηθούμε «Καλή Επιτυχία» στην κυπριακή ομάδα και την Έλενα Τσαγκρινού και ας ελπίσουμε να φέρουν μία καλή θέση για την Κύπρο στην Eurovision 2021!

Ανυπομονείς κι εσύ να ακούσεις το τραγούδι μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending