fbpx

«Αποκομμένη πολιτεία»: Η άλλη όψη της ανεπτυγμένης Λεμεσού μέσα από μια φωτογραφική σειρά!

Μια φωτογραφική σειρά σε μια τοποθεσία μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Λεμεσού! Η απόλυτη τραγική ειρωνία, αφού όλοι μας έχουμε την τέλεια εικόνα για τη Λεμεσό, το παλίο λιμάνι, τη θάλασσα και όλα τα «ωραία» που βλέπουμε στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης.

To project του Χρίστου Ευέλθοντος, Μιχάλη Χριστοδούλου και Ζήνας Στυλιανού, η «Αποκομμένη πολιτεία» αποτελεί μια φωτογραφική σειρά, η οποία έχει ως στόχο να θήξει την άνιση εικόνα της ανάπτυξης που επικρατεί στη Λεμεσό.

Ανάπτυξη υποτίθεται ότι σημαίνει αναβάθμιση ενός τόπου, την ολοκληρωτική του βελτίωση σε όλους τους τομείς!

Παρ’ όλα αυτά, αντιθέτως, μέσα από αυτό το project βλέπουμε ότι η ανάπτυξη στη Λεμεσό έχει μια μονόπλευρη έννοια, δηλαδή μόνο τις μεγάλες επενδύσεις και τα έργα υποδομής εκατομυρρίων, δίνοντας την ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι με αυτό τον τρόπο έρχεται η ανάπτυξη δημιουργόντας μια πολιτεία αποκομμένη από την πραγματικότητα!

Τo zine αποτελείται από 8 σελίδες. Σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε εξωτερικά να φαίνονται μόνο οι εικόνες των έργων υποδομής συμβολίζοντας τη δήθεν ανάπτυξη της πόλης και ανοίγωντάς το αντικρίζεις την εξαθλιωμένη εικόνα της Λεμεσού. Οι εικόνες αυτές παραπέμπουν σε σκουπιδότοπο και ντροπιάζουν τον τόπο μας!

«Εφόσον μιλούμε για ανάπτυξη αυτού του τόπου οφείλουμε πρώτα να προστατεύουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και να επιδιώκουμε τη βελτίωση σε όλους του τομείς. Ένα φαινόμενο που όχι μόνο βλάπτει τους γύρω μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, οι συγκεκριμένες πράξεις πρέπει να σταματήσουν άμεσα»!

Δες ολόκληρη τη φωτογραφική σειρά εδώ.


Φωτογραφίες: Χρίστος Ευέλθοντος

Instagram: christosevelthontos

Email: christos.eve@hotmail.com

Τηλ: 99059951

Design: Μιχάλης Χριστοδούλου

Instagram: michaelchr.design

Website: Michaelchr.com

Email: mike29898@gmail.com

Τηλ:97664520

Κείμενο: Ζήνα Στυλιανού

Email: zinastylianou@hotmail.com


Εσύ ήξερες αυτήν την πλευρά της Λεμεσού; ?

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending