fbpx

ΤΕΠΑΚ: Διαδικτυακά και το Εαρινό Εξάμηνο 2020-2021 – Δες όλες τις αποφάσεις!

Μετά την απόφαση να μεταφερθούν διαδικτυακά όλα τα μαθήματα του Χειμερινού Εξαμήνου 2020 – 2021 λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με την πανδημία, η Σύγκλητος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου προχώρησε σε νέες ανακοινώσεις που αφορούν το Γενικό Πλαίσιο διδιασκαλίας του Εαρινού Εξαμήνου 2020-21.

Δες πιο κάτω τις αποφάσεις:

Το θέμα της διαμόρφωσης ενός Γενικού Πλαισίου Διδασκαλίας για το Εαρινό Εξάμηνο 2020-2021 συζητήθηκε εκτενώς στις Επιτροπές Σπουδών, Βιβλιοθήκης και Φοιτητικής Ζωής (9η Συνεδρία, 20/11/2020) και Εσωτερικής Ποιότητας (41η Συνεδρία, 23/11/20) και εν συνεχεία στο Πρυτανικό Συμβούλιο (163η Συνεδρία, 25/11/2020).

Οι εισηγήσεις / αποφάσεις των σωμάτων αυτών ετέθησαν ενώπιον της Συγκλήτου (140η Συνεδρία, 2/12/2020) για διαμόρφωση τελικής απόφασης. Λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες και τις σχετικές προβλέψεις για τους επόμενους μήνες, αλλά και την αβεβαιότητα όσον αφορά τις επερχόμενες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα όποια περιοριστικά μέτρα, η Σύγκλητος αποφάσισε τα ακόλουθα:

i. Η διδασκαλία των μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021 θα διεξαχθεί εξ’ αποστάσεως, διαδικτυακά. Εξαιρούνται τα εργαστηριακά μαθήματα και η πρακτική άσκηση. Η διεξαγωγή τους με φυσική παρουσία προϋποθέτει την κατάτμηση σε ολιγομελείς ομάδες και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ii. Η κλινική άσκηση συνεχίζεται κανονικά ακολουθώντας τις πρόνοιες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

iii. Αιτήματα για εξαιρέσεις για τα πιο πάνω θα πρέπει να υποβάλλονται στο γραφείο του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων (ΑΑΥ).

iv. Η Σύγκλητος αναμένει από το Γραφείο ΑΑΥ και την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας όπως οριστικοποιήσουν άμεσα το ωρολόγιο πρόγραμμα του Εαρινού Εξαμήνου και ενημερώσουν σχετικά τους φοιτητές, τόσο για το πρόγραμμα όσο και για τον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων.

v. Σε περίπτωση που οι επιδημιολογικές συνθήκες αλλάξουν δραστικά και οι οδηγίες της Πολιτείας το επιτρέψουν, η Σύγκλητος θα επανεξετάσει τα πιο πάνω σημεία.

vi. Η Σύγκλητος θα λάβει αποφάσεις όσον αφορά τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων και τελικών εξετάσεων του Εαρινού Εξαμήνου σε επόμενη συνεδρία της.

vii. Καλούνται όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ανακοινώνονται από την Πολιτεία και το Πανεπιστήμιο. Στην αρχή του Εαρινού Εξαμήνου θα σταλθεί επιπρόσθετη πληροφόρηση και θα γίνει εκπαίδευση ώστε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αναπτύξουν συμπεριφορές αυτοπροστασίας τους από την πανδημία.

viii. Το Πανεπιστήμιο θα στηρίξει φοιτητές οι οποίοι θα έχουν ανάγκη σε τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα διαδικτυακά μαθήματα κατά το Εαρινό Εξάμηνο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending