fbpx

Μοίραζαν «δίκαια πρόστιμα» σε εκκλησία ενώ κάποιοι έπιναν καφεδάκι στην οδό Στασικράτους!

Να ευχαριστήσεις τον Άγιο που σε θεράπευσε από τον κορωνοϊό… πληρώνοντας πρόστιμο €300 ή να πίνεις το ποτό σου χαλαρά στην οδό Στασικράτους, χωρίς πρόστιμο;

Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, καθώς περπατούσα στους δρόμους της Μπολόνιας στην Ιταλία (όπου σπουδάζω), έλαβα ένα τηλεφώνημα που με αναστάτωσε! Μου είπαν πως όλα τα μέλη της οικογένειάς μου προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό!

Τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου, αφού δεν ήξερα πώς να βοηθήσω την οικογένειά μου! Όταν ηρέμησα από το πρώτο σοκ, γύρισα στην εικόνα του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και της Παναγίας και τους παρακάλεσα να γιατρέψουν την οικογένεια μου και να με προσέχουν, αφού την επομένη μέρα θα ταξίδευα για Ρώμη και τη μεθεπόμενη… πετούσα για να επιστρέψω στην Κύπρο.

Ο Άγιος μας βοήθησε, ξεπεράσαμε τον ιό και έτσι, στις 3 Ιανουαρίου 2021, ημέρα του εσπερινού του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, τρέξαμε στο παρεκκλήσι του, στην Περιστερώνα για να τον ευχαριστήσουμε (με τους άρτους που ετοιμάσαμε και με την παρουσία μας).

orthodoxianewsagency.gr

Η μητέρα μου, που ήταν αυτή που είχε χτυπηθεί πιο “άσχημα” από τον κορωνοϊό, μπήκε μέσα στην εκκλησία, όπως και αρκετοί άλλοι πιστοί. Οι υπόλοιποι από εμάς μείναμε έξω για να σεβαστούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα και να κρατάμε τις αποστάσεις!

Πώς μπορούμε να εκδίδουμε πρόστιμα μέσα στην εκκλησία, έναν τόσο ιερό χώρο; Πώς μπορούμε να εισερχόμαστε στον οίκο του Θεού, ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και να προκαλούμε φόβο και τρόμο;

Ξαφνικά, κάποιος από τους παρευρισκόμενους κάλεσε την αστυνομία! Στην εκκλησία κατέφθασαν 2 περιπολικά, που αφότου είδαν ότι τηρούσαμε τα μέτρα έφυγαν!

Όμως, μετά από περίπου μισή ώρα κατέφθασε ένα άλλο περιπολικό και 2 – 3 αστυνομικοί, οι οποίοι στάθηκαν έξω από την πλαϊνή πόρτα. Παράλληλα, άλλοι 2 που ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα περίμεναν να βγουν έξω οι Πατέρες και κυρίως ο Μητροπολίτης Μόρφου και μετά να εισέλθουν στον οίκο του Θεού και να “τιμωρήσουν” τους πιστούς που βρίσκονταν μέσα και προσεύχονταν!

1
Αντί να περάσουν κάτω από την εικόνα του Αγίου, εξέδιδαν πρόστιμα στους πιστούς!

kivotos.gr

Επιστρέφοντας στη Λευκωσία και συγκεκριμένα περνώντας από την οδό Στασικράτους, αντικρίσαμε πλήθος κόσμου -κυρίως νεαρούς- να απολαμβάνουν το ποτό τους, λίγα μόλις μέτρα απέναντι από τον Αστυνομικό Σταθμό και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να τηρούν τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας και απόσταση 2 μέτρων)!

2
Ξέρουμε πως μετά την ύβρη έρχεται η νέμεση;

24sports.com.cy

Αφού γνωρίζετε πότε τελούνται οι θείες λειτουργίες και περικυκλώνετε τις εκκλησίες, θα ήταν πιο δίκαιο να κάνετε και περιπολίες στις οδούς που ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι κανένας δεν τηρεί τα μέτρα… για να μειώσουμε τα κρούσματα!

Υ.Γ.1 Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός είναι ο Άγιος που γιατρεύει τις λοιμώδεις ασθένειες, όπως τη λέπρα και τον κορωνοϊό!

Υ.Γ.2 Η Παναγία μας δακρύζει καθημερινά από τη γιορτή της, 8η Σεπτεμβρίου 2020. Διερωτήθηκες γιατί;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending