fbpx

5+1 βιβλία ψυχολογίας & αυτοβελτίωσης που αξίζει και ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσεις αυτήν την εποχή!

Εσύ, πώς ξύπνησες σήμερα; Είσαι έτοιμος/η να «αδράξεις τη μέρα» ακόμα και απ’ το σπίτι; Η ζωή μας έχει αλλάξει… και η «νέα» καθημερινότητα στην οποία ζούμε, δυστυχώς, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας.

Σκέψεις για το μέλλον, στόχοι για τη νέα χρονιά και πράγματα που θέλουμε να κάνουμε έχουν μείνει (για λίγο) στην άκρη, μιας και η 2η καραντίνα δεν βοηθάει και πολύ. Είναι στο χέρι μας πώς να τα αντιμετωπίσουμε… γιατί τώρα, ΤΩΡΑ ξέρουμε!

Όπως έγραψε και ο Γιάννης Πολίτης: «Δεν σου αλλάζει η διάθεση αν δεν της δώσεις λόγους. Κι έχεις τόσους πολλούς. Χαμογέλα». Βγες έξω, περπάτησε, παίξε με το κατοικίδιο σου, πάρε τους φίλους σου ένα video call, ΔΙΑΒΑΣΕ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε μερικά βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, που αξίζει να διαβάσουμε αυτήν την εποχή. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε και να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική!

Δες, λοιπόν, τι σου προτείνουμε:

1
Το Δώρο (1 και 2) – Στέφανος Ξενάκης

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefanos Xenakis (@stef_squash)

Είναι τετράδια θαυμάτων, είναι πραγματικά «Δώρα» ζωής.

Μέσα από αυτά, ο Στέφανος Ξενάκης μας παρουσιάζει μια σειρά από καθημερινές απλές-μικρές ιστορίες, που ο ίδιος και όλοι μας έχουμε ζήσει. Πράγματα καθημερινά, π.χ. μια καλημέρα, ένα ευχαριστώ – που συχνά τα προσπερνάμε άλλα πάντα κρύβουν το δικό τους δίδαγμα, δείχνοντάς μας ότι το καλό βρίσκεται παντού!

Τα προτείνω ανεπιφύλακτα γι’ αυτό το διάστημα, διαβάζονται πολύ εύκολα και είναι ιδανικά για χαλάρωση πριν από τον ύπνο!

2
The Subtle of Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Manson (@markmanson)

Το “The Subtle of Art of Not Giving a F*ck” είναι το βιβλίο που όλοι μας χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμή!

Είναι ένα βιβλίο-οδηγός αυτοβοήθειας για το πώς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι και χαρούμενοι άνθρωποι. Σύμφωνα με το Mark Manson, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: να σταματήσουμε να προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πάντα θετικά! Αφού, όπως λέει και ο ίδιος, όταν κάτι έχει συμβεί (“Shit is f**ked”) δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε πέρα από το να το αποδεχτούμε και να ζήσουμε με αυτό.

Είναι ένα εύκολο (ακόμα και στα αγγλικά), αστείο βιβλίο που μπορεί να μην σου αλλάξει τη ζωή, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει αρκετά!

3
Ο Δρόμος της Αυτοεξάρτησης – Χόρχε Μπουκάι

psychologybooks.gr

Χόρχε Μπουκάι… είναι αυτό που λέμε “all time classic”! Υπάρχουν πάνω από 10 βιβλία του ίδιου συγγραφέα. Για αρχή, όμως, προτείνω το  βιβλίο «Ο Δρόμος της Αυτοεξάρτησης», από τη σειρά Φύλλα Πορείας.

Σε αυτό το βιβλίο, ο Μπουκάι διηγείται ιστορίες που έχουν στόχο να μας πουν κάτι και να μας προβληματίσουν, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας -όπως ακριβώς είναι- και να αποδεχτούμε την ίδια μας τη ζωή!

Κατανοητό βιβλίο, με πολλά παραδείγματα.

4
Ο Σκύλος που Τόλμησε να Ονειρευτεί – Sun-Mi Hwang

«Η Κότα που Ονειρευόταν να Πετάξει» ή «Οι Κερασιές που Ήθελαν να Ανθίσουν»… όλα τα βιβλία της Sun-Mi Hwang είναι ιδιαίτερα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, όμως, μας παρουσιάζει την ιστορία μιας σκυλίτσας που έχει τα δικά της όνειρα, όπως και εμείς. Η σκυλίτσα αυτή ζει στην ηλιόλουστη αυλή του αφεντικού της, παρ’ όλα αυτά, κάθε χειμώνα έρχεται αντιμέτωπη με το κρύο, τα μαύρα σύννεφα – με δυσκολίες – που προσπαθεί να ξεπεράσει. Έξω από την αυλή, βρίσκεται η ευτυχία της, τι θα κάνει;

Είναι ένα βιβλίο που θέλει να μας δείξει ότι «η ίδια η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ»!

5
Ανάμεσα σε Ηλίθιους – Thomas Erikson

Το «Ανάμεσα σε Ηλίθιους» είναι ένα βιβλίο ψυχολογίας για το πώς να καταλάβουμε και να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους γύρω μας.

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας εξηγεί πως υπάρχουν 4 τύποι ανθρώπινης συμπεριφοράς – Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, και Μπλε. Πώς θα τους καταλάβουμε; Ο Thomas Erikson παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του κάθε τύπου, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και κυρίως τους γύρω μας.

Ενδιαφέρον βιβλίο που σίγουρα θα μας βοηθήσει όταν βγούμε και πάλι στον «έξω κόσμο»! Ιδανικό για όσους θέλουν να βελτιωθούν και στον επαγγελματικό τομέα!

6
Bonus Book: Συλλέκτης Στιγμών (και Συλλέκτης Στιγμών Ένα Σκοτάδι Λευκό) – Γιάννης Πολίτης

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πολίτη, τα βιβλία αυτά είναι «τροφή για την ψυχή του κάθε ανθρώπου», «πλασμένα για να σε ακολουθούν στο κάθε επόμενο σου όνειρο. Στην κάθε επόμενη σου μέρα».

Το κάθε βιβλίο είναι ξεχωριστό, μιας και ο συγγραφέας παρουσιάζει στιγμές, συναισθήματα, εμπόδια από τη ζωή του που έμειναν χαραγμένα στο μυαλό του (με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο), γραμμένα σαν μικρά στιχάκια! Ενώ, το κάθε στιχάκι θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο σου. Πίστεψέ με, θα ταυτιστείς με πολλά από αυτά.

Εύκολα, χαλαρά, και απολαυστικά βιβλία. Εμένα, μου κράτησαν συντροφιά στην πρώτη καραντίνα. Ελπίζω, λοιπόν, να κάνουν το ίδιο και τώρα στη 2η… αλλά για ‘σένα!

Εσύ ποιο από αυτά τα βιβλία σκέφτεσαι να διαβάσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending