fbpx

7 θέματα που σίγουρα θα «πέσουν» στις Παγκύπριες σε 100 χρόνια από τώρα!

Μήπως με όλα όσα ζούμε -ήδη- από τον πρώτο μήνα του 2021 σε κάνουν να νοσταλγείς το 2020; #NOT!

Με τον ερχομό του κορωνοϊού, όλοι μας βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα. Είναι γεγονός ότι βλέπουμε και ακούμε πράγματα που δεν ξανάγιναν, όπως για παράδειγμα: τα lockdowns, οι συνωμοσίες περί 5G, «εισβολή» στο Καπιτώλιο, κουβερτούλες για τα παιδιά στα σχολεία… ?

Αν σου ελαλούσαμε πως βρήκαμε τα υποψήφια θέματα που θα «πέσουν» στις Παγκύπριες σε 100  – 200 χρόνια από τώρα, θα μας επερνούσες για πελλούς! Κρίνοντας, όμως, από όλα τα «κοσμοϊστορικά» γεγονότα της περασμένης χρονιάς (και όχι μόνο), είμαστε 99.9% σίγουροι ότι ούλλο τζιαι κάποιο σχετικό θεματάκι θα «πέσει»… Είναι τζιείνο που λέμε… κάμε highlight τα SOS!

Δες πιο κάτω τις προβλέψεις μας:

1
ΘΕΜΑ 1: Κείμενο Ανάπτυξης

YouTube.com/Akis Petretzikis

Σε κείμενο έκτασης 200 – 250 λέξεων να περιγράψετε πού στράφηκαν οι Κύπριοι της τότε εποχής (2020) για να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης καραντίνας!

Στο κείμενό σας να εντάσσονται λειτουργικά οι εξής όροι/έννοιες: Instagram lives, συνταγές, Άκης Πετρετζίκης, master chef, καραντίνα, #μένουμεσπίτι, banana bread.

2
ΘΕΜΑ 2: Multiple choice

aljazeera.com/Gustavo Graf/Reuters

Απαντήστε στις πιο κάτω ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Υπάρχει μόνο μια σωστή απάντηση για κάθε ερώτηση και βαθμολογείται με 25 βαθμούς!

1. Ποιο είδος πρώτης ανάγκης εξαντλήθηκε με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς από τα ράφια των υπεραγορών κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2020;

α) Λάδι
β) Ρύζι
γ) Προφυλακτικά
δ) Χαρτί υγείας

Και φυσικά η σωστή απάντηση εν το “δ”, αφού οι Κυπραίοι εβουρούσαν σαν τους πελλούς να αγοράσουν ρολά. Μάλλον εν να επιστεύκαν ότι θα τους σώσει από τον COVID! ?

3
ΘΕΜΑ 3: Κείμενο Ανάπτυξης

lemesosblog.com

Ερώτηση για δυνατούς λύτες!

Να κατονομάσετε τις θεωρίες συνομωσίας που ακούστηκαν το 2020 – 2021 για το 5G στην Κύπρο.

Στο κείμενό σας να εντάσσονται λειτουργικά οι εξής όροι/έννοιες: κεραίες, κινητή τηλεφωνία, Λεμεσός, CYTA, εξάπλωση κορωνοϊού, δίκτυο 5G, fake news.

4
ΘΕΜΑ 4: Κείμενο Ανάπτυξης

studentlife.com.cy/festivalclaca.cat/freepik.com

Σε κείμενο έκτασης 450 – 500 λέξεων να παρουσιάσετε σε ποιο τετραψήφιο νούμερο έστελναν οι Κύπριοι τα μηνύματά τους για μετακίνηση κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης καραντίνας.

Στη συνέχεια να εξηγήσετε τους λόγους για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, περιγράφοντας τον κάθε αριθμό/ κατηγορία (8 στο σύνολο), καθώς και τη διαδικασία αποστολής μηνύματος στον τετραψήφιο αριθμό.

Τέλος, να παρουσιάσετε ποιος ήταν ο δημοφιλέστερος λόγος μετακίνησης (δηλαδή ποια κατηγορία επέλεγαν πιο συχνά οι Κύπριοι).

Η απάντηση νομίζω εν γνωστή σε όλους μας… Ξαφνικά εγίναν ούλλοι οι Κυπραίοι αθλητές τζιαι η κατηγορία “6” επήρεν φωτιά στο 8998!

5
ΘΕΜΑ 5: Multiple choice

iefimerida.gr/apimages

Απαντήστε στις πιο κάτω ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Υπάρχουν περισσότερες από μια σωστές απάντησεις για κάθε ερώτηση (Βαθμοί 50)!

1. Τι περιείχε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τους «εξειδικευμένους επιστήμονες του πληκτρολογίου»;

α) τσιπ, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για να ελέγχουν οι κυβερνήσεις τον ανθρώπινο νου
β) σκέτο νερό, αφού δεν υπήρχε ο κορωνοϊός και ήταν απλά ένα ψέμα
γ) ουσίες που μεταλλάσσουν το ανθρώπινο DNA, μετατρέποντας τον κόσμο σε robot
δ) 5G
ε) δηλητήριο που θα σκότωνε μετά από καιρό τους εμβολιασμένους

6
ΘΕΜΑ 6: Ερώτηση Ανάπτυξης

scottiqut.wordpress.com

Αναπτύξτε και αιτιολόγηστε την απάντησή σας. Τι προέτρεψε ο τότε Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της χώρας, Πρόδρομος Προδρόμου, να κάνουν οι μαθητές στα σχολεία τις κρύες μέρες του χειμώνα, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού στις αίθουσες;

Απάντηση: Ο τότε Υπουργός πρότεινε χρήση κουβερτούλας από μαθητές, κατά την χειμερινή περίοδο, αφού όπως ίσχυε σύμφωνα με τις οδηγίες από τους επιδημιολόγους, οι χώροι έπρεπε να αερίζονται. 

7
ΘΕΜΑ 7: Ερώτηση με σύντομη απάντηση

tovima.gr

Να ονοματίσεις 10 από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, τραγουδιστές και συνθέτες που «πέρασαν» από την μουσική εκπομπή «Σπίτι με το Mega»!

Απάντηση: Τζιαι ποιος δεν επέρασε δηλαδή; Λοιπόν: Άννα Βίσση, Γιώργος Νταλάρας, Μέλισσες, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Αργυρός, Γιάννης Πλούταρχος, ONIRAMA, Πάολα, Στέλιος Ρόκκος, Γιώργος Μαζωνάκης. Ζητούμε συγγνώμη σε όσους αφήσουμε πίσω, δεν θα τους εχωρούσε ούλλους. 

Με ποιο θέμα εγέλασες πιο πολλά; Γράψε μας τι άλλο θα εμπορούσε να «πέσει» στις Παγκύπριες σε 100 χρόνια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending