fbpx

Ποιος είναι αυτός ο Bernie που έγινε viral σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες μέρες;

Λογικά διερωτήθηκες κι εσύ ποιος είναι ο παππούλης Bernie που “παίζει” παντού στα social media! Τον είδαμε να κάνει την “εμφάνισή” του σε στιγμές της αμερικανικής και παγκόσμιας ιστορίας, σε σκηνές από τις πιο γνωστές σειρές και ταινίες, στο οβάλ γραφείο μέσα στον Λευκό Οίκο, στο μετρό, κλπ!

twitter.com
twitter.com

“Εμφανίστηκε” ακόμα και στην Κύπρο… στο σπιτάκι στη Διερώνα, στο πλοίο στην Πέγεια, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Τρόοδος και φυσικά μπροστά από φουκού!

Instagram.com/@thecypriottraveler & Facebook.com/taliotis

1
Γιατί έγινε viral;

Ο λόγος που έγινε viral ήταν η εμφάνιση ή αλλιώς το total outfit που επέλεξε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Βλέπεις, μπροστά σε καλεσμένους όπως το ζεύγος Ομπάμα, η Lady Gaga, η Τζένιφερ Λόπεζ και άλλοι, ένα κανονικό μπουφάν και μάλλινα γάντια ήταν κάτι το παράξενο!

Σε συνδυασμό με την στάση που τον “συνέλαβε” ο φωτογραφικός φακός να κάθεται (λογικά για να μην κρυώνει), “προκάλεσαν” τα social media και μέσα σε λίγες ώρες έγινε το no1 MEME σε όλο τον κόσμο!

Αργότερα, όταν τον ρώτησαν για την εμφάνιση του απάντησε φυσιολογικά, “Στο Βερμόντ ξέρουμε κάτι όταν κάνει κρύο. Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η μόδα, θέλουμε απλά να μένουμε ζεστοί. Αυτό έκανα κι εγώ.”

2
Ποιος είναι όμως ο Bernie Sanders;

Ο Bernie Sanders βρίσκεται για χρόνια στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην πολιτική ως ανεξάρτητος και κατάφερε να εκλεγεί το 1980 και έπειτα ακόμα τρεις φορές Δήμαρχος του Burlington, το 1990 εκλέχτηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 2007 (μέχρι σήμερα) Γερουσιαστής που εκπροσωπεί την πολιτεία του Βερμόντ. Από τον Ιανουάριο του 2021 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας.

Το 2015 αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ με την στήριξη του Δημοκρατικού κόμματος. Το 2015 ήταν υποψήφιος μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ το 2020 μαζί με τον Τζο Μπάιντεν. Και στις δύο εσωκομματικές διαδικασίες έχασε, ανάγκασε, όμως, του ανθυποψηφίους του να κάνουν τις θέσεις τους πιο προοδευτικές σε πολλά ζητήματα!

3
Συγκρούστηκε με τον Trump

Αν και έχασε στη διαδικασία για το χρίσμα και δεν συμφωνούσε με τον Μπάιντεν σε πολλά θέματα, στήριξε την εκλογή του, καθώς θεώρησε αναγκαίο να φύγει ο Trump από την Προεδρία.

Κατηγόρησε ανοικτά τον Trump για τα ψέματα που έλεγε, για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία και για το γεγονός ότι δεν εμπιστευόταν τους επιστήμονες. Πολλές φορές τον χαρακτήρισε δημόσια ρατσιστή, σεξιστή, ομοφοβικό και ένα άνθρωπο που δεν πιστεύει στη Δημοκρατία. Όπως είπε ήταν ο πιο επικίνδυνος Πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ!

Μάλιστα, προέβλεψε πώς θα εξελιχθούν οι αμερικάνικες εκλογές και πώς θα αντιδράσει ο Trump. Δες το βίντεο πιο κάτω:

How Bernie Sanders predicted Donald Trump’s election plan

On 24 October, Bernie Sanders appeared on The Tonight Show Starring Jimmy Fallon and shared his fears about Trump’s reaction to the election results. Any of it sound familiar?

Follow our US election liveblog for the latest updates: https://www.theguardian.com/us-news/live/2020/nov/04/us-election-2020-votes-live-updates-donald-trump-joe-biden-latest-presidential-news-updates?CMP=fb_gu

Posted by The Guardian on Wednesday, 4 November 2020

4
Αξιοποίησε αμέσως το viral ΜΕΜΕ για καλό σκοπό

cnn.com

Βλέποντας τη φωτογραφία του να γίνεται viral, ο Bernie Sanders (και η ομάδα του) δημιούργησε sweatshirts με το meme τυπωμένο επάνω. Τα sweatshirts έγιναν sold out μέσα σε λίγη ώρα! Όλα τα χρήματα που μαζεύτηκαν θα τα διαθέσει για να ενισχύσει το “Meals on Wheels” , που προσφέρει φαγητό σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Ο Bernie έγινε ο πλανητάρχης των social media αυτές τις μέρες και ήταν μια αφορμή για να μάθουμε όλοι ποιος είναι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending