fbpx

«Τα πάντα ῥεῖ…Start!»: Η νέα επικοινωνιακή καμπάνια του ΤΕΠΑΚ

Με σύνθημα «Τα πάντα ῥεῖ…Start!», το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) παρουσιάζει τη νέα επικοινωνιακή του καμπάνια, η οποία ενσαρκώνει την ανάγκη της κοινωνίας για επανεκκίνηση, αναδιοργάνωση και ανασύνταξη δυνάμεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία της νόσου COVID-19, σ’ όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, και την, όσο το δυνατόν, πιο γρήγορη και ομαλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και με τις τόσες σημαντικές άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας, οι ρήσεις των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων ακούγονται επίκαιρες και επιβεβαιώνονται. Έχει πλέον αποδειχτεί πως η νέα αυτή εποχή έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τη διαρκή αλλαγή. Αυτό απαιτεί προσαρμοστικότητα και ευελιξία για να επιτυγχάνεται η εξέλιξη και η πρόοδος. Όπως το νερό το οποίο πάντοτε «ῥεῖ» προσαρμόζεται σε κάθε χώρο στον οποίο καταλήγει και συνεχίζει το ταξίδι του, έτσι και οι μοντέρνοι οργανισμοί και οι άνθρωποι οι οποίοι μεταξύ άλλων στελεχώνουν τους οργανισμούς αυτούς, απαιτείται να επιδείξουν ανάλογη προσαρμοστικότητα, ευελιξία και θετική διάθεση.

Μετά από μια περίοδο έντονων ανακατατάξεων σε όλα τα επίπεδα, η νέα προωθητική καμπάνια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου επιλέγει να στείλει ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον και μας προσκαλεί να κάνουμε ῥεῖ …start, μια νέα αρχή.  Για τους τελειόφοιτους μαθητές/τριες λυκείου το ῥεῖ …start συνδέεται με την επικείμενη περίοδο στην οποία θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, επιλέγοντας Πανεπιστήμιο και κλάδο προπτυχιακών σπουδών, ενώ, οι νέοι απόφοιτοι / επιστήμονες,  καλούνται να αξιολογήσουν τις επιλογές τους για συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι ένα μήνυμα ενεργοποίησης και προτροπής προς τους αυριανούς φοιτητές/τριες για να εξετάσουν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως μια έξυπνη επιλογή σπουδών.

Σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης σημειώνει τα εξής: «Όταν πριν από ένα, σχεδόν, χρόνο η πανδημική κρίση είχε φτάσει και στη χώρα μας, ανατρέποντας άρδην την καθημερινότητα όλων μας και δημιουργώντας μια νέα κανονικότητα, αμέσως, ως νέες πρυτανικές αρχές, καταρτίσαμε και υλοποιήσαμε ένα λεπτομερές πλάνο δράσης, εστιάζοντας στις λύσεις και όχι στο πρόβλημα. Κύριος στόχος μας με την έγκαιρη λήψη μέτρων, ήταν πρωτίστως να διασφαλίσουμε την υγεία των ανθρώπων μας, φοιτητών/τριών μας και των μελών του προσωπικού μας και ακολούθως, την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στο μέτρο του δυνατού. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες κληθήκαμε να δράσουμε, χάρη στην αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και συνεργασία που επέδειξε σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, την οποία θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά».

«Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη ως Πανεπιστήμιο, δυστυχώς όμως ο αγώνας της πολιτείας κατά της πανδημίας συνεχίζεται και με τη δική μας έμπρακτη συνεισφορά, γι΄ αυτό και δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός. Ως Πανεπιστήμιο, καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει η πανδημία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, με το μοντέλο της μικτής ή υβριδικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη δια ζώσης και την εξ αποστάσεως διδασκαλία να αποτελεί πλέον το μέλλον. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε ξανά, έχοντας ως Πανεπιστήμιο την έμφυτη ικανότητα να προσαρμοζόμαστε στις νέες αλλαγές, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εξέλθουμε δυνατοί και ακόμα καλύτεροι απ’ αυτή την κρίση, παραμένοντας, την ίδια ώρα, προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι να καταστήσουμε το ΤΕΠΑΚ ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ακαδημαϊκής αριστείας, έρευνας και καινοτομίας. Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και όλοι μαζί θα πρέπει να πορευτούμε μπροστά, ενωμένοι σαν μια γροθιά, για την επίτευξη του κοινού μας στόχου», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρύτανης.

Το σχεδιαστικό συνοδεύεται σε κάθε περίπτωση από μια σύντομη παρουσίαση του ΤΕΠΑΚ, η οποία παρέχει ενισχυτικές πληροφορίες αναδεικνύοντας τους 10 λόγους που καθιστούν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως εξαιρετική επιλογή σπουδών:

  1. Πανεπιστήμιο με σταθερή ανάπτυξη
  2. Αναγνωρισμένα και σύγχρονα προγράμματα σπουδών
  3. Υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκού προσωπικού
  4. Αριστεία στην έρευνα
  5. Διεθνής αναγνώριση και επιτυχίες (μεταξύ των καλύτερων 300-350 πανεπιστημίων στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης THE και 57η θέση στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης THE για τα «νέα πανεπιστήμια» (μικρότερα των 50 ετών)
  6. Υψηλά ποσοστά εργοδότησης αποφοίτων
  7. Δέσμευση για ενσωμάτωση των 17 στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στους εξής 5 πυλώνες λειτουργίας του πανεπιστημίου (διδασκαλία-έρευνα-λειτουργίες-κουλτούρα-προώθηση στην κοινωνία)
  8. Σύγχρονες υποδομές οι οποίες διαρκώς αναβαθμίζονται
  9. Έμπρακτη στήριξη σε φοιτητές/τριες για αντιμετώπιση κοινωνικοοικονομικών, μαθησιακών και ψυχολογικών δυσκολιών κατά τη διάρκεια φοίτησης τους
  10. Πλούσια φοιτητική εμπειρία, σε μια ζωντανή πόλη όπως είναι η Λεμεσός.

Από σήμερα, «Τα πάντα ῥεῖ…Startλοιπόν!

Σημειώνεται ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου 2021. Τελευταία ημερομηνία υποβολής αίτησης η 15η Απριλίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης kep@cut.ac.cy ή/και στο τηλέφωνο +357 25 002710/11.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: https://www.cut.ac.cy/ .

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending