fbpx

Κι όμως! Αυτό το εξωτικό τοπίο βρίσκεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό!

Εντυπωσιακό φαίνεται στη φώτο ε; Έχω να σου πω ότι είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό από κοντά και αξίζει (πράγματι!) να το επισκεφτείς στην επόμενή σου εξόρμηση!

Πρόκειται για το “Ακρωτήρι Άσπρο” (ή “Cape Aspro” αν προτιμάς), το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον κόλπο του Πισσουρίου, στη Λεμεσό!

Για το Πισσούρι, το μόνο που θα πω είναι πως είναι ένα ξεχωριστό, γραφικό χωριό που συνδυάζει την απλότητα μιας μικρής κοινότητας με τον κοσμοπολίτικο αέρα ενός παραθαλάσσιου προορισμού!

Ο κόλπος του Πισσουρίου, όπως φαίνεται από το μονοπάτι.

Είχα δει φωτογραφίες στο Instagram (έγινε πλέον ο τουριστικός μας οδηγός!) και ήμουν πολύ περίεργος να ανακαλύψω αυτό το μέρος, ως λάτρης της φύσης και ιδιαίτερα της θάλασσας. Κι ευτυχώς δεν με απογοήτευσε!

Έχω να σου πω πως το μονοπάτι αυτό ξεκινά από την παραλία Pissouri Bay (κοντά στο ξενοδοχείο Columbia) και καταλήγει στην πλατεία του χωριού!

Είναι μια διαδρομή που πρέπει να την κάνεις με τα πόδια, έχει απόσταση 7,4km και διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για καλή σου τύχη, όμως, δεν χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη τη διαδρομή για να δεις αυτό το πανέμορφο τοπίο με τους άσπρους βράχους και την εντυπωσιακή ακρογιαλιά!

Ξεκίνησε από το Pissouri Bay και κατευθύνσου προς το βουνό (Ακρωτήρι Άσπρο) που βλέπεις μπροστά σου. Όταν φθάσεις στην κορυφή θα δεις αυτό το πανέμορφο τοπίο, αλλά και η διαδρομή είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Η πρώτη μου σκέψη όταν το είδα είναι πως πολύ θα ήθελα να είχα ένα ταχύπλοο για να φτάσω σ’ αυτή την παραλία, μιας και δεν είναι προσβάσιμη από την ξηρά!

Dress code: Παπούτσια για άθληση ή hiking και sport outfit! Κατά τις πιο ζεστές μέρες, θα δεις πολλούς να ανεβοκατεβαίνουν τη βραχώδη περιοχή με μαγιό!

Για να νιώσεις ακόμη πιο περήφανα που επισκέφθηκες την περιοχή, έχω να σου πω ότι το υψόμετρο στο Ακρωτήρι Άσπρο αγγίζει τα 255 μέτρα!

Bonus tip: Σου προτείνουμε να πάρεις μαζί σου μια μπάρα δημητριακών, ή ένα shake ή αν θες μια πίτα σουβλάκια, γιατί σίγουρα θα θες να κάνεις ένα break και να κάτσεις για αρκετή ώρα απολαμβάνοντας -φυσικά- την υπέροχη θέα!

Το τοπίο δεν έχει ίχνος από σκουπίδια, όπως ούτε κι από καλάθους… Γι’ αυτό πρόσεχε να το διατηρήσεις καθαρό – όπως ακριβώς το βρήκες!

Μπορείς να “φυλάξεις” τα σκουπίδια σου και να τα πετάξεις όταν φτάσεις σπίτι.

Αν είσαι τυχερός, κατά την έναρξη της διαδρομής σου μπορεί να συναντήσεις και αυτόν τον χαμογελαστό “cowboy” με το άλογό του! Καλού – κακού, πάρε μερικά “τεράτσια”(χαρούπια) μαζί σου για να το ταΐσεις.

Εσύ πότε θα προγραμματίσεις την εκδρομή σου στο Cape Aspro;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending