fbpx

Γνωρίσαμε τον Κύπριο καλλιτέχνη που κατέκτησε το 1o Παγκύπριο Βραβείο Σύνθεσης!

Ως γνωστόν η χώρα μας «βγάζει» πολλά ταλέντα! Ένα από αυτά είναι και ο νεαρός καλλιτέχνης, Μαρκέλλος Λουκά.

Ο Μαρκέλλος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1995 και εργάζεται στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, παράλληλα με το επάγγελμα του τραγουδιστή.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε μόλις στα 17 του χρόνια, ενώ σε ηλικία 20 ετών κατέκτησε το πρώτο Παγκύπριο Βραβείο Σύνθεσης! Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε δικό του τραγούδι, το οποίο σήμερα μετράει πάνω από 100 χιλιάδες προβολές στο YouTube.

Εμείς, λοιπόν, θελήσαμε να τον γνωρίσουμε περισσότερο. Δες, λοιπόν, πιο κάτω ποιος είναι αυτός ο ανερχόμενος καλλιτέχνης και ποια η ιστορία του.

Δες όσα μας είπε ο Μαρκέλλος στην πιο κάτω συνέντευξή:

– Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το τραγούδι;
Fecebook.com/@Markellos

«Η ενασχόληση μου με τη μουσική και το τραγούδι προέκυψε μέσα από ένα δυσάρεστο γεγονός, τον χαμό του πατέρα μου… Ο πατέρας μου είχε τεράστια αγάπη για το τραγούδι. Είχε υπέροχη φωνή και ότι κι αν έκανε πάντα το συνόδευε με ένα τραγούδι. Πάντα έλεγε, ότι ήταν το όνειρο του να τραγουδήσει σε μια σκηνή μπροστά από κοινό. Έτσι, λοιπόν, αφού δεν μπόρεσε ο ίδιος να το κάνει, υποσχέθηκα να το πραγματοποιήσω εγώ!
Λίγους μήνες μετά τον χαμό του, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, ξεκίνησα εντατικά μαθήματα
κιθάρας, φωνητικής και θεωρίας της μουσικής. Εκεί ήταν και η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τη μουσική. Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Κατάλαβα πως ήταν αυτή για εμένα και εγώ για αυτήν!»

Πώς αποφάσισες να λάβεις μέρος στον 29ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Σύνθεσης; Και πώς ένιωσες όταν ανακοινώθηκε ότι κατέκτησες το πρώτο βραβείο;

«Πίστευα πραγματικά πως τα «παιδιά» μου ήταν έτοιμα να βγουν εκεί έξω και να με κάνουν περήφανο. Επέλεξα ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, που είχα γράψει μέχρι εκείνη τη στιγμή, κι όλα πήγαν κατ’ ευχήν.
Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για ‘μένα, από αυτές που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Το βραβείο αυτό ήταν η αιτία για νέους στόχους, αλλά και το κλειδί για αρκετές «πόρτες» όπως, οι πρώτες επαγγελματικές μου εμφανίσεις σε μαγαζιά της Λεμεσού.
Εκείνη η ιερή υπόσχεση, λοιπόν, που έδωσα λίγα χρόνια πριν στον πατέρα μου, είχε
πάρει επιτέλους σάρκα και οστά. Ένιωσα την ευλογία του να εκπληρώνεις έναν τόσο ιερό στόχο

– Το πρώτο σου τραγούδι είναι σε δικούς σου στίχους και μουσική! Η στιχουργική πώς προέκυψε;

«Η στιχουργική προέκυψε στη ζωή μου πολύ αυθόρμητα, ένα καλοκαιρινό βράδυ, που βρισκόμουν σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, έπιασα στα χέρια μου ένα τετράδιο και ένα στυλό… και απλά άρχισα να γράφω!
Το στυλό πήγαινε μόνο του. Χωρίς να σκέφτομαι. Ήταν λες και μου «μιλούσε» η ψυχή μου και εγώ απ
λά κατέγραφα όσα «άκουγα»! Όταν τελείωσα, είδα πως στα χέρια μου κρατούσα το πρώτο μου δημιούργημα.»

– Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο θα άλλαζες κάτι από τα παιδικά σου χρόνια; Θα ξεκινούσες πιο νωρίς την ενασχόληση με τη μουσική;

«Αν είχα αυτήν τη δυνατότητα είναι γεγονός πως θα άλλαζα πάρα πολλά! Θα φρόντιζα να ήμουν πιο ανέμελος, πιο χαλαρός και όχι τόσο το «καλό παιδί» που είναι αφοσιωμένο μόνο στις σχολικές υποχρεώσεις του.
Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και ανεπιστρεπτί! Κάποτε
πίστευα πως θα κρατήσουν για πάντα. Μεγάλο λάθος! Φυσικά και θα μεριμνούσα να ξεκινούσε η ενασχόλησή μου με τη μουσική πολύ πιο νωρίς, καθώς η μουσική είναι ένα τεράστιο σχολείο και υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς και πρέπει να μάθεις. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως, θέληση να υπάρχει!»

Πώς εύχεσαι να είναι το μέλλον σου; Έχεις κάποια σχέδια για μετά την άρση των μέτρων κατά του covid-19;

«Στο μέλλον εύχομαι σίγουρα να είμαι υγιής και να έχω δίπλα μου αυτούς που αγαπώ. Αυτό μου αρκεί για να είμαι ευτυχισμένος! Ένα από τα όνειρά μου είναι να ηχογραφήσω κι άλλα τραγούδια, να γνωρίσω καινούριους – αξιόλογους ανθρώπους και να εμφανιστώ σε κάποια συγκεκριμένα μαγαζιά που δεν είχα ακόμη την ευκαιρία.
Όσον αφορά την περιπέτεια που βιώνουμε με τον πολυσυζητημένο ιό, εύχομαι όλοι μας να βγούμε σώοι και αβλαβείς και να εστιάσουμε στα θετικά! Είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα μας και να αναθεωρήσουμε για ορισμένες σκέψεις και απόψεις μας. Μετά την άρση των μέτρων σχεδιάζω να ολοκληρώσω κάποια σχέδια που άφησα στη μέση. Θα συζητήσω ξανά με ορισμένα μαγαζιά, ούτως ώστε να προγραμματίσουμε μερικές εμφανίσεις και σίγουρα θα μιλήσω με τον παραγωγό μου, για να δούμε κάποια καινούρια κυκλοφορία.»

Αυτός, λοιπόν, είναι ο Μαρκέλλος, ο Κύπριος που σε μόλις 2 χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική κατέκτησε το πρώτο Παγκύπριο Βραβείο Σύνθεσης και συνεχίζει από τότε μια επιτυχημένη πορεία με μικρά και σταθερά βήματα προς την κορυφή!

Ο Μαρκέλλος είναι ένα περίτρανο παράδειγμα πως κανείς δεν πρέπει να παρατά τα όνειρα του και πάντα να τα κυνηγά με όλη του τη δύναμη και πίστη.

Ευχαριστούμε πολύ Μαρκέλλο για την όμορφη συνέντευξη. Σου ευχόμαστε να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου & να πετύχεις στον τομέα που αγαπάς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending