fbpx

Κι όμως σ’ αυτά τα 5 σημεία του σπιτιού σου “κάνουν party” τα μικρόβια και δεν είχες ιδέα!

Όλοι μας θέλουμε καθαρό το σπίτι μας. Ειδικά τώρα που έχουμε και πανδημία, όλοι θέλουμε να προστατευτούμε από τον συγκεκριμένο ιό, αλλά κι από άλλους που μπορούν να μεταφέρουν (ή να δημιουργήσουν) οι εστίες των μικροβίων που υπάρχουν στον χώρο μας κα δεν τις ξέρουμε.

Γι’ αυτό κι εμείς θα σου “αποκαλύψουμε” κάποιες εστίες μικροβίων που δεν -ίσως- δεν τις είχες σκεφτεί ξανά ότι υπάρχουν σπίτι σου!

Δες πιο κάτω πού κάνουν κρυφά “party” τα μικρόβια:

1
Πληκτρολόγιο

Freepik.com

Τώρα που οι περισσότεροι δουλεύουν από σπίτι και τα μαθήματά μας στα πανεπιστήμια γίνονται διαδικτυακά, αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε περισσότερο από ποτέ τον υπολογιστή μας, γράφοντας για διάφορες εργασίες και αρχεία.

Μια εστία μικροβίων που δεν παρατηρούμε, αλλά συνεχώς εργαζόμαστε πάνω της είναι, λοιπόν, το πληκτρολόγιο!

2
Χερούλι της πόρτας 

Freepik.com

Ένα από τα σημεία του σπιτιού μας που χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε άλλο και  δεν το καταλαβαίνουμε είναι οι πόρτες και πιο συγκεκριμένα τα χερούλια τους.

Ναι όντως είναι οι πόρτες και δεν μας περνά η παραμικρή ιδέα ότι πρέπει να καθαρίζουμε τα χερούλια συχνά! 

3
Τηλεκοντρόλ

Freepik.com

Στην εποχή μας το κοντρόλ της τηλεόρασης έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας, αφού τον περισσότερο χρόνο τον περνούμε σπίτι. Κάθε φορά που βαριέσαι -σίγουρα- ανοίγεις κι εσύ την TV (ακόμα κι αν δεν θα παρακολουθήσεις κάτι).

Όμως πότε έπλυνες τα χέρια σου πριν πιάσεις το τηλεκοντρόλ; Σχεδόν ποτέ δεν είναι καθαρά τα χεριά σου κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού όταν βλέπεις αγώνες, ταινίες, shows, σειρές και διάφορα άλλα -πάντα- τα συνοδεύεις με τα γνωστά τσιμπήματα (π.χ chips, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, pop corn).

Έτσι, είναι μια κρυφή -αλλά μεγάλη- εστία μικροβίων (που καταλήγουν στον οργανισμό σου)!

4
Χαλί

freepik.com

Τυχαίνει σε όλους μας συχνά να έρχονται φίλοι μας και να καθόμαστε στο χαλί του καθιστικού για να παίξουμε κάποιο παιχνίδι.

Ή το πιο συνηθισμένο που οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να παίζουν στο χαλί του σαλονιού. Σκέφτηκες ποσά μικρόβια έχει αυτό το χαλί;

Πόσα άτομα περνάνε από πάνω του, πόσες σκόνες “κάθησαν” πάνω του ή πόσα παπούτσια το πάτησαν;

5
Σφουγγάρια

Freepik.com

Όλη μέρα στην κουζίνα πλένουμε τα βρώμικα πιάτα μας με το ίδιο σφουγγάρι για μέρες. Τα σφουγγάρια είναι συνεχώς υγρά και έτσι έχουν την τέλεια προϋπόθεση για να αναπτύξουν βακτήρια και μούχλα.

Τα βακτήρια που αναπτύσσονται είναι υπεύθυνα για ιώσεις, όπως επίσης για σαλμονέλα και σταφυλόκοκκο. Γι’ αυτό πρέπει να γίνεται συχνά απολύμανση του σφουγγαριού ή ακόμη καλύτερα να πέρνεις ένα καινούριο!

Γράψε μας στα σχόλια εάν ξέρεις κάποιο άλλο “κρυφό” σημείο που κάνουν “party” τα μικρόβια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending