fbpx

Το 1ο COOPAthon στην Κύπρο είναι γεγονός!

Νέοι από την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την κοινωνική οικονομία

Τα  COOPAthons αποτελούν μία σειρά διαδικτυακών events που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος COOPower, μιας πρωτοβουλίας του British Council, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η εμπλοκή του κοινού σε ζητήματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Κοινωνικής Οικονομίας και Συνεργατισμού. Το πρώτο event θα διεξαχθεί από τις 19 Μαρτίου μέχρι τις 21 Μαρτίου, και αφορά την κλιματική αλλαγή και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 14 Μαρτίου. 

Η σειρά διαδικτυακών events COOPAthon διοργανώνεται σε Κύπρο, Ελλάδα και Κροατία από το British Council σε συνεργασία με τους εκάστοτε αρμόδιους τοπικούς φορείς. Στην Κύπρο, με στόχο την βέλτιστη ενημέρωση των νεανικών κοινών, το British Council συνεργάζεται με τον οργανισμό CARDET και το YOUTHShare και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας , μέσω της κοινωνικής οικονομίας. Η εμπλοκή των νέων σε συνεργατικά σχήματα και κοινωνικές επιχειρήσεις προτείνεται ως ένας εναλλακτικός τρόπος για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, και των  ανισοτήτων στον εργασιακό χώρο καθώς και για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Το COOPAthon επιχειρεί να κινητοποιήσει τους νέους μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσής τους σε ζητήματα, κλιματικής αλλαγής, ισότητας των φύλων, αξιοπρεπούς εργασίας, οικονομικής ανάπτυξης, υπεύθυνης παραγωγής και κατανάλωσης.  

Στο τριήμερο του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους νέους με ίδιες ανησυχίες, να συζητήσουν και να βρουν εποικοδομητικές λύσεις, να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν εικονικά μία επιχείρηση και να αντιληφθούν βιωματικά τις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας, πάντα με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους μέντορες του προγράμματος. Ενώ, οι κορυφαίες ιδέες συνεργατικών/κοινωνικών επιχειρήσεων θα προκριθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να ακολουθήσουν τον πιο κάτω σύνδεσμο και να ολοκληρώσουν την αίτηση τους μέχρι τις 14 Μαρτίου.   

Για εγγραφές: https://bit.ly/3uAWorZ


Για το COOPower

Το πρόγραμμα COOPower,  στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα, ως εναλλακτικές, χωρίς αποκλεισμούς και καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νεανική ανεργίας και θα παρέχει πρακτική υποστήριξη στους νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Κροατία. 

Το πρόγραμμα προωθεί την αξία των κοινωνικών επιχειρήσεων και της συνεργατικότητας ως βιώσιμες επιλογές καριέρας, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει μία ομάδα νέων δημοσιογράφων που μέσα από το περιεχόμενο που θα παράγουν θα επισημάνουν την προοπτική της κοινωνικής οικονομίας και τη δυνατότητά της να δημιουργήσει θετική αλλαγή.

Για το British Council

Το British Council είναι ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας που προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Δημιουργούμε δεσμούς και σχέσεις κατανόησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν στη Βρετανία και σε άλλες χώρες, μέσω των τεχνών και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της αγγλικής γλώσσας. Πέρυσι συνεργαστήκαμε άμεσα με περισσότερους από 80 εκατομμύρια ανθρώπους και προσεγγίσαμε συνολικά 791 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των δραστηριοτήτων μας στο διαδίκτυο, ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και εκδόσεων. Είμαστε ένας βρετανικός δημόσιος φιλανθρωπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1934, και διέπεται από τους κανόνες του Βασιλικού Καταστατικού.

www.britishcouncil.org

Για το CARDET

Το CARDET είναι ο μεγαλύτερος μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός στην Κύπρο. Το Κέντρο, από το 2004 όταν και ιδρύθηκε, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πέραν των 4000 εκπαιδευτικών και ερευνητικών έργων στους τομείς της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής συνοχής και για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε προγράμματα σε 45 χώρες και συνεργάζεται με πανεπιστήμια και ιδρύματα από όλο τον κόσμο όπως το Πανεπιστήμιο του Yale, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Διεθνές Συμβούλιο Εκπαιδευτικών Μέσων.

https://www.cardet.org/

Για τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο Δημόσιου Δικαίου το 1994, δυνάμει του περί Οργανισμού Νεολαίας Νόμου του 1994 (Ν.33(Ι)/94) που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και άρχισε να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου 1994, που διορίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, προσφέροντας πληθώρα ευκαιριών στους νέους για ενεργό συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ο Οργανισμός έχει κυρίως συμβουλευτικές αρμοδιότητες ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την υλοποίηση Προγραμμάτων για θέματα νεολαίας, μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία παρέχεται συνήθως κατά την έγκριση ετήσιων Προϋπολογισμών του Οργανισμού ή με άλλη ειδική απόφαση. Ως συμβουλευτικό σώμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού υποβάλλει, μέσω του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού προς το Υπουργικό Συμβούλιο, εισηγήσεις σχετικά με τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης πολιτικής σε θέματα νεολαίας, για την προαγωγή των σκοπών του Οργανισμού, που είναι:

  • η πρόοδος και η ευημερία όλων των νέων της Κύπρου,
  • η παροχή ευκαιριών σε όλους τους νέους και στις οργανώσεις τους για συμμετοχή και ανάληψη ευθύνης στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινότητάς τους και του τόπου γενικότερα,
  • η δημιουργική και υγιής απασχόληση και ψυχαγωγία των νέων της Κύπρου και
  • η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη νεολαία.

www.onek.org.cy/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending