fbpx

Webinar για το Ερευνητικό Έργο Ψηφιακής Παιδείας SEMELI από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στις 6 μ.μ. διαδικτυακό σεμινάριο (webinar)  για την  έναρξη του Ερευνητικού Έργου SEMELI: Socially Excluded youth of MEdia LIteracy, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Erasmus +).

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αποκλεισμού νεαρών κρατουμένων (16-35 ετών), οι οποίοι είναι κοινωνικά και γεωγραφικά περιθωριοποιημένοι. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών για την προώθηση της ενσωμάτωσης των νεαρών αυτών ατόμων,  καλλιεργώντας κοινές αξίες με την υπόλοιπη κοινωνία μέσω του ψηφιακού και μιντιακού γραμματισμού. Ο σκοπός αυτός θα επιτευχθεί με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός προγράμματος κατάρτισης που θα απευθύνεται στα νεαρά αυτά άτομα, αλλά και στο προσωπικό των φυλακών το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των νεαρών κρατουμένων.

Στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν εταίροι από 5 χώρες: την Κύπρο (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεολογική Σχολή Εκκλησίας της Κύπρου, Enoros Consulting Ltd & Τμήμα Φυλακών), την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Λετονία. Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάριος Βρυωνίδης. Στο Webinar θα μιλήσουν: (i) ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, (ii) η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Φυλακών κ. Αθηνά Δημητρίου, (iii) o Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής π. Κυπριανός Κουντούρης και (iv) o Γενικός Διευθυντής της Enoros Consulting Ltd κ. Κωνσταντίνος Κλουδάς. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου από τον Καθ. Μάριο Βρυωνίδη (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και τη Δρ Όλγα Σολομώντος – Κουντούρη (Θεολογική Σχολή).

Το Webinar είναι ανοικτό για όλους και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://eu.bbcollab.com/guest/83cd72c5260242dc91ce7ffbb71937c0

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending