fbpx

Ήξερες γιατί τρως πιο πολύ και τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν στεναχωριέσαι;

Όλοι μας θέλουμε και προσπαθούμε να είμαστε χαρούμενοι. Γιατί όταν είμαστε χαρούμενοι έχουμε τη διάθεση να δημιουργήσουμε… Να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες ζωής, νέες καλές συνήθειες, νέες φιλίες και νέες εμπειρίες ζώης!

Αλλά κάποιες μέρες δεν είναι το ίδιο… διότι το επιλέγουμε εμείς. Η επιλογή μας για να μην είμαστε χαρούμενοι, αλλά στεναχωρημένοι, επιφέρει κάποιες αλλαγές στο σώμα μας, αλλά και στη διατροφή.

Αν το παρατήρησες κι εσύ όταν είσαι στα κάτω σου έχεις την τάση να τρως πιο πολύ! Σωστά; Ήξερες, όμως, γιατί συμβαίνει αυτό;

Δες πιο κάτω τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν στεναχωριέσαι (και γιατί):

1
Ασταμάτητη πείνα

Freepik.com

Η περισσότεροι από εμάς όταν δεν είναι καλά ψυχολογικά καταλήγουν σε υπερφαγία… Δηλαδή να καταναλώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους (και συγκεκριμένα έχουν μια τάση για περισσότερες σοκολάτες)!

Σίγουρα θα σου έτυχε κι εσένα να τρως συνέχεια για να ξεχαστείς από το πρόβλημά σου. Οι σοκολάτες έχουν την ιδιότητα να μειώνουν το στρες και να βελτιώνουν τη διάθεσή μας, άρα δεν είναι τυχαία που μας “τραβούν” περισσότερο.

Αν τρως συνέχεια για να “ξεχάσεις”: άγχος, φόβους, στεναχώριες, απογοήτευση, κ.ά σημαίνει ότι δεν τρως από πραγματική πείνα, αλλά από συναισθηματική πείνα (emotional eating). 

2
Κούραση

Freepik.com

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που έχουμε όταν είμαστε στεναχωρημένοι είναι το αίσθημα της απεριόριστης κούρασης. Δεν έχουμε τη διάθεση να σηκωθούμε καν από το κρεβάτι.

Η πιο απλή λύση στο θέμα αυτό είναι να βάλεις τα sport σου ρούχα και να πας για γυμναστική! Έτσι θα καταπολεμήσεις την κούραση, αλλά ταυτόχρονα θα ξεχαστείς κι από τη λύπη σου.

3
Διαταραχές ύπνου

Freepik.com

Η στεναχώρια σου συχνά προκαλεί κάποιες διαταραχές ύπνου. Όταν σκέφτεσαι ξανά και ξανά τα προβλήματά σου, δεν αφήνεις το κεφάλι σου να ηρεμήσει από τις σκέψεις, με αποτέλεσμα η κάθε νύχτα σου να είναι δύσκολη.

Συνεχώς στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και δεν μπορείς να κλείσεις μάτι; Μήπως να σταματήσεις να αγχώνεσαι υπερβολικά;!

4
Πονοκεφάλοι

Freepik.com

Ο συνδυασμός όλων των πιο πάνω συμπτωμάτων σε επιβαρύνουν συνεχώς, αλλά υπάρχουν κι αλλά πιο επίπονα συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος!

Το άγχος και η στεναχώρια είναι συχνά βασικές αιτίες του πονοκεφάλου και των ημικρανιών. Εάν δεν βρεις κάποιον τρόπο να εκτονωθείς ή και να εκφραστείς σε κάποιους φίλους σου -ίσως- πάρει καιρό να τον ξεφορτωθείς…

5
Ευερεθιστότητα

Υπάρχει μια συναισθηματική διέγερση την ώρα που σε κυριαρχεί ένα συναίσθημα στεναχώριας και θύμου που σε καθιστούν με μηδενική ανεκτικότητα.

Με απλά λόγια… σου φταίνε οι πάντες και τα πάντα! Ακόμα και χωρίς λόγο. Έτσι, εκνευρίζεσαι αδίκως και χάνεις ολοένα και περισσότερη ενεργεία που είναι πολύτιμη για να αντιμετωπίσεις (αποτελεσματικά) τα προβλήματα σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να ηρεμήσεις!

Γράψε μας στα σχόλια αν έχεις κι εσύ αυτά τα “συμπτώματα” όταν είσαι “down”!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending