fbpx

Έτσι θα έμοιαζαν διάσημα πρόσωπα της ιστορίας… αν ζούσαν σήμερα! (Part 2)

Αγαπημένο μου “σημείο” στα βιβλία ιστορίας; Μα οι φωτογραφίες φυσικά! Εκεί που έβγαινε σε όλους το «καλλιτεχνικό» μας (σχεδιάζοντας μουστάκι στις γυναίκες και σκουλαρίκια ή eyeliner στους άντρες)… ?

Νομίζω ότι πάντα είχες (κι εσύ) την απορία να δεις αν όντως τα σκίτσα σου ήταν ρεαλιστικά ή πώς θα έμοιζαν όλα αυτά τα ιστορικά πρόσωπα αν ζούσαν στον αιώνα μας! Στο Part 1 είδαμε αρκετούς γνωστούς, όπως η Μόνα Λίζα… Τώρα σειρά έχει το Part 2.

Αυτή τη φορά ο καλλιτέχνης είναι ο Alessandro Tomasi, ο οποίος χρησιμοποιεί ως βάση του προτομές ή ψηφιδωτά των προσωπικοτήτων, «δίνοντάς τους ζωή»! Δημιουργεί, λοιπόν, τα σύγχρονα πορτρέτα τους με χρώματα και ζωντάνια!

Δες πιο κάτω τα διάσημα πρόσωπα της ιστορίας… στη σύγχρονη εποχή:

1
Ιπποκράτης

Όλοι όσοι θέλουν να επαγγέλονται γιατροί πρέπει να του δώσουν όρκο! Πολλοί από έμας του χρωστάμε ακόμα και τις ζωές μας, εφόσον ο Ιπποκράτης ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός και θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην ιστορία της ιατρικής (και όχι μόνο). Γι’ αυτό και αναφέρεται ως ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής!

Πάντως, αρκετά ρεαλιστική προσέγγιση, αν ζούσε στο σήμερα… σίγουρα θα έμοιαζε κάπως έτσι.

2
Ευριπίδης

Σ’ αυτόν χρωστάμε μέρος του πολιτισμού μας και φυσικά της ψυχαγωγίας μας. Ένας άνθρωπος που τα έργα του τα απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα και θα τα απολαμβάνουμε για αιώνες ακόμα!

Ο Ευριπίδης ήταν Έλληνας τραγικός ποιητής και ένας από τους τρεις μεγάλους διδασκάλους του αττικού δράματος στο αρχαίο ελληνικό θέατρο.

3
Αυτοκράτειρα Θεοδώρα

Ίσως η διασημότερη γυναίκα της ιστορίας ή τουλάχιστον της εποχής του Βυζαντίου! Μια γυναίκα που είχε το προνόμιο να κεντρίζει την περιέργεια, το ενδιαφέρον και τη φαντασία των θαμόνων, αλλά και σήμερα των ιστορικών μελετητών και καλλιτεχνών.

Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα ήταν Ρωμαία αυτοκράτειρα και η σύζυγος του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Μέγα. Σίγουρα αν ζούσε στην εποχή μας (και πάλι ως αυτοκράτειρα) δεν θα αφαιρούσε τη χρυσή της κορώνα, ενώ το βάψιμό της θα ήταν πάντα “on fleek”!

4
Ιουστινιανός ο Μέγας (Α’)

Κι από εδώ ο σύζυγος της Θεοδώρας! Ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός θεωρείται ένας εκ των σημαντικότερων ηγεμόνων της Ύστερης Αρχαιότητας.

Η εποχή του σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη φάση μετάβασης από την κλασσική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στο εξελληνισμένο ανατολικό ρωμαϊκό κράτος του Μεσαίωνα. Έλα πες πόσα χρόνια σε πήγα πίσω; Τον θυμάσαι καθόλου από τα βιβλία σου;

5
Ιούλιος Καίσαρ

Ιούλιος Καίσαρας, λοιπόν, και όχι δεν έχει σχέση με τη γνωστή σαλάτα! ? Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ ήταν Ρωμαίος πολιτικός, στρατηγός και αξιόλογος συγγραφέας της λατινικής ιστοριογραφίας.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ξεκάθαρα υπέροχη δουλειά και εδώ, κοίτα λεπτομέρεια στο πρόσωπο! Βέβαια αν ζούσε σήμερα, η δολοφονία του -ίσως- να είχε ανατραπεί, αλλά έτσι δεν θα ξέραμε το «Και εσύ τέκνον Βρούτε;»

Εσύ φανταζόσουν διαφορετικά αυτά τα πρόσωπα… στο σήμερα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending