fbpx

Το 1ο μουσικό φεστιβάλ εικονικής πραγματικότητας στην Κύπρο είναι γεγονός!

Η Alternative Brains Rule παρουσιάζει το πρώτο μουσικό φεστιβάλ εικονικής πραγματικότητας στην Κύπρο – το aVR Banana Festival είναι εδώ!

Η δημιουργική ομάδα πίσω από τον επιτυχημένο ετήσιο θεσμό του Afrobanana Festival, αποφασισμένη να μην αφήσει άλλη μία χρονιά να κυλήσει δίχως συναρπαστικές καλλιτεχνικές εμπειρίες, αλλά και χωρίς τη χαρά της επαφής με το κοινό, σας προσκαλεί στο πρώτο μουσικό φεστιβάλ εικονικής πραγματικότητας στην Κύπρο!

Αυτόν τον Μάρτη και για τέσσερις ημέρες, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε το μουσικό γεγονός του 2021, το οποίο θα ανοίξει νέους ορίζοντες, φέρνοντας στο προσκήνιο τις ανεξερεύνητες δυνατότητες του κόσμου της εικονικής πραγματικότητας.

Το aVR Banana Festival θα φιλοξενηθεί σε μία νέα VR εφαρμογή με την ονομασία “somnus”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να επαναπροσδιορίσει την έννοια του καλλιτεχνικού δρώμενου, αψηφώντας τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του φυσικού κόσμου.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε αυτή την εφαρμογή από ένα μοναδικό στο είδος του μουσικό φεστιβάλ! Φιλοξενώντας 9 καταξιωμένα διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, σε μια περίοδο δύο εβδομάδων, το aVR Banana Festival θα διεξαχθεί σε δύο ψηφιακά ονειρο-τοπία, ειδικά σχεδιασμένα από εικαστικούς καλλιτέχνες ώστε να αποτυπώνουν το μουσικό θέμα της κάθε εβδομάδας.

Όσο για το μουσικό σκέλος, χάρη στο καινοτόμο όραμα της φετινής διοργάνωσης, το aVR Banana Festival έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με ορισμένα μεγάλα ονόματα του χώρου να έχουν ήδη οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους σε ένα από τα πιο συναρπαστικά φεστιβαλικά προγράμματα που έχουμε δει ποτέ στο νησί.

Η πρώτη εβδομάδα (22 και 24 Μαρτίου) θα κινείται στον αστερισμό του Οργανικού Σύμπαντος (Organic Universe) και θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε εντυπωσιακά ονόματα της world και funky τζαζ σκηνής, τόσο διεθνούς ακτινοβολίας -The Gaslamp Killer, The Dude- όσο και από την εγχώρια σκηνή – Chunky Funky, Fuzz Bus και DJ Koulla P Katsikoronou.

Η δεύτερη εβδομάδα (29 και 31 Μαρτίου) θα μας μεταφέρει στην καρδιά του Ηλεκτρονικού Σύμπαντος (Electronic Universe), καθώς θα παρελάσει η αφρόκρεμα της Techno Disco, στην οποία ξεχωρίζουν οι Inland και Local Suicide από το Βερολίνο, καθώς και ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα του νησιού, όπως οι Afrofox και o Sixonesix.

Οι συμμετέχοντες στη δωρεάν εκδήλωση θα λάβουν ταχυδρομικώς ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να εισέλθουν στην εφαρμογή “somnus”, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Δεδομένου ότι η εφαρμογή βρίσκεται ακόμη στο ΒΕΤΑ στάδιο, όσοι ανυπομονείτε να ζήσετε νέες εμπειρίες, αλλά και να γίνετε κομμάτι αυτής της επανάστασης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κύπρου, μπορείτε να ακολουθήσετε το Afrobanana στα social media. ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλα όσα πρόκειται να συμβούν!


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες του φεστιβάλ: Δευτέρα & Τετάρτη, 22, 24, 29, 31 Mαρτίου 2021 @ Somnus

Εξασφάλισε τη θέση σου: Βάλε το όνομά σου στη λίστα αναμονής για τη δωρεάν εκδήλωση, στο https://bit.ly/aVRsignup.

Μην χάνεις ούτε στιγμή! O αριθμός των θεατών που θα ζήσουν αυτή τη μοναδική VR εμπειρία είναι περιορισμένος και μονάχα τα πρώτα ονόματα της λίστας θα έχουν εξασφαλισμένη θέση!

Όσο για τους υπόλοιπους, θα λάβουν πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το live 3d Video link.

Ακολουθείστε το ‘TheAfroBananaRepublic’ στο Facebook και το @afrobananarpb στο Instagram για όλες τις τελευταίες πληροφορίες και νέα σχετικά με το φεστιβάλ!⠀⠀⠀⠀⠀

ΧΟΡΗΓΟΙ:
MINISTRY OF EDUCATION AND CULTURE: CULTURAL SERVICES
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending