fbpx

Η Έλενα μας μίλησε για τη δράση και τον σκοπό του “I LOVE GRAPHIC. The Event”!

Με αφορμή τον διαγωνισμό “Living with COVID -19” που διοργανώνεται στα πλαίσια του “Ι LOVE GRAPHIC. The Event” που γίνεται για 3η χρονιά, μιλήσαμε με την Έλενα Γεωργιάδου, Graphic Designer, Founder / Director of I Love Graphic.The Event.

Ο διαγωνισμός οπτικής επικοινωνίας (Αφίσας ή Βίντεο μικρής διάρκειας) “Living with COVID -19” αφορά μαθητές Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης και Τεχνικών σχολών, καθώς επίσης φοιτητές κλάδων Γραφικών Τεχνών. Αν θες να συμμετέχεις μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ!

Μάθαμε, λοιπόν, και σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το έργο και τη δράση της ομάδας του Ι LOVE GRAPHIC στην πιο κάτω συνέντευξη.

Δες πιο κάτω τη συνέντευξη:

– Τι ακριβώς είναι το “I Love Graphic. The Event”;

To I Love Graphic. The Event έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα Γραφιστών και άλλων εικαστικών του χώρου, τους οποίους τους ενώνει η αγάπη για την Γραφιστική και γενικά για την Οπτική Επικοινωνία.

Το event αυτό είναι κάτω από την ομπρέλα της ιστοσελίδας Ι Love Graphic. Μια ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των δημιουργών, των ανθρώπων των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας. Nα τους προσφέρει μία πλατφόρμα έκφρασης και αναγνωρισιμότητας, και το κυριότερο, να φέρει το ευρύ κοινό σε άμεση επαφή με την Τέχνη της Οπτικής Επικοινωνίας!

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το 2016 με αφορμή τα πρώτα γενέθλια της ιστοσελίδας I Love Graphic. Τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγλαντζιάς και συνδιοργανώθηκε με το Διεθνες Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου (International Motion Festival, Cyprus – IMF), μια συνεργασία που έχει πλέον γίνει θεσμός.

Το event πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και περιλαμβάνει διαλέξεις από καταξιωμένους δημιουργούς, εργαστήρια, εκθέσεις και διαγωνισμούς. Σημαντική επιτυχία της ομάδας του I Love Graphic. Τhe Event, είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τη συμμετοχή μαθητών των κλάδων γραφικών τεχνών και τέχνης, σε διάφορους διαγωνισμούς που προκηρύσσει η οργανωτική ομάδα καθώς και η συμμετοχή τους σε διάφορα εργαστήρια.

Επίσης σημαντικό γεγονός για το I Love Graphic. The Event είναι η συνεργασία με την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου και η συμμετοχή μελών της σε επιτροπές που δημιουργούνται για σκοπούς αξιολόγησης των συμμετοχών στους διαγωνισμούς.

– Σε ποιους απευθύνεται και ποιο είναι το κίνητρο για έναν νέο να συμμετέχει;

To event απευθύνεται σε σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας, σε φοιτητές των κλάδων των γραφικών τεχνών και φυσικά σε μαθητές που ακολουθούν κλάδους γραφικών τεχνών και τέχνης.

Σκοπός του είναι η καλλιέργεια του οπτικού γραμματισμού και η εκπαίδευση στην κουλτούρα της τέχνης, είτε εφαρμοσμένης, είτε εικαστικής και η προώθηση της οπτικής επικοινωνίας από μικρή ηλικία.

Γι’ αυτόν τον λόγο δίνουμε μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των μαθητών, καθώς και των παιδιών μικρής ηλικίας, με τη δημιουργία εργαστηρίων με θέμα την οπτική επικοινωνία γενικότερα.

– Στους νικητές ανά κατηγορία θα δοθούν υποτροφίες από διάφορα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Έχει γίνει και στα προηγούμενα events αυτό;

Ένας βασικός σκοπός του Ι love graphic. The Event, είναι η συνεργασία του με όλα τα πανεπιστήμια του τόπου μας, καθώς και με άλλους φορείς και οργανισμούς. Η συνεργασία με τα πανεπιστήμια ξεκίνησε από το πρώτο event το 2016 , με την οργάνωση εργαστηρίων και με συμμετοχές ακαδημαϊκών σε διαλέξεις και επιτροπές διαγωνισμών.

Φέτος, κάναμε ένα ακόμη βήμα! Με τη συμμετοχή των πανεπιστημίων και στα αποτελέσματα του διαγωνισμού αφίσας και βίντεο μικρής διάρκειας και συγκεκριμένα με την παραχώρηση υποτροφιών για τις κατηγορίες: μαθητές (προπτυχιακό πρόγραμμα ΒΑ) και φοιτητών (MA).

Τα πανεπιστήμια που προσφέρουν υποτροφίες είναι: το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Frederick University, το UClan Cyprus, το Αlexander Colegge, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

– Με ποιο είδος (αφίσα ή video) επιλέγουν να συμμετέχουν οι περισσότεροι; 

Θεωρώ ότι για πρακτικούς λόγους οι περισσότερες συμμετοχές είναι στην κατηγορία αφίσας, μιας και η δημιουργία ενός βίντεο -σίγουρα- έχει αρκετές δυσκολίες και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι το motion design τα τελευταία χρόνια έχει μπει στον χώρο μας και στην εκπαίδευση γενικότερα και δεν σας κρύβω, ότι πολλοί συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς στην κατηγορία αφίσας, βρίσκουν ενδιαφέρον, να δουν το έργο του (αφίσα) σε κίνηση και δημιουργούν έτσι -με έμπνευση την αφίσα τους- το βίντεο, με το οποίο θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό!

Παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ αξιόλογες και δυνατές συμμετοχές στο motion design.

– Πώς αποφασίζεται το θέμα του διαγωνισμού κάθε φορά; (π.χ φέτος είναι “living with covid”)

Η επιλογή του θέματος του διαγωνισμού σαφώς δεν είναι ποτέ τυχαία. Ο τομέας της γραφιστικής και γενικότερα της τέχνης μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα κοινά του τόπου μας, αλλά και παγκόσμια!

Μια αφίσα ή ένα βίντεο, με την δημιουργία τους, μπορούν να επικοινωνήσουν σε μεγάλες μάζες ανθρώπων και να στείλουν μηνύματα. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγονται πάντα θεματολογίες που απασχολούν τα κοινά, όπως για παράδειγμα τώρα με τον Covid-19 που μας έχει επηρεάσει όλους.

Αναμφίβολα η πανδημία του Covid-19 άλλαξε τη ζωή όλων των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς στη ζωή όλων μας. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει, κάνοντας τα δεδομένα μας ανάγκες και τις ανάγκες μας πολυτέλεια.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές κρατικών και ιδιωτικών σχολών της Κύπρου, που φοιτούν στους κλάδους Γραφικών Σπουδών και σε μαθητές και μαθήτριες όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου που ακολουθούν τους συναφείς κλάδους.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας www.ilovegrapic.net.

Nα αναφέρω και πάλι ότι το Ι Love Graphic. The Event συνδιοργανώνεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου (International Motion Festival, Cyprus – IMF), υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

– Από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα σας; Ποιες άλλες δραστηριότητες κάνετε ως “I Love Graphic” και ποιος είναι ο σκοπός σας;

Το I Love Graphic. The Event, απαρτίζεται από μια ομάδα κυρίως από τον χώρο της γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας του τόπου μας που ο καθένας τους, ξεχωριστά στον τομέα του, βάζει το δικό του λιθαράκι -εθελοντικά- σε όλη αύτην την προσπάθεια!

Οι συντελεστές του event, αποτελούνται από την οργανωτική επιτροπή που απαρτίζεται από την κυρία Δήμητρα Εγγλέζου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια, τον κύριο Γιάννο Χριστοφόρου, Σύμβουλο οπτικής επικοινωνίας, την κυρία Χρυστάλλα Καϊάφα, Επικεφαλής Δημοσίων σχέσεων και κειμένων, την κυρία Δέσποινα Ρούσου, Βοηθό Δημοσίων σχέσεων και κειμένων, τον κύριο Αλεξ Σαββίδη, Υπεύθυνο τεχνικού εξοπλισμού και σχεδιασμού εργαστηρίων, τον κύριο Λάμπρο Ιωάννου, Υπεύθυνο ιστοσελίδας και από έμενα ως Founder / Director της επιτροπής.

Εδώ να επισημάνω ότι το Event αποτελείται και από άλλες επιτροπές, όπως την επιτροπή Συνεργατών / Σύμβουλοι του event, η οποία απαρτίζεται από καταξιωμένους Ακαδημαϊκούς και σχεδιαστές, καθώς και επιτροπή φοιτητών, στην οποία συμμετέχουν φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια για τη δημιουργία του event!

Μάθε περισσότερες πληροφορίες και πώς να συμμετέχεις στον διαγωνισμό εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending