fbpx

Ένα από τα μεγαλύτερα ρομπότ στον κόσμο κατασκευάστηκε από μαθητές στην Κύπρο!

O «ASTRO 1» είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα, που συνδυάζει ρομποτική και διαστημική. Παράλληλα, είναι μία ρομποτική πλατφόρμα STEAM, στην οποία οι μαθητές μπορούν να φτιάξουν συσκευές, με στόχο να προσθέσουν στον «ASTRO 1» διάφορες λειτουργίες.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε δάσκαλους και καθηγητές να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, έτσι ώστε να συνδυάσουν ύλη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου με το εν λόγω ρομπότ και να δείξουν έμπρακτα στους μαθητές, πώς η θεωρία γίνεται πράξη για την επίλυση προβλημάτων.


Επιπλέον, ο «ΑΣΤΡΟ 1» λειτουργεί και ως κινητός δορυφορικός σταθμός, από τον οποίο οι μαθητές μπορούν να παίρνουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο από μικρό-δορυφόρους που στέλνουν στη στρατόσφαιρα.

Ο «ASTRO 1» ζυγίζει περίπου 1400 κιλά, έχει περίμετρο 10 μέτρα και ύψος 3 μέτρα. Κινείται με τη βοήθεια 24 υδραυλικών κινητήρων και προέκυψε μέσα από την ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος PASCAL SPACE STEAM EDUCATION.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του ρομπότ, σαν αράχνη, του επιτρέπει να μετακινείται εύκολα και να τοποθετείται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ελάχιστη ενέργεια.

Ο «ASTRO 1», θα βρίσκεται στην πλατεία Ευρώπης, στη Λάρνακα, έως τις 31 Μαρτίου, έτσι ώστε το κοινό να απολαύσει αυτή την όντως απίστευτη κατασκευή, ενώ στις 26 του μήνα για όσους επιθυμούν, θα μπορούν να δουν τον «ASTRO 1» να προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending