fbpx

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το Διδακτορικό «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κοινωνία και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση»!

Κοινό Πρόγραμμα με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει δύο (2) νέες θέσεις για εισδοχή στο Κοινό Διδακτορικό (PhD) «Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κοινωνία και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση» για το Χειμερινό εξάμηνο 2021, μία εκ των οποίων συμπεριλαμβάνει πλήρη υποτροφία κάλυψης διδάκτρων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 25η Ιουνίου 2021.

Το Διδακτορικό αυτό είναι ένα τριετές διεπιστημονικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ στην Κροατία και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Προσφέρεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και οδηγεί στην απόκτηση τίτλου Dottorato di Ricerca στην Ιταλία, Doktorat iz društvenih znanosti στην Κροατία, και PhD στην Αυστραλία.

Το Πρόγραμμα σκοπεύει να παράσχει εκπαίδευση στο υψηλότερο επίπεδο της επιστημονικής γνώσης στο συγκεκριμένο πεδίο και να προετοιμάσει τους φοιτητές για σταδιοδρομία στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα. Οι φοιτητές αναμένεται να διεξάγουν καινοτόμο έρευνα που να προωθεί πρωτότυπες και πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις σε επιστημονικά προβλήματα. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος επιδεικνύουν δεξιότητες ετοιμασίας, εκτέλεσης και διαχείρισης ατομικής ερευνητικής μελέτης και επικοινωνούν τα ευρήματα τους στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από ακαδημαϊκά περιοδικά και παρουσιάσεις σε ακαδημαϊκά συνέδρια και σεμινάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνία και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, όχι μόνο σε διδακτορικό επίπεδο, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό το γεγονός προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους αποφοίτους του Προγράμματος σε ένα αναδυόμενο ακαδημαϊκό πεδίο και περιβάλλον. Επιπρόσθετα, η διεπιστημονική φύση του γνωστικού αντικειμένου και η δομή του Προγράμματος ευνοούν την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν τους αποφοίτους στην προσπάθεια τους να εξεύρουν εργασία. Το γεγονός ότι προσφέρεται από τέσσερα καταξιωμένα πανεπιστήμια ενισχύει το κύρος του.

Ταυτόχρονα, ο επιστημονικός σχεδιασμός του προσφέρει στους αποφοίτους προοπτικές εργοδότησης πέραν του ακαδημαϊκού τομέα. Λόγω της διεπιστημονικής φύσης του και της έμφασης σε διαφορετικά επίπεδα ανάλυσης επί διαφορετικών δρώντων και θεσμών, οι απόφοιτοι του Προγράμματος αναμένεται να έχουν πλεονέκτημα στην εργοδότηση τους από τον ιδιωτικό τομέα, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι τις 25 Ιουνίου 2021, στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισδοχής, καθώς και τους διδάσκοντες στο Πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος στον ακόλουθο σύνδεσμο).

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending