fbpx

Δες πώς μπορείς να εξαφανίσεις εύκολα τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σου με απλά υλικά!

Όσοι φοράτε γυαλιά και τα ξεχάσετε κάπου χωρίς την θήκη τους ή σας έπεσαν κάτω, τότε θα παρατηρήσατε ότι οι φακοί σας έχουν γεμίσει με γρατζουνιές.

Καταλαβαίνω ποσό μεγάλο πρόβλημα είναι, αφού πλέον δεν είναι εύκολο να βλέπεις καθαρά. Γι’ αυτό ακολούθησε κι εσύ τις πιο κάτω συμβουλές για να διορθώσεις τα γυαλιά σου με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι!

Δες με ποια υλικά μπορείς να εξαφανίσεις τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σου:

1
Μαγειρική σόδα

Freepik.com

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα πιο απλά υλικά που μπορείς να βρεις σε κάθε σπίτι και μπορεί να σε βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό να εξαφανίσεις μεγάλες ή μικρές γρατζουνιές!

Πρώτα βάλε μαγειρική σόδα μαζί με νερό και δημιούργησε ένα παχύρευστο μείγμα. Αφού το φτιάξεις, τότε τρίψε το μείγμα στα γυαλιά σου και θα είναι σαν καινούρια.

2
Baby oil

Freepik.com

Οποίοι έχουν μικρότερα αδέλφια φυσικά και θα έχουν το θαυματουργό αυτό υλικό στο σπίτι! Το baby oil μπορεί να μην είναι και τόσο γνωστό γι’ αυτήν τη χρήση του, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό.

Με απλά βήματα μπορείς να δεις και να θαυμάσεις τα αποτελέσματά του, αφού πρώτα τοποθετήσεις λίγο πάνω στους φακούς των γυαλιών σου και μετά τα τρίψεις.

3
Οδοντόκρεμα

Freepik.com

Το καλύτερο υλικό για την επούλωση των μικρό-γρατζουνιών είναι η οδοντόκρεμα. Η επιλογή οδοντόκρεμας πρέπει να γίνει προσεχτικά, ώστε να μην είναι λευκαντική (γιατί μπορεί να περιέχει κόκκους που θα κάνουν χειρότερη ζημιά στα γυαλιά σου).

Με ένα μαλακό ρούχο τρίβουμε τον φακό, έναν προς έναν για λίγα λεπτά και μετά πρέπει να τα ξεπλύνεις καλά, για άλλα λίγα λεπτά, με μπόλικο νερό!

4
Βερνίκι επίπλων

Freepik.com

Το Βερνίκι έχει ως γνώστες ιδιότητες ότι συντηρεί και δημιουργεί μια ομαλή αίσθηση στο ξύλο. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ότι το βερνίκι σε σπρέι βοηθά στην επούλωση των γρατζουνιών.

Απλά ψέκασε λίγο από το σπρέι βερνικού σε ένα μαλακό ρούχο και μετά τρίψε τα γυαλιά σου για να καθαρίσουν.

5
Κερί αυτοκινήτου

Freepik.com

Ένα υλικό που φημίζετε για τη χρήση του και είναι αποδοτικό για τον σκοπό που θέλουμε και όχι μόνο, είναι το κερί αυτοκινήτου. Έχει παρομοία ιδιότητα με το βερνίκι επιπλών.

Πρώτα βάλε λίγο κερί σε ένα μαλακό ύφασμα και έπειτα τρίψε τα γυαλιά σου μέχρι να δεις τις γρατζουνιές να εξαφανίζονται!

Εσύ με ποιον τρόπο θα δοκιμάσεις να εξαφανίσεις τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending