fbpx

Γιατί οι Κύπριοι φοιτητές δεν πρέπει να ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit!

Πολλοί Κύπριοι επέλεγαν τη Μεγάλη Βρετανία για τις σπουδές τους, γι’ αυτό και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι είναι κάτι που ίσως ανησυχεί τόσο τους Κύπριους υποψήφιους φοιτητές, όσο και τους γονείς τους.

Λόγω του BREXIT, λοιπόν, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά τη ζωή των «μεταναστών», συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων, στη Μεγάλη Βρετανία. Για παράδειγμα, οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της ΕΕ θα πληρώνουν δίδακτρα, δεν θα έχουν πρόσβαση στο φοιτητικό δάνειο, ενώ την ίδια ώρα, η εξασφάλιση βίζας είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που προκύπτει για όσους θέλουν να σπουδάσουν εκεί.

Παρ’ όλα αυτά, οι Κύπριοι φοιτητές δεν πρέπει να ανησυχούν μιας και η χώρα μας αποτελεί μια άριστη επιλογή για σπουδές, αφού τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν αποδείξει ότι η ποιότητα εκπαίδευσής τους είναι εξίσου υψηλή!

Μάθε γιατί το BREXIT δεν πρέπει να ανησυχεί τους Κύπριους φοιτητές:

1
Το κόστος σπουδών στην Κύπρο είναι χαμηλότερο

Εξαιτίας του BREXIT, πλέον, οι φοιτητές από χώρες της ΕΕ θα πληρώνουν δίδακτρα ως υπήκοοι τρίτων χωρών.

Αν συνυπολογίσει κανείς σε αυτά το γενικότερο κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, το γενικότερο κόστος σπουδών τους αυξάνεται κατακόρυφα, ενώ σημαντική επιβάρυνση είναι και το γεγονός ότι δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση ούτε στο φοιτητικό δάνειο που παρέχει η βρετανική κυβέρνηση.

Αν πάρουμε για σκοπούς σύγκρισης το παράδειγμα της Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και υπολογίσουμε τα δίδακτρα, τα έξοδα διαμονής και διατροφής και γενικότερα το κόστος ζωής στις δύο χώρες, το συνολικό κόστος σπουδών υπολογίζεται κατά 30% με 50% χαμηλότερο.

2
Η Κύπρος προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους της

Pixabay.com/dimitrisvetsikas

Το θέμα της ασφάλειας είναι λογικό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός φοιτητή, πόσον μάλλον σε μια χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία, που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς διάφορες απειλές, όπως είναι η τρομοκρατία, το έγκλημα κ.ά.

Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί έναν φοιτητή που σπουδάζει στην Κύπρο, αφού η χώρα μας έχει συμπεριληφθεί πολλές φορές στη λίστα με τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο!

Την ίδια ώρα, η Κύπρος διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την πανδημία του COVID-19 και κατάφερε να καταστεί ως ένα από τα πιο ασφαλή κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίθεση με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία άργησε να λάβει τα μέτρα της.

Βαδίζοντας στα ίδια χνάρια, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έβαλε μπρος ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και συνέχισε να προσφέρει στους φοιτητές του ποιοτική εκπαίδευση από την άνεση και ασφάλεια του σπιτιού τους, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, μάθησης και αξιολόγησης.

3
Υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και στα κυπριακά πανεπιστήμια

Τα πανεπιστήμια της Κύπρου έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα Βρετανικά. Οι εξελίξεις στην ποιότητα και το επίπεδο σπουδών, τα τελευταία χρόνια, καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική για τους φοιτητές.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο επιβεβαιώνει με τις πρόσφατες ακαδημαϊκές του κατατάξεις την ανταγωνιστική του θέση στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα!

Συγκεκριμένα, το UNIC έχει καταταχθεί ανάμεσα στα κορυφαία 1000 πανεπιστήμια στον κόσμο, 76ο παγκοσμίως στην κατηγορία Διεθνής Προσανατολισμός, ανάμεσα στα 301-400 κορυφαία πανεπιστήμια διεθνώς, #1 σε Κύπρο και Ελλάδα και στα κορυφαία 100 της ΕΕ, στον τομέα Επιχειρήσεων και Οικονομικών και ανάμεσα στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην περιφέρεια EECA.

Έχει επίσης αναγνωριστεί για την Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη Διαχρονική του Διεθνή Συνεισφορά και έχει βραβευθεί με 5 αστέρια QS για Ιδρυματική Αριστεία, ενώ έχει καταταχθεί ανάμεσα στα κορυφαία 201-250 πανεπιστήμια των χωρών με Αναδυόμενες Οικονομίες, σύμφωνα με το Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2021!

Δες εδώ αναλυτικά όλες τις διακρίσεις του UNIC και ποια η σημασία τους!

4
Εδώ θα ζήσεις μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία

Η φοιτητική ζωή δεν εξαρτάται μόνο από το πανεπιστήμιο και τον κλάδο σπουδών, αλλά και από τη διασκέδαση, τους συμφοιτητές και την κοινωνική ζωή, αφού αυτά είναι τα πιο αξέχαστα χρόνια στη ζωή ενός φοιτητή!

Στο UNIC μπορεί κανείς να συμμετέχει σε φοιτητικούς όμιλους και αθλητικές ομάδες, αλλά και να πάει σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για άσκηση και άθληση, δημιουργούν μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει επίσης υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, Κέντρο Επιτυχημένης Σταδιοδρομίας, Ομάδα Στήριξης Φοιτητών, ενώ βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι ιδανική για τον φοιτητικό κόσμο. Κοντά του, λοιπόν, θα βρει κανείς καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας, αλλά και υπερσύγχρονες εστίες, στις οποίες διαμένουν φοιτητές που έρχονται από 70+ χώρες, γεγονός που δίνει ακριβώς αυτό το αίσθημα της φοιτητικής εμπειρίας του εξωτερικού!

5
Υπερσύγχρονες πανεπιστημιουπόλεις και στην Κύπρο

Όλα τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν αναπτύξει σημαντικά τις υποδομές των πανεπιστημιουπόλεών τους τα τελευταία χρόνια.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όμως, έχει επενδύσει περισσότερα από €160 εκατομμύρια σε υποδομές και εγκαταστάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πανεπιστημιούπολης.

Το UNIC CITY είναι η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου και αποτελείται από 20 κτήρια, διάσπαρτα στην περιοχή της Έγκωμης, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη τον φοιτητή.

Οι νέες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, UNIC Residences, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σύγχρονη πανεπιστημιούπολη του UNIC.

6
Σίγουρη επαγγελματική κατάρτιση στην αγορά εργασίας σε Κύπρο και εξωτερικό

Freepik.com

Η επαγγελματική κατάρτιση μετά το τέλος των σπουδών είναι σίγουρα το πιο σημαντικό πράγμα που σκέφτεται ένας φοιτητής!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει στενούς δεσμούς με εταιρείες, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, γεγονός που δίνει στους φοιτητές του πρόσβαση σε κορυφαίους εργοδότες, καθώς επίσης πολλές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εξασφάλισης εργασίας.

Πολλοί απόφοιτοί του βρίσκονται σε θέσεις παγκόσμιας επιρροής, σε πληθώρα επαγγελμάτων και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Πολλοί εργάζονται για γνωστές πολυεθνικές εταιρείες εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ άλλοι ανέπτυξαν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στόχος του πανεπιστημίου είναι να δώσει στους φοιτητές του τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που απαιτεί η εποχή μας, ενισχύοντας έτσι τη θέση τους στην αγορά εργασίας!

Ακόμα κι αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι χρειάζεται οπωσδήποτε να βγεις εκτός Κύπρου για σπουδές, ακόμα κι αν… δεν το σηκώνει η τσέπη σου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σου δίνει τη λύση, μέσα από το πρόγραμμα Erasmus, που μπορεί να σε στείλει για συνέχιση των σπουδών σου σε χώρες της ΕΕ από 2 μέχρι 12 μήνες!

Όπως βλέπεις τα κυπριακά πανεπιστήμια δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα βρετανικά. Ξεκίνα, λοιπόν, τις σπουδές σου δυναμικά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending