fbpx

Αυτή είναι η άσκηση για να ελέγχεις τον θυμό σου και θα σου αλλάξει τη ζωή!

Στην καθημερινότητα μας αντιμετωπίζουμε αρκετή πίεση από τους ρυθμούς και γενικότερα τον τρόπο ζωής της σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκφραζόμαστε πολλές φορές με εκρηκτικά συναισθήματα, όπως θυμό, απογοήτευση, θλίψη, νεύρα, κτλ. Αρκετά από αυτά τα συναισθήματα συνδέονται με τον φόβο.

Πιο συγκεκριμένα, ο θύμος γεννιέται μέσω του φόβου. Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε κάτι που αγαπάμε ή ότι θα αποτύχουμε και έτσι η “έκρηξη” γίνεται και ο θυμός βγαίνει στην επιφάνεια. Κάποιες φορές με πολύ άσχημους τρόπους προς τους γύρω μας!

Εφάρμοσε αυτήν την άσκηση, λοιπόν, για να ελέγχεις τον θυμό και θα αλλάξει ριζικά η ζωή σου:

1
Βήμα πρώτο

Freepik.com

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν θυμώσεις με κάποιον είναι να μην μιλήσεις! Ναι, όπως το διάβασες. Όταν έχεις νεύρα είναι προτιμότερο να μην μιλήσεις, γιατί σίγουρα θα τσακωθείτε περισσότερο με το άλλο άτομο.

Μέτρα από μέσα σου μέχρι το 10… κι αν ακόμη δεν σου έχει περάσει ο θυμός, τότε ακολούθησε το δεύτερο βήμα!

2
Βήμα δεύτερο

Αν εξακολουθείς να είσαι θυμωμένος/η είναι καλό να απομακρυνθείς από τον τόπο του συμβάντος, έτσι ώστε να μείνεις μόνος/η σου και να μπορέσεις να ηρεμίσεις, χωρίς να έχεις κανέναν δίπλα σου.

Έτσι, θα ηρεμίσεις πιο γρήγορα και θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να ξεσπάσεις σε κάποιον (που -ίσως- και να μην σου φταίει)!

3
Βήμα τρίτο

Freepik.com

Στη συνέχεια, λοιπόν, πήγαινε πίσω και κάλεσε κοντά σου το άτομο που σου δημιούργησε προηγουμένως το συναίσθημα του θύμου και ξαπλώστε και οι δύο σας στο πάτωμα!

Όταν ξαπλώσετε στο πάτωμα, ακόμα κι αν λογομαχήσετε μεταξύ σας, το κλίμα θα ενταθεί πολύ πιο δύσκολα και έτσι θα μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα σας, συζητώντας το σε ήρεμους τόνους.

Με αυτό το κόλπο / άσκηση ελέγχου θυμού, μπορείς να επωφεληθείς πολύ, αφού δεν χάνεις την ώρα σου για να καβγαδίζεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χαλάς ούτε την ψυχολογία σου. Έτσι θα μπορείς να συνεχίσεις δημιουργικά την υπόλοιπη σου μέρα, χωρίς νεύρα και τσακκωμούς!

Τι λες; Θα εφαρμόσεις κι εσύ αυτήν την άσκηση για να ελέξεις τον θυμό σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending