fbpx

10 brunch spots σε αγροτουριστικά χωριά της Κύπρου που πρέπει να πας αυτήν την εποχή!

Τι θα έλεγες να συνδυάσεις την εξόρμησή σου στη φύση μαζί με λαχταριστό brunch; Πώς; Μα φυσικά επιλέγοντας, αυτήν τη φορά, να βγεις εκτός πόλης και να πας σε ένα brunch spot σε κάποιο από τα αγροτουριστικά χωριά της Κύπρου.

Εκεί, θα απολαύσεις το brunch (ή το κλασικό κυπριακό «μπούκωμα») σου με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, επειδή τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες είναι ιδανικά (και η αφορμή που έψαχνες) για εκδρομή στο χωριό!

Εμείς ψάξαμε, δοκιμάσαμε (σιγά που θα χάναμε ευκαιρία ?) και σου προτείνουμε 10 brunch spots μακριά από το βουητό της πόλης, σε μερικά από τα πιο όμορφα αγροτουριστικά χωριά του νησιού.

Δες πιο κάτω πού σου προτείνουμε να πας για brunch:

Τα Αρκατένα Φωτεινής, τον Σεπτέμβριο του 2020 άνοιξαν ένα υπέροχο μαγαζάκι στο γραφικό χωριουδάκι της Επαρχίας Λεμεσού, το Όμοδος, όπου σερβίρουν brunch!

Κρατώντας το παραδοσιακό ύφος του χωριού, λοιπόν, έβγαλαν μικρά τραπεζάκια στα σοκάκια του, έφτιαξαν και μια υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και εκεί σερβίρουν τέλειο κυπριακό «μπούκωμα» και μάλιστα… «υπερπαραγωγή»!

Τι εννοούμε; Μπορείς να διαμορφώσεις το platter σου, ανάλογα με τις προτιμήσεις της παρέας! Επίλεξε ανάμεσα σε: ζεστό αρκατένο (σου το προτείνω α-νε-πι-φυ-λα-κτά γιατί είναι τέλειο!) ή καπήρα, σπιτικές μαρμελάδες (σε ό,τι γεύση μπορείς να φανταστείς… π.χ πιπέρι), μέλι, χαλλούμι, φρέσκια αναρή, τυριά, αλλαντικά, ελιές και βραστά αβγά, ξηρούς καρπούς, παστά και φρέσκα φρούτα, αρκατένα με μαύρη ή λευκή σοκολάτα και όχι μόνο!

Επίσης, στο μενού μπορείς να βρεις και αλμυρά, όπως: χαλουμωτή, σπανακόπιτα, ταχινόπιτα, λουκανικόπιτα µε φιλαδέλφεια, κλπ και γλυκά, όπως: δάχτυλα, πουρέκια, καθώς και ροφήματα, όπως: φρέσκια λεμονάδα, καφέ, ζεστή σοκολάτα, κλπ.

Το brunch από τα Αρκατένα Φωτεινής σερβίρεται καθημερινά και τις αργίες από τις 10.00-16.00.

P.S: Κάνε την κράτησή σου εγκαίρως (τουλάχιστον 2 βδομάδες πριν) στα τηλ. 99284201 & 97801110, έτσι ώστε να βρεις τραπεζάκι για ‘σένα και την παρέα σου! 😉

  • Ληνός, 4760 Όμοδος, Λεμεσός
Facebook.com/kafeneioiplateialefkara

Τα Λεύκαρα είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της επαρχίας Λάρνακας, που εδώ και χρόνια γίνεται πόλος έλξης για πολλούς ταξιδιώτες (είτε ντόπιους, είτε τουρίστες)!

Εκεί θα βρεις άλλο ένα παραδοσιακό και συγχρόνως μοντέρνο στέκι για κουβέντα, καφέ, χαλάρωση και φυσικά brunch! «Το καφενείο – Η Πλατεία» βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Λευκάρων και στην όμορφη αυλή του μπορείς να απολαύσεις τέλειο κυπριακό πρωινό, που περιέχει μεταξύ άλλων, νόστιμες παραδοσιακές και σπιτικές μαρμελάδες!

Αν σου ανοίξαμε την όρεξη για brunch, αλλά και για βόλτα στο χωριό, τότε μην χάσεις χρόνο! Κάνε την κράτησή σου, στο 96981521.

  • Κεντρική Πλατεία, 7070 Πάνω Λεύκαρα, Λάρνακα
Instagram.com/@kalliopi.vaki/@foodattack.cy

Στο καταπράσινο, αγροτουριστικό χωριό Βαβατσινιά της ορεινής Λάρνακας, θα βρεις μια μικρή, πετρόχτιστη ταβερνούλα με το όνομα Βαβατσινιά, όπως ακριβώς και το χωριό! Ιδιοκτήτης της φυσικά ο κύριος Τάκης.

Εκεί θα βρεις πλούσιο και αυθεντικό κυπριακό πρόγευμα που περιλαμβάνει: αβγά, χαλλούμι, ελιές τσακιστές, φρέσκια αναρή, ντοματούλα, αγγουράκι, χωριάτικο λουκάνικο και κρασάτο χοιρινό. Εννοείται ότι μαζί με όλα αυτά θα απολαύσεις και το καφέ σου, αλλά και φρεσκοτηγανισμένα, λαχταριστά πουρέκια αναρής!

Το πρόγευμα σερβίρεται καθημερινές, σαββατοκύριακα και αργίες, από τις 08.00-11.00, κάνε τη κράτησή σου έγκαιρα, στα τηλέφωνα 24342780 – 99342780.

  • Πλατεία κοινότητας Βαβατσινιάς, 7712, Λάρνακα
Instagram.com/@_man_behind_the_camera_

Συνδύασε τη βόλτα σου στη φύση με γαστρονομικές πανδαισίες σε ένα γραφικό και φιλικό περιβάλλον. Πού; Στο χωριό Γούρρι της επαρχίας Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο «Ταβερνάκι το Γουριώτικο».

Εκτός από μεζέδες και παραδοσιακά πιάτα κυπριακής κουζίνας (μεσημεριανό και βραδινό), μπορείς να πας και για πρόγευμα τα Σαββατοκύριακα!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, λοιπόν, από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 φτιάχνει και σερβίρει νόστιμο κυπριακό πρωινό, στο οποίο περιλαμβάνονται: δύο αβγά τηγανητά, δύο χωριάτικα λουκάνικα, χαλούμι, καπήρες, βούτυρο και μέλι, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε καφέ ή τσάι. Όλα αυτά σε μια απίστευτη τιμή!

Αν προτιμάς κάτι διαφορετικό, μπορείς να δοκιμάσεις την ομελέτα της αρεσκείας σου, καθώς επίσης αλμυρές ή γλυκιές κρέπες. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει πρώτα να κάνεις την κράτησή σου στα τηλέφωνα: 96664919 & 22633789.

  • Γρηγόρη Αυξεντίου 40, 2615 Γούρρι, Λευκωσία

5
Riverland Bio Farm, στα Καμπιά!

Instagram.com/@riverlandbiofarm/Facebook.com/riverlandbiofarm

Το Riverland Bio Farm βρίσκεται στο χωριό Καμπιά και είναι ένα αγρόκτημα βιολογικής γεωργίας και παραγωγής βιολογικών προϊόντων!

Είναι το ιδανικό μέρος για μια βόλτα, καθώς υπάρχουν πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Μπορείς να ζήσεις φανταστικές εμπειρίες, όπως: ζύμωμα φρέκου ψωμιού, ελιόπιτων και λαχταριστών χαλουμόπιτων, τάισμα των ζώων, άρμεγμα, πεζοπορία.

Την ίδια ώρα, μπορείς επίσης να δεις ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής γάλακτος, κεφίρ, τυριών και πολλών άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων!

Αν διαλέξεις να πας εκεί, λοιπόν, θα απολαύσεις όλα τα πιο πάνω, καθώς επίσης θα έχεις επαφή με τα ζώα της φάρμας και το καλύτερο; Θα δοκιμάσεις υπέροχο βιολογικό και υγιεινό πρωινό που περιλαμβάνει: βιολογικό γάλα, γιαούρτι, αυγά, λαχανικά, ελιές, χαλούμι, τσάι και καφέ.

Ανοικτό καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 19:00. Μάθε περισσότερα στο τηλ. 99592598.

  • 9ης Ιουλίου, 2644 Καμπιά, Λευκωσία

Εσύ σε ποιο αγροτουριστικό χωριό θα επιλέξεις να πας για brunch αυτές τις μέρες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending